...Vad har jag gett mig in på...

Glad i hågen cyklade jag till stallet i morse för att ta mig an mitt lilla "projekt".. Igår skrapade och putsade transporten och tvättade den med högtryckstvätten, och idag var dagen jag skulle måla den.

Men ni kanske inte hade hört talas om idioten?! Den där Pernilla Andersson som köper SVART färg istället för VIT??? Klant!!!


Jag svor de första tion minutrarna innan jag bestämde mig för att göra något åt saken.
Självklart hade jag köpt färgen i Umeå, men dit ides jag inte åka, så istället åkte jag på Boströms "Guld" AB och tömde min börs på i princip allt jag hade för en tre liters demi dekk färg- SVINDYR!

Ja ja allt för hästen..

Tror ni den räckte? NÄ..
Började med taket som sög åt sig hela rollern full med färg på ett enda drag! Jag kunde dock måla hela insidan ett varv.
Nu är det bara fem varv kvar på insidan av taket och två på utsidan (som jag inte ens har börjat med!)
Jag hade ju som tänkt göra färdigt den i helgen, men nu blir det ju inte så! Måste in och köpa mer färg på måndag, för nå mer på Boströms handlar jag inte... Rena stölden..


Älskar att jag bränt mig på axlarna idag! Sommaren är här!
Hoppas jag får tillbaka vår dator snart, sitter på jobbet nu. Käns tomt hemma utan den..
Meen, inget ont som inte har något gott med sig- fick låna första säsongen av Desperate Housewifes som jag plöjer mig igenom för fullt!
GREAT.. Puss hej..

Saker som kan fara åt helvete

För dig som inte läste inlägget som jag skrev för några månader sen så har jag en lista, på saker som kan fara åt helvete!

Som 1a plats på listan har vi "fisk i offentliga matsalar" T ex på mitt jobb var det någon som hade med sig en matlåda som innehöll fisk, och jag kunde nästan inte sitta och äta i samma lokal. (jag gillar verkligen fisk) men jag tyckte att de luktade könsorgan där jag skulle äta!! Fyyy. Så den fick en förtjänt första placering!

En plats på listan kräver att man har tänkt igenom saken, man kan som inte ändra sig sen. Utan ska vara väl noga analyserad!

datadada!!!

Som 2a plats på listan har vi:

Element på offentliga toaletter!

Visst är det underbart att kliva ur sängen och gå och göra sina morgonbestyr på en varm toalett- absolut... Hemma.

Men nu har jag länge gått och irriterat mig på Doorias element på toan. När alla gubbar och gummor ska gå på samma skithus där det är 39 grader varmt... Då börjar det kännas obekvämt om man kommer till en toalett där någon har gjort nr två.. Dörrarna är såklart stängda så man har liksom stängt in lukten och värmen.

Och det slår aldrig fel! Varje gång jag kommer och ska på toaletten ute i fabriken så har bajslukten nästan kokat i den heta luften på toan! Man blir aldrig av med den, det är som att kliva in i en ladugård med 100 kor!!

Så där ja! Listan: to be continued...


Bilder från Hippo

Tack Jenny Rehnman och Jenny Nyström Welam för alla fina bilder ni tagit av mig! Så roligt att ha kvar!

Här bjuder jag på några av dem!


Upp på banken!




Älskade Grynet!

Cyklade till stallet idag med Nenji i regnet! Hurtbulle som jag är! Red Grynis som kändes fantastisk (om man jämför med den senaste veckan då hon varit crazy)
Hoppträning i morgon för Eva, kommer bli toppen!
Och dressyrträning för Kerstin på torsdag, sen några dagars vila för Grynet då jag ska ägna min tid åt att rusta upp hästtransporten! Högtryckstvätta och skrapa och måla! Den har behövt lite omtanke och kärlek länge nu..

Har också ridit "Lillan" idag. Jag fick till och med sitta upp på henne. Hon var då så snäll, Peppar peppar- vill ha alla kroppsdelar i behåll.
Får se hur hon sköter sig på fredag..

Måste lämna in datorn till vår datakunnige vän Magnus! Nu är den inte långt ifrån ett sammanbrott!

Nu är det Ugly betty sen kvällens höjdpunkt- Desperate Housewifes!

Heeej på er..



Liten revansch idag..

Tog sovmorgon i morse eftersom jag inte skulle rida förrän i 120n. Tack Nina för att du gav Grynet sin frukost!
Det var alltså jag och Nina som höll ut helgen och red på söndagen också. Det vara bara vi från vännäs där. Kändes lite tomt!

Grynet kändes bättre idag, fortfarande stark och svårt att få igenom förhållningen riktigt. Men vi löste det och skuttade in på en femteplats! Eva kom efteråt och tyckte vi hade gjort en jättebra runda, det betyder mycket för mig eftersom jag ibland är fööör självkritisk, men när min tränare kommer och säger att det var bra så ÄR det! Eva är så noggran och ärlig, så henne litar jag på..

Resultat:
lördag 110- 18e plats, 120- 26e plats (fattar det inte eftersom jag blev utesl i 110)
Söndag 120- 5a!
             


Sen packade vi oss hemåt.

Planen var att bara ta det lugnt när jag kom hem, men istället städade jag bilen, tvättat upp ett av Grynets täcken, paddar, två uppsättningar skydd som behövde tvättas också!
Har dammsugit lägenheten och nu sitter jag och ser tv.
Har just haft fint främmande- Axel, Linda och My har varit och hälsat på, synd bara att man är så avtrubbad efter en hel helg på hästryggen.

Nu blir det sängen mycket snart, ska som vanligt upp vråltidigt i morgonbitti!

Hej på er!

tävling..

Igår fick Cicero följa med på hippologum och hoppa två klasser! Lillgubben skötte sig kanon, väldigt pratsam när vi skulle rida fram, han drog verkligen blickar och öron till sig! Alla tyckte han var så bedårande söt!
Vi petade en bom i båda klasserna men jag är nöjd, vi lär känna varandra hela tiden, förhoppningsvis kommer det bara bli bättre och bättre!




Emma och Legend var också med såklart! Femteplacering i första klassen, sen mådde Legenden inte så bra till andra klassen, så  resultaten där blev inte direkt vad vi väntat oss.


Sen var det Grynets tur..

Folk kommer ju undra vad i hela friden vi sysslat med som blev utesl i 110n, då kan jag ju lämna min förklaring såsom att hästen hade senap i röven, jag hade 600kg häst i handen, och jag red inte igenom mållinjen, thats why- men att rida igenom mållinjen var då det sista jag tänkte på, jag försökte bara få stopp på odjuret! sen hade vi 8 fel på hinder då vi rev ett räcke och sen lade jag en volt... Så Enkelt var det! I 120n kändes det lite bättre, hon hade taggat ner en aning, dock så kom vi i botten på ett räcke då hon blev för stark så, 4fel slutade vi den klassen med. Gör och gör bättre i morgon!

Men måste nog säga att den största prestationen idag var då tamesjutton Grynets knoppar! (Många gör betydligt finare knoppar än jag)
Nu råkar jag ha en häst som kliar av sig sin man, och ser fördjä***g ut! Ändå såg
det rätt ok ut när jag var färdig, (tack knoppgelén) så tro det eller ej, men jag har bildbevis!


Nu ser jag fram emot i morgon, men det är något med Hippo och våra resultat! Man har ju alltid någon klubb som det går bra på (för inte är jag väl ensam om det?!) Jag har då Skellefteå, och Vännäs. Det har nog aldrig gått riktigt, riktigt dåligt när jag tävlat där.. Jag har alltid varit nöjd!

Yada, Yada!
Nu väntar film och middag som bästaste Åke har lagat! Underbara karl.. Han är min lifesaver!

Fullt hålligång!

Hunnit med mycket idag trorts min lååånga sovmorgon!! Klev upp halv 12!!! Lyx.

Åke direkt till stallet, red upp till ridskolan och tränade för Kerstin Tell, Kändes bra efteråt! Som alltid. Jag kan inte nog önska att fler skulle rida för henne, hon är helt fantastisk. Inte bara för att hon är suveränt duktig att lära ut och förmedla en känsla, utan för att hon står ut med mitt gnäll, Jag analyserar hur hästen gör, hur jag gör och varför hästen gör så när jag gör si?

Efter det fick hon vila i en box på malmen medans jag red Cicero, roliga lilla häst, han är då för söt, vi har inte riktigt kommit överens vilka spakar man ska dra i och när, men vi lär känna varandra mer och mer.
Han får följa med i morgon och hoppa 90cm och 1m. Det ska bli spännande, har då inga förväntningar eftersom jag bara ridit honom två gånger, Men det ska bli väldigt kul!

Grynet får hoppa 110, 120 på lördag och 120 på söndag. Hoppas hon känns lika fin som i Skeå, veckan började ju mindre bra, men allt brukar ju lösa sig i samma stund som man lastar ur henne på tävlingsplatsen- hon blir en helt annan häst! Hon är född till tävlingshäst. Bara man stryker medhårs och inte pressar henne så har man henne med sig till 200%!

Kom hem till lägenheten, där Åke hade gjort en underbar kasslergratäng, efter middagen gick Åke en prommis med Nenjihund, och jag damsög och torkade golven.

Nu har jag och Chili och Safari klivit ur duschen! Katterna är badade, öronen urtopsade, och Safaris ögon behövde lite topsande också, samt alla klor är klippta!

Nu är vi alla så kliniskt rena!
Nu ska jag och älsklingen gå och hyra nyaste Wallander!

Take care now, bye bye then!

Långledigt!

Blev ingen hoppträning idag, Eva hade fått ryggskott.. Mycket tråkigt då det är veckans höjdpunkt! Red istället upp en halvgalen häst på norrmalm och hoppade lite själv, hon kändes fin på hinder- lite stark och vild mellan hinderna (rädd för gruset hon sprang på i princip) Men det är ju min häst i ett nötskal. Får nog lära mig att leva med det.. Annars kan det bli långrandigt med mitt gnäll!

När Åke kom hem från jobbet satt jag i soffan och nickade till, Men kvicknade till och vi åkte till Sandra och satt där och surra några timmar..
Hon spelade upp en liten sång som genast satte sig i mitt huvud!

http://www.youtube.com/watch?v=y2yxGlWRz54

Den tillägnar jag min söta pojkvän..

Natti natti..


Morgonstund har sömngrus i mun..

Trött som en halvdö, pensionerad jakthund! Är kanske fortfarande sliten efter Emmas möjippo eller så är det för att jag klev upp kvar över fem och skuttade in i duschen..
Skulle iväg på jobbet, måste bara säga det, när det har regnat under natten så finns det tametusan inget bättre än att cykla senare på morgonen, det är underbart att andas in regn! Blev faktiskt glad!

Dressyrträning för Kerstin idag, Hoppträning för Eva i morgon.. Sen ska vi vara rädd om benen och kvicka i svängarna på lördag och söndag då det står hopptävling på schemat! Längtar..

Men nu gäller det ju att linda in sig själv och hästen i bomull hädan efter.. Nästan vartenda ekipage har ju skadat sig på något sätt.. Hästar är halta, ryttare har ont i ryggen eller brutit något- liite nojjig blir man allt!
Man börjar undra: ska jag verkligen ha en sådan tur att slippa detta!?

Ja! Det ska jag! Dumma tankar bort!!
Hoppas det blir mer att göra på jobbet idag, har en del dörrar att skruva om vi ska klara kortveckan, Ledig tors, fre, lör, sön! Fantastiskt!

Take care now- bye bye then!


Jag har ljugit på min blogg..

Jag var ju tvungen att skriva på min blogg att jag bara skulle ta det lugnt på lördagen, men oj vad det var the biggest lie!
Det var allt annat än lugnt, Åkte till Emma på fredagkväll, vi satt uppe ett tag och surrade strunt innan vi gick och lade oss, och tidigt som attan på lördagmorgonen klev jag upp, gick ner och började göra i ordning lite frukost till Emma som fortfarande låg och sov. Vi hade bestämt att de som ville vara med ända från början skulle vara utanför Emmas och Fredriks hus kl kvart i 7.

Sen gick vi tillsammans (Jag, Lina, Anna, Sofia och Ingrid) upp för att väcka den blivande bruden! (Jag med film kameran i högsta hugg!)

Klockan halv 8 började färden mot vännäs.

Emma hade ingen aning om vart vi skulle, såklart!

Första aktiviteten:
kvart i 9 skulle vi få ett privatstyrt stepup pass! Det var Anna-Therese i täten och vi följde lydigt rörelserna mellan alla skrattanfall, Emma såg nämligen inte ut som hon brukar..


Snyggast i gruppen!
Men hon var inte ensam:

Miggo gjorde Emma sällskap med sin hjälm..


Alltid redo! Vi öppnade passet med
Erik Prytz- Call on me, då jag tyckte det var ganska passande!

Efter vårt lilla träningspass åkte vi in till Umeå. Till Wilma (skönhet/behandling/ spa), där vi dumpade av Emma för att hon skulle få sin helkroppsmassage!

Efter massagen hade vi hyrt spet/relaxavdelningen.

Underbart med massa, massa bubblor!


Simon och Emma

Jag, Lina, Simba, Emma , Miggo- de andra hade simmat ur bild!


Emma med partyglaset fullt med chips..

I tre hela timmar vi vi rå om Emma och sen bar det av hem till Emmas mamma Gun som hade gjort en fantastisk middag, Grillat m massa tillbehör och efterrätt!

Efter middagen åkte vi ut till malmby och festade loss!




Ingrid och Jenny


Jag och Simba


Tha gang! de flesta var rätt tankade! Speciellt fotografen (jag)

Detta var Emmas möhippa, jag hoppas verkligen att detta för henne blev en dag att minnas!

För min egen del blev det rätt hårt till slut, mådde dock ändå bra i morse, men det blev en lugn dag. Cyklade till stallet, mockade, sen cyklade jag och Åke till Nicke och Hanna i nyby, och sedan hemåt och gjorde middag, nu blire tidig kväll med min bok!

Dåligt humör och dansband..

Igår var jag på det sämsta humör som finns! Ville typ smälla till den som kom i  min väg, eller råkade stå för nära eller var överdrivet trevlig.
Jag skulle ringa vännäs kommun och fick Väääärldens trevligaste växeltelefonist! Men jag höll på att bli vansinnig på den klämkäcka, kvittrande telefonisten.. Var fan är alla otrevliga människor nu för tiden?!  Charmkurserna har verkligen gett betalarna valuta för pengarna!

Idag har det jävlats på jobbet, har slagit huvudet i allt som sticker ut från väggar och tak så snart har jag väl ingen vätska kvar innanför pannbenet.. Har inte mindre än 5 svidande småsår på fingrarna.
Dagens i-landsproblem, släng er i väggen barnen i afrika! (oj, sorry, skämtade)

Men så lyssnade jag på p3 och de spelade Thorleifs- Sweet kissing in the moonlight. Och nu hör det till saken att jag är skadad/traumatiserad från min barndom eftersom min mamma är dyrkare av svenska dansband! Så Thorleifs fick banne mig på mycket bra humör. Charmiga, glada, roligt retsamma dumma dansbandslåt! Lyssna!

Youtubea på Thorleifs- Sweet kissing in the moonlight

(om ni vill blir lika glad som jag! Härligt låt...

Ikväll är jag på ett betydligt bättre humör, jag och Åke har varit och ätit Sushi och sett Änglar och Demoner! Myyycket bra film, som fått oförskämt dåligt betyg! Man ska aldrig lyssna på filmkritiker.. Mycket spännande...

Nu ska jag till Emma i Malmby, skönt att inte ha något planerat i helgen utan bara slappa, Grynet ska ju vila ändå... Vi vilar oss i form..

Take care now, bye bye then!

Tävling tävling tävling! Och rå firre..

För det första så har jag varit såå jäkla sugen på sushi idag, guuud, det var nära att jag skulle bränna in efter jobbet och äta en måltid själv om så behövdes.

Jag serverade Emma förslaget igår, men fick ett "aldrig i livet" tillbaka, Aldrig skulle hon stoppa suchi i munnen! Fjaskfia, säger jag bara! Man måste prova allt!  =)
Guud vad gott!

Sen har jag nu anmält mig till Agria hoppet- För alla som tävlar 120, om man är tillräckligt duktig så får man åka till final i globen och har chans att tävla om en hästtransport värd ca 100 000! Skulle ju inte sitta fel. Och om jag nu ska lyssna på föregående skribent (havrepappa) så ska jag ju intala mig själv att ; detta klarar jag! Vi HAR en chans.. Jag är duktig!
Så vi kör på den tanken nu då...

Leder hippsons 4e etappomgång nu också i 110n. Känns gött.. Hoppas jag får en sån där rosett från hippson som Emma har väggen full av hemma. Rosettjägare som jag är!



Hoppträning för Eva idag, gick super. Hon är ju den roligaste att hoppa, min lilla Grynet. Vi hoppade lite smått bara, red snäva svängar, kändes kul att när hindren var så låga kunna vänta vid hinderstöden. En riktig självförtroendekick..
Träning för K. Tell i morgon också, ett stenhårt dressyrpass väntar! Great. Dock är lilla stumpan väääldigt brunstig, gäller att stryka medhårs ett tag framöver nu!

Ska även rida Mias häst i morgon, hoppas den inte skadar sig nu så jag kan ta med honom till Hippo på nästa tävling.

Ska se en stund till på fråga olle, sen blir det sängen och min älskade bok!

Kyss och tafs..

Havrepappa har så rätt

Detta är jag (och kanske många andra) i ett nötskal!

Landet lagom

I Sverige så skall man aldrig sticka ut, aldrig provocera och alltid vara normal samt uppträda korrekt. Med korrekt menas att man inte skall synas i mängden men svara artigt om någon okänd mot förmodan skulle tilltala en, och dessutom be om ursäkt för allt och inget, samt för sin egen existens i detta land.


Det svenskaste man kan vara är att ha ett lagom bra jobb där man tjänar lagom mycket pengar, ha en lagom ny Volvo (eller en SAAB om man verkligen vill sticka ut) och en lagom stor villa, lite lagom nära ett samhälle med en ICA-affär.
Man skall dessutom ha lagom många vänner och lagom många barn. Sexlivet skall vara lite lagom småtråkigt och man skall dricka lagom mycket vin på helgerna. Sverige är landet lagom. Till och med vädret i Sverige är just bara lagom bra.


Att dricka lättmjölk är för pretentiöst, det tyder på att man tror man är någon. Att vara så crazy att man skulle ge sig på att dricka standardmjölk är fullständigt uteslutet, man vill ju inte skylta med att man lever ohälsosamt. Naturligtvis så finns det i Sverige en lagomlösning, det finns mellanmjölk. Mitt emellan och alldeles lagom fet så man slipper sticka ut åt något håll. Dessutom så behöver man inte skämmas och kasta urskuldande blickar på dem bakom i kön när man packar upp varorna på bandet när man har handlat. Grön mjölk, jag är lagom. Jag är svensk.


Faktum är att själva ordet lagom bara finns i ett fåtal språk. Alla dessa länder är lika försiktigt osäkra som Sverige. Vi hittar ordet lagom i norskan, i estniskan samt i japanskan. Länder där man inte vill sticka ut, inte vill vara annorlunda än sina grannar. De stackars japanerna har ju till och med hög musik på offentliga toaletter för att inte grannarna skall höra pruttljuden som eventuellt, av misstag, skulle kunna halka ut om det vore riktigt, riktigt illa.

Frågan är vad den här mentaliteten skapar för sorts människor och idrottsmän/kvinnor? Vem är stark nog att våga sticka ut och gå sin egen väg? Vem vågar stå upp och säga att jag skall bli bäst? Att säga till någon att man skall bli bäst på något, är ett värre övergrepp än att klubba ner sin egen mamma med ett basebollträ och samtidigt skratta rått.


Sveriges raka motsats finns på andra sidan Atlanten. I USA är det precis tvärtom. Den som inte säger att hon eller han skall bli bäst är en looser av stora mått. Att framhäva sig själv är en självklarhet och en mänsklig rättighet. Tron på sig själv är den viktigaste egenskapen i USA. Jag vill verkligen inte glorifiera dessa supersize storskrävlare till korkade amerikaner som är så trångsynta att de inte ens kan peka ut sitt eget land på en världskarta, men ändå... Vi har något att lära av dem. Tron på oss själva!

Det finns ingen motsats i att våga säga att "jag skall bli bäst och jag tror på mig själv", samtidigt som man har respekt för andra människor. Att det skulle vara fult att tro på sig själv är fel. Lika fel som det är att säga "att jag är ingen, men det är minsann ingen annan heller". Ni kan väl Jantelagen? Den säger ju att:

  • Du skall inte tro att du är något.
  • Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  • Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  • Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  • Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  • Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  • Du skall inte tro att du duger till något.
  • Du skall inte skratta åt oss.
  • Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  • Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Om vi skall bli framgångsrika som svenskar inom hästsporten så är det dags att slänga den där eländiga Jantelagen så långt bort att den aldrig mera hittar tillbaka hit igen. Det är dags faktiskt tro på sig själv. Istället för att som typiskt svensk säga att "jag är glad om jag kommer till omhoppning" så spänn bågen!

Våga säga att "jag vet att jag och min häst är bra och vi skall vinna den här tävlingen".


Jag tror inte att det är en slump att Sverige och svenskarna oftast är sämst när det gäller. Hur många gånger har inte Tre kronor eller fotbollslandslaget "haft otur"? Hur många gånger har vi inte hört att det "inte gick Sveriges väg idag"? Vi är inte uppfostrade att ta för oss och våga sticka ut. Det är väl klart att man inte kan vara bäst när det gäller då?


Jag tror att en svensk i grund och botten är rädd för att lyckas, rädd för att vara bäst och vinna. Det skulle ju innebära att man faktiskt stack ut från mängden, och att man inte längre kunde gömma sig bakom sin mellanmjölk i kön på ICA. De andra där bakom i kön skulle ändå veta vem man var och rynka på näsan och sedan viska tyst till varandra om att där är den där viktigpettern som faktiskt vann. Vilken hemsk människa!

Låt mig få avsluta den här krönikan med att återge den omvända Jantelagen för er. Den som faktiskt är sann, och som kanske kan ge er modet att våga vara någon. Framgång är bra, och jag önskar er mycket av den.

  • Du skall tro att du är något.
  • Du skall tro att du är lika god som alla andra, och alla andra är lika goda som du.
  • Du skall tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.
  • Du skall veta att du är lika bra som andra. Om du vet att du gör ditt bästa så kan du enklare uppskatta dem som är bättre.
  • Ibland vet du mer än andra.
  • Du är inte förmer än andra, men du är lika enastående som alla andra.
  • Du duger till mycket.
  • Skratta åt dig själv, det gör dig fri.
  • Du skall tro att många bryr sig om dig.
  • Du skall tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem.

sushi och vild polisjakt

Igår direkt efter jobbet brände vi inte till stan, jag och MallanBallan.. Åkte på några skoaffärer för att inhandla lite barnskor, och även jag fick ett och annat ärende uträttat!
Sen bar det av mot sushibar i Umeå. Vilket visade sig vara ett kanonställe, aldrig provat detta förut, men det var verkligen min "grej"!
Otroligt gott! Måste ta en favorit i repris med Åke inom kort.
Efter maten blev det bio. The Reader. En typisk djup film, mycket känslor, en typisk oscarsfilm! Vi tyckte den var superbra!
Efter bion fortsatte vi att skämma ut oss-precis som innan, vi var ca 14 år igår med körkort, så ni kan ju tänka er. Tuur vi e från vännäs! Då har vi då något att skylla på!

PÅ vägen hem körde en polisbuss om oss med blåljusen och vi trodde direkt att det var gängbråk igen i vännäs. Så vi körde gata upp och gata ner när vi kom till vännäs, (ungefär som två japaner på semester med kameran i högsta hugg)
Hittade dock ingen polisbil, MallanBallan ringde karln sin, och efter att ha tittat på vk:s hemsida visade det sig att polisen jagade två beväpnade män i ett skogsområde utanför Umeå.

Men efter att ha sökt igenom varje buskage i vännäs så fick vi ge upp. Istället åkte vi hem till mig, och Malin fick en detaljerad genomgång och visning av filmen från Skellefteå!

Såg också den lilla notisen om oss från skeå i tidningen i morse. Tycker det var rätt fattigt skrivet! Stod ju mest om urfarna, Yada Yada, vi VET då att vi dominerade...

Vild panik och formtopp för vännäs!

Helt slut i huvudet efter en helg i skellefteå på hopptävling.
Jag hann precis stoppa in hästen i boxen som var monterad i ridhuset när det började leva om utav bara den i boxen bakom Grynets. (dessa boxar har då inga galler så hästarna kan bara titta ut vid dörren till boxen) Boxarna var monterade i två rader med "ryggarna" mot varandra.

Det smällde och dunkade och skramlade eftersom boxarna trots allt inte är SÅ stabila!
Jag var tvungen att hålla i min häst så jag visst inte vad som pågick på andra sidan. Men Hanna (vännästjej) var först på plats och hittade en häst hängande över boxdörren. Där satt den fast!
Hästen intill blev också skrämd av tumultet och hoppade över boxdörren, lika som den som satt fast, dock så tog sig denna lös och sprang omkring i ridhuset.
Den fångades in ganska snabbt, medans den andra var tvungen att hänga kvar tills framsidan av boxen monterats ner, så den kunde sprattla sig lös.

Efter detta gick det inte att ha Grynet i den boxen. Hon var så upprörd och stod bara och studsade och gjorde utfall mot dörren, så jag var rädd att hon också skulle hoppa över och fastna.
Vi fick flytta till en spilta och allt löste sig till det bästa till slut.

Inga sviter av denna händelse visades upp i helgen för oss iaf. Toppresultat! Är såå nöjd. Hon var kanonfin att rida, lydig och lugn och lade ner hela hennes själ i varje språng!
Vi vann lördagens 110, kom fyra i 120 och i morse lade vi oss i ledningen med bara några ryttare kvar, men då blev vi omridna av en umeåryttare så vi hamnade på andra plats!
Övriga vännäsryttare visade också framfötterna och vännäs var på prispallen i nästa alla klasser!

Jag strök mig från 120 i dag, jag vill inte att hon ska bli trött då hon hoppar så mycket med hela kroppen! Jag vill att hon ska tycka att det är kul, enkelt, och inte bli helt slutkörd! Jag vet att många andra hästar gick fyra klasser i helgen, men hon är inte som andra min lilla springare! 
Låter kanske fånigt men men, tur hon e min, så det är jag i slutändan som bestämmer!

Nu väntar jag bara på att Hockeyn ska sluta så jag kan lägga beslag på tvn och stoppa in cdskivan från helgens klasser där jag som tur hade fick allt filmat! Tack!

I morgon blir det sushi och bio med storasyster Malin! GREAT!

Aerobics

Ja hörni, inte en dag för tidigt.. Kolla in länken!

http://www.youtube.com/watch?v=UTx_XT2XuEs&feature=related

Back on track

Hemma från jobbet idag, mådde skit i natt, fick springa och spy flera gånger!! Var alldelens skakis i morse när jag klev upp. Mår "konstigt" fortfarande!
Och när man är hemma och har tillgång till en soffa, (en toa i mitt fall) och en dator så har man som tillgång till det mesta. Och jag och åkte slog vad förra helgen hos Lillemor och Magnus.

Jag har ju för vana att Alltid somna under en film! Så Åke sa; håller du dig vaken hela filmen så betalar jag handpenningen til resan (ca 1250:-)
Och då kommer tjurskallen fram i mig och nog saknar jag tandpetare där ett tag då jag ville bända upp ögonen! Mot slutet av filmen öppnade vi balkongdörren så det skulle komma in lite kalluft, sen stod jag! Inte lika lätt att somna då liksom! Men jag klarade det! Tji fick ÅKe! =)

Och då brukar jag tänka som följande:
Nu hade ju jag ställt in mig på att betala den summan själv, alltså har jag (i mitt huvud) redan förlorat de pengarna.
Då kan jag ju lägga dem pengarna på annat, på hästen t ex eftersom hon inte fick den "present" jag planerat för henne!


Så jag har köpt back on track paddar till alla fyra ben. Perfekt istället för att böka med massa benlindor och skit!
Ca 1500 kronor kostade dem, Alltså har jag köpt svindyra back on track padar för 250 kr! Fattar ni? det är ju genialiskt, nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag lägger så mycket på hästen.
När det egentligen var resan jag betalade... Does it make any sense?

Den 2 Sept bär det av!

Till soliga Side i Turkiet!! Underbart! Jag ville egentligen åka senare, men vädret är alldelens lagom i sept.. Så det kommer bli kanon!

Simon, Miggo, och Sofia sitter på planet nu till Turkey!! Avis jag blir, men personligen tycker jag att det är idiotiskt att åka denna tid på året, när man är som piggast och vill suga in all vårsol, och känna värmen komma. Jag vill åka när det börjat bli mörkt, kallt, blåsigt, hårt i backen (med andra ord-aningen tidigt för mig, men jag ska inte klaga)

Det är en sån här gång jag är glad att vi bor i en billig lägenhet, så vi kan göra saker tillsammans! Inte bara putsa väggar och spika lister. Det kan vi göra när vi blir äldre.. Nu kan vi lägga pengarna på varandra..

Grynet var "speedy Grynet hornline" idag. Fröken travare var helt banans, ja?? Vad göra?!

Klubbtävling

Såå underbart rolig hon är, min toka lilla Ponny till häst, sur som få, men oj så skärpt hon blir när man vänder upp mot hindret.
Efter en sen efteranmälning igår så red vi sista klassen 115.

Jag höll inte igen i omhoppningen och vi fick en blågul rosett minsann! Hon kändes Suuper på Framhopp, förutom att krumelurer när jag red fram så var hon lydig och lugn på hinder. Känns bra inför skeå!


Omhoppningen!

Blir nog förmodligen ingen present till Grynet som jag trodde. Syynd! Ja ja, man ska aldrig säga aldrig!

Krångel

Varför ska allt krångla för, kan det inte bara gå som jag vill?? Får veta idag hur det blir med min lilla sötnös. Min ögonsten som snart kan bli min! Ååååh, hoppas! Annrs blir det säkert någon annan! Men im in Löv! Iså fall bränner jag och Åke ner nästa vecka troligtvis! Då vill jag ha hem den på en gång!

Det bästa är ändå att det är lätt att gå upp på morgonen igen! Jag skyller på Chi san
Tror ju oftast inte på sådant hokus pokus, Men det ÄR skilland. Känner mig inte ens lite trött!

Cicero får stanna hemma i helgen, han haltade på Erikträningen av någon okänd anledning, han kanske får hänga med nästa gång.
Men Grynet och jag taggar som tusan! Hon känns då helt sjövild i vårluften! Ja ja, hon är inte ovillig iaf!
Ska sitta i domartornet hela kvällen på klubbtävlingen (hade velat vara med) förstår bara inte varför jag inte anmält mig? Jaja, jag funderar på att rida henne efter tävlingen stället!

Nu börjar beach 09 på att närma sig, så hädanefter bojkottar jag allt som egentligen är för gott att avstå, men i vinter blir det dags att sätta hull igen! Hej på er!

Maj

I går skulle Åke hämta hem sitt lilla impulsköp. Så han släpte av mig i stan för att shoppa lite och begav sig mot Granån igen. Jag började med lekbiten och en present till vår Guddotter Maja. (som vi ska fira ikväll)
Sen strosade jag vidare i stan och hittade min klänning som jag ska ha på Emmas och Fredriks bröllop. Helt i min smak, rätt enkel, men ändå jättefin. Tillslut hittade jag även skor till klänningen. Men helt lätt var det då inte. Både på klänningen och skorna fick jag ta kort med mobilen och mmsa till Simon (min modeguru) och Åke för att höra deras åsikt. Och döm av min glädje hur nöjd jag var med mig själv när de också gillade mina val.
Simon tyckte att han nu hade lyckats med sitt uppdrag.

Sen åkte vi hem och jag tog en sväng till Norrmalm med moppen och kikade på två ryttare på dressyrtävlingen sen åkte jag vidare till Grynet. Åke köpte en ny grimma till henne på granngården. Och jag tänkte prova det nya som alla pratar om (eller nytt i mina öron iaf) Muskel-E. Rent e-vitamin som ska vara bra för hästen. Ja ja, vi provar väl!

I morse sov vi ut länge och åt rostat bröd med ägg och kaviar. Köpt nytt te också! Det smakade underbart!
Sen cyklade jag upp till malmen. Ofelia har ju en hel del hästar att hålla igång så nu ville hon dela med sig lite. Och jag tackar och tar emot! Först fick jag prova Elsa, den lilla söta. Sen Kiara, jättefin dam med mycket egna ideér, och sen Ali, som jag dessuton fick hoppa några språng med. De är sååå olika Grynet. Det var väldans kul!

Åkte och mockade till Grynet som får vila idag då hon har gått rätt hårt några dagar nu. Blir lite lugnt i morgon och förhoppningsvis dressyrträn för Kerstin Tell. Vill rida både tisdag och torsdag denna vecka, men om det blir många så vill ju fler ha chansen!  Får hoppas de andra är på semster!

Är lite suugna på de nya stigbyglarna på SEG.

Fanns i säkert 30 olika färgkombinationer! Rätt fräsiga!
Men jag ska ju mest troligt göra ett annars impulsköp. Får se hur det blir med det!


Valborg

Grattis på namnsdagen mormor Valborg Gustasson, Hon finns inte längre i detta jordeliv, men namnsdag likväl!

Valborgsmässoafton firades i Granån bland nära och kära, fest i bygdegården, Tacos för ca 55 pers och underhållning av barnen! Sen eldade vi majbrasa vid ån, en lyckad kväll!

I morse sov vi länge i gäststugan hos svärföräldrarna. Sen åkte jag och Majsan till Åkes syster där jag fick tvinga på dem lite New body-

Måste faktiskt säga att jag gick in för detta med vääldigt låga förväntningar, Vem i hela friden köper underkläder !?
(alla använder det, men jag vet inte hur jag tänkte)
Men hittils har jag sålt nästan 20 pkt! He gå åt som smöre!

Så jag måste faktiskt säga att det VAR en bra idé trots allt! Nu blir det roligt att se huuur mycket som jag kan sälja, (jag som alltid gör allt till en intern tävling)

Sen red jag ett varmblodsto i byn som fått för sig att inte vilja gå längre efter vägen än det behagade fröken. Men efter en liten diskussion så kom vi överens om att gå dit jag ville.

Sen så här på morgonkvisten så har Åke gjort ett impulsköp

Mopedägare.. Perfekt till jobbet när soppan numera blir så dyrt för en bil.

Jag skulle också få använda den sa Åke-Tack tack säger jag! En underbart rolig liten leksak!

 Vi lämnar snart granån och ska åke hem till kissarna och jag ska ut och rida!


Bästa katten i världen ligger nog och solar när vi kommer hem..

RSS 2.0