JObb jobb Jobb

I samma sekund som jag sa ja i telefonluren så huvudet nej. Nu tog jag på mig att jobba ikväll igen, men samtidigt saknar jag faktiskt hemtjänsten och variationen i arbete ibland, den sociala kontakten. Jag får så dumma svar när jag pratar med låsen och gångjärna på jobbet.. Jag får som inte samma respons(?!)

Men nu sitter jag iaf på jobbet och har några vårtagare kvar. Är lugnt ikväll. Inga larm- so far!

Grynet vilar sig i form idag.. Ska rida i morgon och resterande dagar tills jag åker till Piteå. Känns så tomt utan Legenden, Nu följer ju Emma med som tuuur är!! Men det saknas ändå något- han är ju en del i gänget han med!

Ville egentlígen träna för K. Tell i veckan med stackarn har problem med rösten sen sin förkylning och känner sig väl inte så inspirerad att stå och skrika åt oss på ridbanan.. Fullt förståeligt.. Får ta det nästa vecka istället..

Åke den pysslande bonden har gått och köpt en kolonilott!? Det är det jag älskar så mycket hos honom. Att han har de kvalitéer jag inte har. Han är super i köket, jag lagar sällan mat t ex. Och nu kände han att han ville påta på i en liten trädgård. Sagt och gjort! Nu skulle de sätta jordgubbsplantor ikväll.. Bilder får jag återkomma med..

Jag är så imponerad av hans intresse för trädgård och sysslesättning på hemmaplan..
Gick ganska snabbt att städa lägenheten idag. Storstädning med damtorkning osv. Världens tråkigaste sysselsättning men oj vad fint det blev!!

Nu låter det som vi aldrig städar- Jo, jag är väldigt pedant med golven osv. Men inte att torka under gamla foton och sånt tjafs! Skärpning från min sida!

Var förbi badet och köpte säsongskort till mig och Åke, älskar att simma!! Blir förmodligen mer av det denna sommar när man har kort- blir alldelens för dyrt annars!!

Och till sist måste jag utnämna månadens värsta låt!!
Milo- technology
det är nästan så den borde hamna på dra-åt-helvete-listan!!
Det är den sämsta jag hört på myyycket länge!!

http://www.youtube.com/watch?v=DE9IchvpOPk Det är bara ett jävla stönande halva låten. Jävla gnällspik!!

Till salu..

Efter min lilla uteritt igår på Grynet så kom jag tillbaka och mötte Malin Nilsson Mfl, de var i full gång med att filma Donner som hon har tänkt sälja, jag fick den äran att rida och det fångades på film, aldrig tidigare har jag suttit på en häst med sådana gångarter!! Helt otrolig känsla!!

http://www.youtube.com/watch?v=3p4UKY5oXpY

Dock ser det ut som jag rider jättefort- men han tar mycket mark, mycket häst! En rut dressyrryttare skulle förvalta den bäst!! Otroliga häst!

Nu ska jag iväg på premiärturen med hästransporten, jag och grynet ska åka och hoppa för Eva Jonsson.. Hörs!


Full fart!!

Igår firade vi in helgen på Dooria, Grillning på lunchen av grillmästaren VD:n Anders.. Efteråt åkte vi ner till vännäsbadet och spelade brännboll.
Vi förlorade med några ynka poäng, men du ska tro att träningsvärken har tagit över min kropp!!
Jag går ju alltid in för saker med 110%  och ni vet :  lubba-så-fort-benen-bär-dig muskeln används ju inte så ofta!!

Efter brännbollen väntade vännäsbadet- Simon, Emma och Åke låg redan och stekte när jag kom. Hanna gjorde oss sällskap efter någon timme också.
Badade några gånger men solade och surrade mest..
På kvällen väntade grillat och vin i Simons stuga i östansjö. Underbara plats- en supermysig stuga alldelens vid sjön med egen brygga och altan mot söder, så vi åt och åt och åt och drack pissvidrigt vin, åt lite till sen lapade vi sol tills vi gick och la oss! Upp tidigt för de två arbetsmyrorna,
Emma och Simon sitter i domartornet hela helgen på ponnydressyren i vännäs. Är inte avis- har man sett en, har man sett alla!

I morse åkte jag och Åke in till Umeå. Jag var tvungen att inhandla en ny bikini (det blev två faktiskt), sen skulle hästarna få en ny saltsten, jag köpte en säck betfor, och till sist åkte jag ut för att dregla lite Pegasus hästshop på travet.

Ikväll har jag fått den äran att vara barnvakt till bästbarna´ i Braxsele! De sitter nu med lite ostbollar och godis i en skål och ser Emil i Lönneberga..

Hej på er!

Hetta!

Det har varit oskönt varmt idag, vi har så opraktiska kläder på jobbet, jag kommer hinna svettas bort innan semestern nästa vecka..

Hoppade för Eva idag- kändes lite höttit och böttit, sen kändes hon lite seg men hur varmt var det inte?!
Nöjd ändå..
Min kavaj jag köpt kom idag, tyvärr var den något tajt, så jag får nog skicka tillbaka den. Känns synd, den är sååå snygg!! Och det fanns inga andra storlekar heller just nu för DET priset!! såklart..

Efter träningen åkte jag och red Lillan, red utan lina idag, radade runt där på ridbanan.. Nästa gång tror jag vi kan rada runt i trav.. Men en sak är säker, det lilla tösen kommer bli en riktig Lady, en dam med mycket egna åsikter, men de bästa hästarna är ju de som har lite temprament sägs det ju..

Åke hade lagat fläskfilé när jag kom hem, fläskfilé i sambalsås och pommes, och en liten efterrätt- rabarberpaj med vaniljsås!! Herreguuud vad gott!! Bästa Åke!

Nu sitter vi och ser Paradiset på tv:n. får se hur länge jag orkar vara uppe efter mina 4 timmars sömn inatt, känns som jag har lite att ta igen!

Ta´ta..

Saker som kan fara åt..

Nu har jag funderat ut tredje platsen på listan av saker som kan fara åt helvete!
1. Fisk i offentliga matsalar
2. Element på offentliga toaletter
3. Missunsamma personer

Missunsamma personer har en välförtjänt tredjeplats!! Det är den tragiska rasen av människoarten! Hur svårt kan det egentligen vara att önska någon gott, eller tycka att något är kul för någon annans skull!?
För min egen del så har jag ett ganska sunt förhållningssätt till sådana personer- jag skrattar åt dem och tycker synd om dem för att de saknar förmåga att lägga sin energi på annat..
Att detta ens förkommer mellan nära vänner är väldigt tråkigt för de inblandade!
Jag kan bara hoppas att man inser att en sådan person ska man inte ha i sitt liv då det bara tar energi att måsta försvara varje framgång och/eller framtida idé!
Och för den socialt handikappade- att man faktiskt bränner sina broar till bra och nära vännerrelationer.. Mycket tråkigt!!

Jag är faktiskt huuur pigg som helst idag, trots att jag bara sovit 4h och 15 min i natt. Guud vad vi surrade igår, jag Simon och Emma. herrejeh! Klockan springer när man har roligt! Älskar verkligen mina vänner.. Så skönt att veta att man har sådana personer att vila mot när det är jobbigt, eller när man bara behöver prata en stund..

Nu får jag tillbaka min livskamrat i eftermiddag då Åke går av sina körningar och blir långledig till måndag! Äntligen!

Tillbaka till jobbet!

Dumma Simon

Om jag är på väg upp på viktskalan igen, så är det bara Simons fel. Han triggar mig till godis!! Svin.. =) Just nu sitter vi och trycker en snickerstårta! Helt underbar.. Simon var orolig att en inte skulle räcka till oss två- och nu ligger han på soffan och är helt i sockerchock. Medans jag mumsar vidare!!

Från det ena till det andra..
Direkt efter jobbet så åkte vi upp på malmen och red lite bomarbete. galoppbommar på volt, studs, och en annan lydnadsövning som vi red i vintras för Eva. Toppenbra för Grynet!!
Hon kändes kanonfin!! Lydig, lugn och i låg form- det som Grynet har lite svårt med..

Har precis köpt ett hösegel till transporten och en ny kavaj, men nu måste jag ändå hejda mig lite. Även om alla kommentarer på facebook vad tröstande att pengar ska inte ligga på hög utan spenderas eftersom det är det dom är till för så måste jag ändå ha lite kvar..

I morgon äre hoppning för Eva igen.. Kommer gå ba´ bulla!

Bara 7 arbetsdagar kvar!!! Sen SEMESTER!!!

Huuuj


Vrålåket..

Nu är den gamla skorven ute på annons, kommer faktiskt sakna den lite, den har tjänat mig väl!
Före


Och efter


Den blev faktiskt riktigt fin.. Målade den vit invändigt också!

Grynets nya vrålåk ser ut såhär!

är redan förälskad!

Dagen idag har varit väldigt lugn, sovit lääänge!
Red med Simon till sandaget och vi klättrade med hästarna.
Sen cyklade jag hemåt och nu har jag gjort kycklinggratäng! Yummi!

Får se vad resten av kvällen har att erbjuda!

Tillskottet

Har precis landat efter 17 timmar i en bil fram och åter till Leksand för att hämta min nya hästtransport (bättre begagnad).
Den är såå fin! Ingen annan ser ut som denna. Förra ägaren var lackerare och har bestämt färg själv.. Så den är alldelens unik..
Det var Åke, pappa och Nenji som gjorde mig sällskap. Förstår inte riktigt vad jag tänkte när jag tog med pappa. Han är den mest åkrädda jag känner. Kör ALDRIG fortare än 85km/h- oavsett att det är motorväg och 110!

Så det var Åke som fick avlösa mig!! Annars hade vi inte varit framme än.

Så i morgon ska jag ge min gamla transport lite kärlek- lägga in mattorna, plåta och lägga ut på annons.

Var sugen på att bränna till Örträsk och festa lite ikväll men är alldelens för trött, det är ju brakfest på bygdegården enligt tradition! Jag och Åke sitter och ser film istället och kryper snart till kojs.

Ska ta några bilder på Grynets nya vrålåk i morgon så ni får se..

Huuuj


Midsommarafton!

Vi har varit och avnjutit en underbar middag hos Niklas, Hanna och Maja på nyby tillsammans med Lillemor, Magnus och Linnea. Grillat stod på menyn och Lillemors fantastiska silltårta!! Ingen slår den på fingrarna!
Niklas, Hanna och Åke
Världens bästa Lillemor och Magnus!
Hanna och Maja!

Jag och världens bästa Åke- vilken pose! =)

Den godaste silltårtan jag någonsin ätit!

Jag stod för efterrätt och bjöd på en underskattad destert- marängswiss!!

Myyycket gott!

Nenji var såklart också med. Hon fick posea för en del bilder hon också!!


Vår älskade lilla tös!

Om några timmar bär det av till Dalarna, förhoppningsvis kommer jag hem med något stort, hårt, och blått på fyra hjul.. Hrm.. Ids inte åka förgäves- It  better be good!

Nu till sängen för ett par timmar sömn!

Dagen för midsommar..

Målat klart transporten idag!! Yey för mig!!
I morgon blir det plåtning och ut på annons!! Den blev så fin..
Sen kom Emma förbi stallet och hämtade tillbaka sin guldklimp och mitt skötebarn.. Åå vad jag ville att han skulle stanna.
Sen åkte vi allihop upp till Malmen och tog en ridtur tillsammans.
Vi har varit vänner länge, men HUR har det gått till att vi inte ridit ut tillsammans alla tre samtidigt?? Vansinnigt vad kul vi hade, det var INTE sistgången!!

Sitter nu i bilen på väg till Granån. Magnus och Åke ska på fiskepremiären i jomarkstjärn, och jag är chaffis!

Grynet fick sitt flugtäcke idag också.. Nu återstår det bara se om det passar. Såg oroväckande stort ut!

Nu har jag också kommit fram till vilka stigbyglar jag ska köpa, på något sätt har det blivit en grej av att köpa stigbyglar. Jag har velat länge fram och tillbaka nu..

Dessa ledade stigbyglar får jag vansinnigt ont av! Det är som att man "knäcker" av fotleden sen har jag ont i en hel dag!


Men de skönaste jag har ridit i är faktiskt dessa plaststigbyglar!!


Myycket sköna att rida i! Dessa blir det! Inte så dyra heller..

På midsommar ska vi vara hos Niklas och Hanna med Lillemor och Magnus, kommer bli kanoners!
Hoppas alla får lika trevligt som jag kommer ha!

Ta´ta..

Onsdag.

Sista dagen på arbetet  för denna vecka! Långledigt nu till måndag. Mycket välkommet.
Hann bara rida två hästar igår. Amigo var ett litet monster.. Blev putt på mig när jag sa till honom att gå förbi ett ställe där HAN inte ville förbi. Så då var det bara att hålla i sig.
Sen hoppade jag Orneta en sväng på ridbanan, "Latjade" runt och bara hade roligt, taggad till tusen blev hon sen, då var det lämligt att bryta.. Så då fick hon och Grynet gå tillbaka till hagen och beta igen.

Idag hoppade jag Amigo lite, lilla duktiga pålle. Simon var så snäll som stod på backen och hjälpte till.  Vi hoppade pytte små titthinder och sen en liten bana på tre hinder. Vilken liten mästare det är! Duktiga liten..

Sen var planen att rida en lugn liten tur på lilla Grynet, men hon var på sitt sämsta humör, och det smittade av sig på mig. Så ridturen slutade med en mycket irriterad hästägare.
Inget att göra åt- blir så ibland. Gör om gör bättre i morgon! Då får jag ridsällskap. Simon följer när han slutat jobbet.

Ska försöka måla färdigt transporten i morgon också. Nu när det är uppehåll..
Nu blir det sängen för mig och Nenji. Åke jobbar borta. Tragiskt tråkigt!

Take care now, bye bye then!

Måndag..

Är så stolt över mig själv att jag i spöregn gav mig ut med Amigo för en liten ridtur. Susann och Lilleman följde också med. Amigo var tuffast av dem fast han bara är 4 år och hälften så gammal..
Vi plöjde oss rakt igenom varje vattenpöl (insjö) - jag tror inte han förstod att om man bara vill så KAN man gå på sidan.
Busig var han och bockade och for efter att ha vilat i två dagar.
Men han skötte sig riktigt bra!

Sen åkte jag till nästa stall och gjorde stallet åt Grynet. Packade hennes saker och skjutsade upp henne på Malmen. Direkt  åkte jag och hämtade Orneta eftersom Simon inte kommer hem förrän idag, fick mig dessutoim en ridtur till, dock i ridhuset.
De fick sova på logen inatt eftersom det var så dåligt väder, men nu på morgonen- närmare bestämt strax efter fem skuttade det glatt över åkerplätten vi stängslat som bete,,, Lyckligare hästar än dem som precis släpps på bete får man leta efter!

Idag ska jag hinna med att rida Amigo, Grynet, Orneta och Fia. Tur att de tre sistnämnda är nära varandra..
Men nu skulle jag vilja ha lite fint väder så jag kan måla färdigt min transport!!
By the way.. Hämtar min nya i helgen om allt går som det ska.. GREAT!


Havrepappa är ett geni!

Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när...

Alla vet att hästfolk är lite speciella av sig. Saker och ting är inte riktigt som det är på andra ställen i världen. Här är därför en liten lista med... hum, inte fullt så bra saker med att vara tillsammans med en hästtjej.



Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när...

- Du plockar ur din nytvättade tvätt ur tvättmaskinen och inser att din nya fina skjorta ser ut som ett hårigt gosedjur eftersom hon har tvättat sina schabrak i maskinen alldeles innan.

- Du hoppar in i hennes bil en varm sommardag och tvingas omedelbart kasta dig ut ur densamma lika fort igen, eftersom hästlukten är så stickande att det inte går att andas i bilen. När du påpekar detta för hästmänniskan så stoppar hon in huvudet i bilen och säger "Jag känner då ingen lukt".


- Du får en tydlig knuff i sidan om du skulle råka stå i vägen någonstans. Att be någon flytta på sig med ett vänligt verbalt påpekande är uteslutet, utan hon markerar kraftfullt fysiskt på vilken plats hon förväntar sig att du befinner dig på.


- Din garderob förändras från att innehålla ljusa, snygga kläder till att mer och mer påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom börjar du spara på gamla tröjor och byxor med motiveringen att "de är bra att ha i stallet".


- Du inser att du oftare ser din partner i höga läderstövlar och med en piska i handen, än i en fin klänning. Detta helt utan att ni ägnar er åt någon trevlig perverterad lek i sovrummet efter mörkrets inbrott.


- Begreppet "ridtrosor" förs in i ditt ordförråd. En bra "ridtrosa" får inte skava, inte vara för tunn, inte vara för liten eller synas genom ridbyxorna. Eftersom alla veckans dagar innehåller ridning så är sexiga underkläder ett minne blott.


- Du hittar din ridtjej vid hyllan med majs i affären ivrigt letande efter den billigaste burken. Tänk att det kan skilja hela två kronor mellan olika märken! När du påpekar att den billigaste burken smakar träpellets så möts du av en oförstående blick och kommentaren "man måste spara pengar". Exakt samma oförstående blick får du utanför hästaffären när hon kommer ut med en full påse med hästsaker fast hon egentligen bara skulle handla en grimma. Fast nu är kommentaren istället "det ser mycket ut, men det gick bara på tre tusen och det är faktiskt bara saker jag behöver".


- Det klagas ljudligt om att det är långt att åka till jobbet eftersom det tar femton minuter, men hon åker glatt en och en halv timme enkel väg bara för att se en kompis tävla i en lokal LB någonstans mitt ute i ingenstans.


- Du får träna upp din förmåga att inte vara svartsjuk, eftersom hon är borta 3-4 timmar varje kväll, och är dessutom helt omöjlig att nå på mobilen. Att störa i stallet är som att svära medan Runar ber middagsbön allra minst.


- Alla ekonomiska kalkyler runt hästen är rena glädjekalkylerna. Att köra bil och transport till en tävling kostar 10 kronor per mil (för annars har hon inte råd att tävla). Att sedan bilen drar en och en halv liter per mil med transporten bakom, och bara bensinen kostar 13 spänn per liter är inget som du behöver bekymra dig om.


- Huset där ni bor sakta men säkert fylls av olika, mer eller mindre suspekta, föremål som skall föreställa priser från olika hästtävlingar.


- Du inte kan gå på vänster sida om henne när ni är ute och går utan att hon får ett spel och måste byta sida. På höger sida leder man både häst och man.


- Hennes telefonbok i mobilen innehåller de mest suspekta namn. Nej det är inte gamla pojkvänner eller kodade älskare, utan helt enkelt namnet på olika hästar i stallet. Hästmänniskor kallar varandra vid hästnamn, punkt slut.


- Dina kollegor på jobbet börjar sniffa i luften och diskret titta under sina skor om de har råkat trampa i något olämpligt på vägen till jobbet. Hyperallergiska Siv i växeln börjar nysa hysteriskt varje gång du går förbi. I själva verket har du bara tagit din hästtjejs bil till jobbet.


- Du upptäcker till din fasa att hittar till fler stall och tävlingsplatser runt om i Sverige än till krogar och uteställen.

Trots alla ovanstående punkter så är det ju så att ni alla vet att jag är oerhört positiv till att ha en hästmänniska som livskamrat, men det är ju inget roligt att skriva om. Att vara snäll är något som Bamse kan få syssla med, inte jag.

Anna är det bästa som har hänt i mitt liv, och förmodligen mycket tack vare att hon är en envis förbannad hästtjej med skinn på näsan, hästskit under skorna och med ett par rejäla ridtrosor.


tävling, regn, tragik!

Gick så mycket bättre idag!! Hon kändes super i 115! Dock ett pet, fick inte igenom ställningen i en sväng , hon skyggade för något på sidan. Vi låg rätt men hon fick syn på det för sent och hon tappade ner ett ben.
I 125 kändes det än bättre! Felfri! Fick blackout efter hinder nr 7 och red för lång väg innan jag minns resten av banan. Så vi fick en dålig tid, men jag är mycket nöjd!

Regnade under hela 115 och delar 120n så jag fick hudfärgade ridbyxor. nice- not..
Efter tävlingen ringde jag Hanna eftersom jag hört att Bristol blivit förstoppad. Då hade det fortfarande inte blivit bättre och just nu sitter Hanna och Simon i en bil mot Djursjukhuset i Strömsholm. Guud vad orolig man blir, vet bara hur hemskt det varit om det varit MIN häst! Usch.. INTE KUL..

Äntligen har Åke kommit hem. Och äntligen ska jag få mitt efterlängtade mål på Frasses, ibland blir man väldigt sugen på sånt skit.. Gillar vanligtvis inte hamburgare..

huuuj..


tävling!

Vi har under första dagen haft vädergudarna på vår sida. Inget regn! Men imorgon skulle det visst ösa ner!

Jag sitter då och surar för att 120n inte gick som JAG planerat!
Grynet var jättespänd- och ju tröttare eller mer spänd hon är.. Ju räddare är hon för att riva, så hon tar i alldelens för mycket!
Hon hoppade mig ur sadeln på flera hinder, så jag tappade stigbyglar och tyglar, vilket resulterade i en mycket konstig väg till ett hinder och i kombination av att hon hoppar rätt upp och rakt ner när hon är spänd, så rev vi den oxern.
Och då surar jag tills jag ridit nästa gång och det gått bättre! Perfektionist är mitt mellannamn. Det är tyvärr inget jag klarar av att leva upp till. (Vem gör det?) 
Men det ständiga strävan gör att jag hakar upp mig på småsaker! Måste lära mig att strunta i  sånt..

Diza gick däremot kanoners! Jättefin hela dagen, felfri i 90 och 1m!

Efter tävlingen åkte jag hem med Grynis och mockade åt henne och Amigo.. Han vilade igår och fick vila idag. Men i morgon ska vi minsann ut i regnet!

Nu äre dags för de allra sista avsnitten på desperate housewivesboxen!
I guess all good things come to an end!


regn regn regn

Jag är så less på regnet! Jag kan ju inte måla färdigt transporten!! Men det är så fin på en sida hittills, på håll iaf!


Nu är det vita vitt och det blåa blått!
Nu har jag halva andra sidan kvar sen kan jag lägga ut pärlan på annons! Har redan hittat mig en ny ögonsten, får se om det blir något av..

För övrigt gick det bra att hoppa i onsdags.
Diza red jag först, tog en  stund innan vi hittar varandra- det är ju inte det lättaste när jag bara ridit henne en gång hemma innan. Men ser fram emot tävlingen i helgen.
Grynet kändes också, fastnade på en linje, fick ta om några gånger, sen kändes det bättre- bara finliret att tänka på!
Det är det som är så bra med Eva- alltid är det något att förbättra!!

Hoppade Amigo idag.. Duktiga liten..
Travade först lite bommar, sen skuttade vi över ett pyttekryss, som till sist blev ett räcke. Peace of cake!!
En riktig liten stjärna det där! Riktigt spännande för framtiden.


Det blev faktiskt en lugn kväll för mig. Och älsklingen jobbar borta.. Hatar dessa veckor.. Hoppas det blir ett bättre schema för honom till hösten.

Nu till wisteria lane och desperate housewivesboxen!

tisdag..

Igår tisdag hann jag inte göra allt jag hade tänkt , men när gör man någonsin det?
Slutade jo´bbet och åkte till stallet för att köra upp Grynet till Malmen, fick åka tillbaka med transporten eftersom jag lånat den av Sara och hon också behövde den.
Innan jag åkte tillbaka till Grynet så red jag Amigo. Han kom i måndagskväll.
Vi red ut en sväng och han skötte sig exemplariskt hela tiden, lillkeman. Men ridturen slutade ändå med en avfallning. Vi red efter en skogsbilväg och runt hörnet skymd av alla träd och buskar dök Kerstin och Vicke upp. Så båda hästarna blev jätterädda! Och jag fick smaka löven på marken! Jaja, sånt som händer, 
Amigo travade i sakta mak hem igen där jag fångade in honom och red tillbaka på samma ställe utan några som helst bekymmer.. Duktig liten..

Åkte sen och red en halvgalen Grynet i sandtaget bortanför Norrmalm, ja ja när är hon inte galen?
Och som avslutning för kvällen red jag ut på Cicero med Max. Riktigt roligt!

Till min stora besvikelse missade jag dock Desperate Housewifes, men tur så går det på repris på söndag!

vilket rus!!

Vilken helg!!
Bröllop på lördag mellan Emma Rehnman- min bästa vän, och hennes fantastiskt snygga man Fredrik.  Det var en fantastisk vigsel och jag som aldrig brukar gråta vid sådana tillställningar, grät som ett litet barn!! Det var verkligen det vackraste jag har sett!! Precis som på film, Emma var som en prinsessa.. Jag kan inte beskriva med ord, så jag låter bilderna tala för sig !



Som i sagan..

Tack Emma och Fredrik för att vi fick dela denna dag med er!



Söndag: Åkte hem till Eva jonsson och hoppade Cicero-vi blev bjudna på fika efteråt och gå husesyn, mycket trevligt! Otroligt fint de har i huset!
Sen fick jag ett samtal av Ingela som inte riktigt skulle hinna med att tävla sin häst i helgen, men ändå tyckte att hon skulle få gå någon klass. Så jag fick den äran att tävla Diza istället..
Så jag red Diza på eftermiddagen och sen ut en sväng med Grynet som var pigg och glad!

Måste försöka hinna måla transporten ikväll, Amigo kommer ju också.
Sen blir det en tur i skogen på Cicero någon dag framöver här. Och hoppa hónom en sväng på torsdag.
Onsdag  så ska jag träna Diza för Eva kl 14 och Grynet kl 16.
Fredag bär det av till Lycksele för Simons dressyrtävling.. Mycket nu- just the way i like it!


Hektiskt!

Mycket på jobbet nu, men det gillar jag, dagarna flyger fram!
Efter jobbet cyklade jag direkt till stallet och mockade, hästarna stod inne i natt pga av vädret igår..

Cyklade hemåt i motvind- såklart! Risgrynsgröt till middag, efter det gick jag direkt och handlade, sen har jag diskat, torkat alla köksluckor, torkat hela kylskåpet, skurat toaletten, walkat doggen. rengjort hos katterna- dynggrisar!

Nu har jag satt mig i soffan och ska surfa en stund. Känner att jag behöver ta igen mig innan helgen.. I morgon hinner jag inget- åker direkt nästan till Emmsan och agerar giftemålscoach tillsammans med Simba the man!

Värre blir det nästa vecka, vi har beordrad övertid minst 4 timmar, men jag har ju en del anne å stå i!

Jag ska ju först och främst rida min egen häst, sen åker Emma på "smekvecka" (smekmånad) till varmare land..
Då får jag den äran att ta hand om lillskit´n, Amigo. Han kommer stå i grannstallet.
Simon ska passa på att tävla Legend, så på fredag gör vi en roadtrip till Lycksele.

Jag kommer behöva rida Cicero innan tävlingen, det var tal om att åka hem till Eva och hoppa honom för henne där, hoppas det blir av. Får ta och prata lite med Mia och höra om och när hon har möjlighet.

På onsdag har vi ju den vanliga hoppträningen för mig och Grynet, sen har vi "lillan" som sitts på lite smått. Förra gången gick vi ut på volten och jag fick rada lite själv, (i linan än så länge) Nu väntar vi bara på att hon får ha bett i munnen igen.

Vill hinna rida Fia lite nästa vecka också! Underbart roliga lilla häst..
Och! Inte att förglömma! Tävling i helgen!! Taggar så in i bomben!

Så Åke ser nog inte av mig så mycket nästa vecka, men han jobbar ändå borta, så det är lika bra att ha "mycket att göra"veckorna när han ändå inte är hemma.

Nu ska jag lägga mig i soffan och fortsätta plöja igenom Desperate Housewifesboxen! Lär ju inte ha tid på ett tag!

Take care now- bye bye then!

Lite smått och lite gott.

Tränade för Eva idag. I spöregn, men jag rider i samma skyfall vilken dag som helst bara för att det ska gå lika bra som idag! Grynet kändes fantastisk! Om jag bara fixar min sits så blir ju detta kanoners..

Har byggt sommarhage med Simba i eftermiddag också! Duktiga vi var! Nu släpper vi dem den 15e Juni om allt går som planerat..

Kom hem, trött, hungrig och blöt och där står världens bästa sambo och lagar go´matn!
Fläskfilé i sambalsås och Pommes Frites!! Lovley..
Nu är jag mätt och glad igen. 

Och eftersom det regnar så kan jag inte måla min transport färdigt!! Tack Sara, för att jag fick låna din transport!
Sara är lite större än min, men med lilla Grynet i så såg hon ut att kunna gå vilse i den..
Nu längtar jag som en tok till Vännästävlingen, är jättetaggad!

Ciao!

Ditten och datten

Fick tillbaka datorn igår.. Och jisses vad mycket snabbare den var.. Gick som en oljad 9millimeters kula!
Har dock förlorat min e-legitimation så det blir till å terrorisera banken idag igen..

Hela veckan är smockad, och de få timmar jag ev har över måste gå åt till att måla färdigt transporten. Åke var in igår efter jobbet och köpte mer färg- tack vännen! Han städade även hela lägenheten medan jag var i stallet, och sa att han kunde hjälpa mig med innertaket i transporten när han ändå är ledig idag! Underbart!!

Eva träning onsdag! Längtar.. Grynet kändes fantastisk igår.. Red på åkern nu när den torkat upp helt.
Hårt som rena asfalten efter grusvägen..
Blev ingen dressyrträning. Synd, hade behövt det (som vanligt) men känns ok ändå eftersom hon känns så fin..

Min bästa vän Emma gifter sig på lördag och nu är till och med JAG nervös, som ändå bara ska titta på.. Har kompletterat min outfit med en jättefin kavaj till klänningen!
Annars fryser jag ju ihjäl.. Nakenkatt som jag är..

Näe, back to work! Huuuj

RSS 2.0