Lördag

Man hinner mycket på en lördag om man är effektiv, gillar att känna att man hunnit mycket när man äntligen sätter sig i soffan..

Åkte i förmiddags till Sara för att hämta Hilma. Jag hade tagit fel på klockan så jag var en timma tidig, så vi åkte och handlade lite. Åkte efter det tillbaka till Sara och fikade.
Sen tog vi in Hilma som hade gode med överskottsenergi.. Gick bra att lasta, sen mot vännäs för att installera henne hos Nina.

Åkte till mitt stall, gjorde allt klart där. Amigo får vila idag igen, känns inte helt okej att rida när han åker snart. Vore så förargligt om han blev skadad på något sätt.
Åker upp till ridskolan ikväll med Cerio. Dåligt med ridhustider i helgen, men vi tar vad vi får.

Åkte till Lillan och red en sväng på åkern, fin på volten!! Flyttar sig fint undan skänkeln.
Visning på henne i morgon. Får se hur det går, hon gillar inte riktigt ridhuset, men hon har ju inte heller varit i det fler än två gånger.. inte så konstigt..

Efter det bar det av till Brån. Mabell fick komma ut på en tur, vi förstod varann mycket bättre idag än igår. En mycket känslig madame.. Men riktigt kul att rida!

Nu sammandragen från Globen Horse show.

Lillan

Direkt efter jobbet cyklade jag upp till stallet. Jag och Sandra körde Lillan till ridhuset och skulle filma henne medans Pia red. Tyvärr fick Pia migrän, så jag red istället. Hon skötte sig bra, fick bli ovän med henne en gång, men vi löste det och jag fick som vanligt min vilja igenom!!


Såhär ser hon ut. Donna Karen. Alias Lillan.. Detta är efter en provridning. Får se vart hon hamnar till slut?

Efteråt åkte jag till Cerio och hade tänkt ta mig en premiärtur ute. Så jag bad Susanne följa mig. Vi skrittade i ca 15 min, han är ju världens coolaste!! Inget var farligt, han var avspänd och riktigt modig. Ville gå före hela vägen. Duktig liten!

Hem och åkte och handlade lite mat. Åke har åkt hem till Granån, så jag är ensam.
Middag måste man ju äta ändå så jag lagade tortellinigratäng med pastagrädde, ölkorv och broccoli! Mycket gott!!!



I morgon åker jag och rider Mabell åt Bitte medans hon är borta. Amigo ska också få komma ut en sväng.
Cerio får vila, tänkte nästan dra in honom i ridhuset på lördagkväll. På lördag förmiddag kommer Hilma. Det ska bli kul att lära känna henne. 

Nu sängen. Natti

Ett konstaterande.

Alltså nu har jag försökt låta bli att äta socker, eller vi kan kalla det Godis.
Och själva DEN grejen att inte äta alls går mycket bättre än att "okej-jag-får-äta-men-bara-en"
Jag jämför mig med Edward Cullens beskrivning av när vampyrer känner smaken av blod. Det börjar ett ursinne och man kan inte sluta.
När jag bestämde mig för att äta godis igen (efter fyra dagar) så tänkte jag att okej: Jag får äta men jag behöver inte stoppa i mig så stora mängder? En räcker väl? Inte hela kartongen!
Men nä.. Så fort jag sätter tänderna i något sött så blir jag som förbytt och det finns ingen spärr.

Detta får mig både att förbannas och skrämmas men samtidigt också skratta åt vad socker gör med en!? I have no control!!

Jaja, bara å kämpa vidare! Jag tyckte bara att Edward hade så bra beskrivning på sin känsla..


Och så till något helt annat. Vad är det med vissa personer och inte fatta en pik?! En hint eller en signal??
Ett exempel så ni förstår hur jag menar. När man tar fram tandborsten på kvällen och det sitter några fulla drägg kvar i soffan.. Som inte begriper att de ska masa sig hemåt, eller åtminstone lämna placet!

Har en situation jag upplever på ett visst ställe nästan varje dag.. Otroligt irriterande, men ändå inte så att man kan säga det rakt ut.. Åter igen. Får jobba lite med mig själv och bara acceptera att denna person är en av dem som skulle sitta kvar i soffan om någon drog fram tandborsten, började jäspa och försvinna in i sovrummet efter att den sagt god natt!


Premiär

Kort ridtur idag på lilla gubben. Start och stopp fungerar nu uta problem, även styrningsmomenten sitter snart. Kunde rida runt på gården själv idag. Duktiga lilla häst!





Lillan fick vila idag, visades i lördags, tjejen ville komma tillbaka när vi hade en human tid i ridhuset. Så vi åker in och rider lite i ridhuset på tisdag. Bra miljöträning. Hilma kommer nästa helg och Amigo tyvärr snart. De kommer och de går!

Ikväll mys med älsklingen, vi har hyrt två Wallander filmer. Så vi ska komma ikapp. Gud förbjude att missa en film!

Hej svejs!


äntligen helg!

Vilken toppenkväll vi hade igår kväll!
God mat och mycket trevligt sällskap. Vi träffades halv 8 på allstar, åt middag (vi fick grannbordet bredvid Filip och Fredrik- från kanal 5, schysst med känidsar)
Sen till kvällens höjdpunkt!

Twillight Bonanza!! Vi började med första filmen 21.30. Och kl 00.00 skulle New Moon börja. Vilka fantastiska filmer. Är dökär i karaktärerna. Får försöka intala mig att det ÄR bara film!

Malin är ihop med Edward Cullen.. EEH, har hon något i gluggen eller? Kan det vara ett popcorn??

Ren kärlek!


Min man är ju såklart Jacob! Åke i all ära, men en låtsaspojkvän kan man väl få ha?

Kom hem 03.10 i natt kom isäng 03.30 och upp och jobba vid 05.00.. 1,5 timme iaf! Inte illa!
Har varit så borta idag på jobbet att jag har sluddrat, men nu är jag fit for fight. Känner mig inte det minsta trött. Anar att det kommer som ett brev på posten i morgon istället.

Åkte till stallet efter jobbet. Red Amigo som levde rövare med mig på ryggen, massa överskottsenergi då det inte är så kul å bralla i hagen i all lera!
Han är så rolig att rida. Var så fin på slutet.

Lillan mindes allt från i måndags. Sidförande skänkel och halvhalterna, måste dock finslipa på dem lite. Duktiga lilla tjej.
Visning på henne i morgon. Hoppas att det är någon bra tjej, vill så gärna att hon får bli tävlingshäst. Fantastiska gångarter den lilla hästen har! Underbar att sitta på.

Cerio får hänga med till Malmen i morgon också. Löshoppning på menyn.

Nu blir det reprisen på bonde söker fru på webben! Gud förbjude att missa ett enda avsnitt!

Puss


Cerio

Det blev en skrittur runt gården idag också. Tur jag har världens bästa kille som hjälper mig.


Åke och Cerio


Jag och lilla gubben..

Kom hem för ca 30 min sen, drack lite glögg och nu ska vi underhålla vårt sociala nätverk hos några vänner.
Hej svejs!

Hjälte..

Kolla in denna... Hade en dålig dag igår förmiddag, en stund med dåligt självförtroende, men jag blev höjd till skyarna av Stina Ekblad!

http://www.tackfilm.se/?id=1258531042337RA61

Glad!

Är så glad att om jag hade haft en svans hade jag viftat hejdlöst på den!

Tog en sväng med Lillan igår. Pigg och busig som vanligt. Fin i formen numera, dyker inte lika mycket längre. Introducerade henne lite för sidförande skänkel, vilket hon greppade nästan direkt. Duktig liten.

Åkte till Cerio, linade honom lite på gården med sadel tills Åke kom för att assistera mig. Hängde lite på honom först. Det brydde han sig inte om alls. Så då hoppade jag upp. Filbunke får bli hans mellannamn.
Skrittade runt på gården några varv. Mycket stolt matte. Det är nåt extra när det är ens egen häst..

Sen hem och fira med hallonpaj och en mycket spännande avsnitt av DHW!

Idag blir det vila för Lillan, Cero får komma ut en sväng idag också. Så får han vila i morgon och fredag. Löshoppning på lördag.

Nu till jobbet!


jag

Har varit på så dåligt humör idag, vet inte om det är vädret eller. Fick mig iaf en tur på Lillan.
Pigg och galen efter lite växvila och min förkylning. Men kändes fin nu när den värsta energin hade runnit av henne. Stadig och Uppmärksam.

Nu har jag bestämt att komma ut ur garderoben. Berätta lite om mitt sanna jag! Ifall någon därute vill stifta bekantskap med mig någon gång så köper ni inte grisen i säcken. Jag är på ett konstigt humör att jag måste älta lite nu..

Jag är en egoistisk person. Och snål är jag också! Jag brukar föredra att kalla det ekonmisk, men vi kan kalla det snål. Helt okej för mig.

Till mitt försvar så är jag inte egoistisk att jag skiter i andra, utan jag bara ser till mina behov mer! Eftersom jag står mig själv närmast, jag tycker det blir mest rättvist så.

Och sen gillar jag inte att kasta pengar omkring mig hur som helst.
De på jobbet kallar mig snål för att jag väljer att ta cykeln eller gå till jobbet istället för att ta bilen när det är snöstorm eller spöregn. DET kallar jag ekonomiskt! Eller när jag handlar på ica så är euroshopper inte ett helt ovanligt märke i min kundvagn. Eftersom jag är väldigt okräsen så spelar det faktiskt ingen roll för mig. Huvudsaken att det inte smakar bajs..
Jag köper bara kläder när jag behöver istället för att det är fint. (skulle egentligen behöva shoppa mer, men det är mycket i livet som man borde) men jag är 8,5 timmar på jobbet varje dag och 2-3 timmar i stallet och resten hemma så behöver man inte så mycket ombyte.


Därför ser jag ut som en lodis också, men DET kan jag leva med. alltid retar det någon.. Simon t ex. Han brukar ogilla mina vardagskläder!=)

Jag ligger väldigt gärna och ruvar på mina slantar tills den dag kommer då jag verkligen vill köpa något. Eftersom de inte kommer in varje månad i överflöd!

Sånt är livet. Där jag trivs.






snart helg

Nu börjar jag tillfriskna, skönt.
Körde hem min bil igår från Braxsele där Åke och Peter hade skruvat i den. Hade inga bromsar på vägen hem och bilen var lagad mycket provisoriskt så jag tog mig till verkstan iaf.
Men nu är den fit for fight, efter en dag på verkstaden.. Dyyyrt värre, men jag klarar mig heller inte utan bil. Nu förstår jag också varför den dragit 5 liter/mil. Inte konstigt när bromsarna legat på sen jag köpte den!

I morse åkte jag och Emma till vet stationen med Amigo som skulle besiktas och röntgas..
Hästen var i princip felfri. Skönt på ett sätt. TRåkigt på ett annat. Nu är det bara en tidsfråga innan han åker.

I helgen är det älgfest i Granån, jag och Åke är diskansvariga och har även bakat äppelpaj för ca 30 personer. Underbart god kan vi meddela då vi passade på att göra en till oss själva också.

Hängde på Cerio i eftermiddag. Gick ba fint..
Löshoppning på söndag!

Återstår bara å se när hovis har tid att komma och verka honom efter två misslyckade försök.

gåta

nu är allas våran gåta löst, fick ett avi med ett väntande paket som jag inte hade en aning om vart det kom ifrån. Något företag som hette AKKA i Malmö..

I dag gick jag och hämtade ut det.. Då har vi vunnit på kattmaten!
Man skulle skicka in streckkoder. Och lustig som jag är , klart som korvspad att jag gjorde det!



Så detta är vår nya katt reseväska, bara å trycka ner kisse i den och tuta å köra! Kung!



Nu måste vi ju börja ta med honom.. Han är ju trots allt ganska berest..



Visst är han bara den finaste katten??

hästannonser

Det är inte helt lätt att lägga ut en hästannons på nätet, men är inte bara å kasta in en text och en halvtaskig bild då man ska locka till sig intressenter.

Jag tycker att man ska lägga ner lite arbete på texten, kort och informationsrik, nödvändigt vetande och rättstavat är A och O!! Annars börjar jag ju undra om personen är slarvig på fler sätt än att göra reklam för sin häst!

Bilden och/ eller filmen är också viktig, hästen ska vara ren och välborstad, en hel och ren utrustning- ge ett bra intryck med andra ord! Gärna en bild på extriör, en bild på nör den hoppar kanske? (om man nu säljer en hopphäst)

Jag har sett så mycket hästannonser- eftersom jag är ute nästan varje dag, trots att jag har häst! Det är nog många som är.
Vem i hela världen vill köpa ett dressyrhäst t ex, med 30cm lång man och ett skitigt regntäcke på sniskan i en lerig hage! Detta är INTE ovanligt! Man köper ju trots allt med ögat, det första intrycket är väl ändå ganska viktigt eftersom man inte vet något om hästen?!

Här är ett exempel.

Detta är en annons som ligger ute på hastnet.se

I denna skulle man kunna tänka sig att det står:

Snäll och trevlig ridskolehäst. 17 år. Pris 30 000 eller högstbjudande

Men neej då!

Det står

Valack född-99, mankhöjd 167 cm. Häst med stort hjärta och kapacitet för alla dicipliner. Utbildad i hoppning 1.35 och Lätt B i dressyr. Fantastisk hopphäst som aldrig har vägrat ett hinder, varken på tävling eller träning. Positiv till arbete och ”gillar att umgås”. Otroligt lätt att hantera, sko, lasta, duscha osv. Regelbundet skodd,maskad, vacc inkl botulism m.m. Skadefri sedan födsel. Säljes pga kommande studier utomlands till någon som vill vidareutveckla och tävla honom utifrån hans stora potential.

Visst det står bra info om honom. Men gissa priset!

Inte fasen skulle jag köpa denna tuffsiga, ruffsiga, gamla ridtravare för 160 000!!! (HUNDRASEXTIO TUSEN KRONOR)

Jag blir upprörd över hur folk slarvar med att lägga ut annonser för att marknadsföra sina hästar!
Detta hästen har ju nästan gått  140 hopping, någon liten bild "in action" kanske de har någonstans i något arkiv??


Detta är ändå inte det värsta jag sett..

Nåja ville bara uttrycka min åsikt.. Vad tycker ni??

Söndag

Såg att texten fallit bort under sista bilden i förra inlägget.. Det är Freddy- en av guldhingstarna Simon tar hand om hos Tobbe.

Tog en till bild på Lilla gubben idag igen.
Hade först tänkt bara lägga på sadeln, sen tänkte jag att -jag tar en promenad.
Men det slutade med att han fick trava några varv på gårdsplanen med sadeln på. Inga problem, travade på som inget hade hänt.
Nu åker vi in på tisdag till ridhuset. Så jag får se honom galoppera lite också. 



Firade pappa i förmiddags, med lunch och gofika, han fick en väldigt traditionell present- trisslotter, men blev tyvärr inte miljonär detta år heller!

Stallet

Tog med mig kameran till stallet för att ta kort på Cerio.

Gjorde stallet klart och tog sedan in Amigo för att borsta igenom honom efter att han rullat i surleran igår!
Tog lite kort på honom, blev förstås inge bra då jag är världens sämsta fotograf!

 Amigo i stallgången




Sen tog batterierna slut! Hann ta en enda bild i hagen på Cerio med digitalkameran. Mcket orutinerat kan jag tycka!
Som tur va kom Miggo och ville kika på nya stjärnan så vi tog en bild via mobilen!



Lilla gubben i hagen med småkillarna.



Här posear vi!

Provade även min Morris-sadel på honom. Låg riktigt bra! Nu iaf.

Stog hur snällt som helst.

Hittade massa roliga bilder på telefonen! Hittade några gammal bilder på Loppan och Grynet.
 
 Loppan på väg till träning! Borjan av okt.

 
Spolar vi tillbaka tiden så är detta tredje gången jag rider Loppan. Början av sept.


Här har vi mitt lilla hjärta- myser i hagen i våras!
 Finaste lilla underbar Grynet! Du är så saknad.

Här


husmor

Åkte såklart direkt från jobbet till stallet idag. Tog in Cerio och borstade honom lite.
Försökte förgäves tvätta ur hans svans efter att han förmodligen bajsat på den hela resan i två dagar på lastbilen. Genomvidrigt! Något bättre blev det, men jag hade tänkt in i veckan till ridhuset och släppa honom, alt lina honom lite så jag får se när han rör sig, då ska jag passa på att tvätta svansen.
Gick ut och gick en halvtimma med honom, visa honom runt lite. Han kunde till min stora glädje ha Grynets fina träns!

Hur cool som helst. Det kändes som att himlen hade kunnat braka ihop framför oss utan reaktion! Underbart!
Jag som bara haft sprättiga, känsliga nippertippor. Kul med något annat. Jag tror detta kommer bli super!

Hem och sätta upp mina nya gardiner som äntligen hade kommit. Var alldelens för trött när jag skrivit färdigt igår kväll, så det blev inga gardiner igår. De skulle ju dessutom fållas upp först.
Fint blev det till slut!



Nu sitter jag i soffan och myserframför tvn, idol såklart, med filten och tända ljus. Synd bara att jag är ensam, men måste erkänna att det är lite skönt också!



I morgon ska jag försöka knäppa lite nya kort på lilla Ferdinand!

Kung Bamse

Nu står Kung Bamse i hagen i stallet. Lillprinsen var kanske fel namnval! En riktigt stor häst är det!
Nu har man gått och varit spänd en hel dag och förväntansfull och nervös.. Jobbigt. Men åå så skönt när han klev ur transporten..
En nyfiken, glad kille.
Jättetörstig var han! Drack av betforvattnet innan han klev in i min transport.

När vi kom hem borstade vi av honom. Stog så stilla när vi tittade igenom honom. DET är jag INTE van! Brukar alltid råka ut för hästar som inte kan stå inne på stallgången själva, man blir tokig!
Ut i hagen och lekte som en galning med småhingstarna!

ÅÅ Nu är jag så glad!! Så himla fin han är. Eller ja. Han har stått på lösdrift, långhårig, omusklad. Men så fin han KOMMER att bli! Ser ut att ha en väldigt trevlig trav. Ska bli kul att lära känna honom.

Min fina lilla häst!

Kommer bli smockat med hästar ett tag framöver. En till unghäst som ska rastas är eventuellt aktuellt. Kul! Får se vart det slutar..

Nu ska jag hänga upp mina nya gardiner!

Mycket jobb!

Jag ska skratta mig lycklig som kan jobba 100% och ändå behålla foten kvar i hemtjänsten å rycka ut när det behövs. Det är ju inte alla som har två jobb i dagsläget.
Känns som jag behöver arbeta upp bufferten efter att ha totaltkvaddat den med ett hästköp! Men DET var värt VARJE krona!

Nu står han på lastbilen och jag längtar som tusan tills i morgon!!


I veckan har vi egentligen 6 timmar beordrad övertid, men det kommer jag aldrig hinna. Igår hade vi inte tillräckligt med arbete och i dag blev det bara en timme. Och fredag vägrar jag jobba över!! Och jag tänker inte vara på jobbet från 06.00 till 20.00 i morgon. Får bli någon enstaka timme där också.

Åkte till stallet direkt efter jobbet och till min stora förtjusning hade Sofia mockat redan. Tack Sofia.
Cyklade hem, Åke hade maten färdig och det vara bara å sätta sig vid bordet.
Har nyss diskat undan, och om 20 minuter åker jag till nästa jobb! Men i helgen ska jag försöka att inte boka upp så mycket!

Hade velat följa Åke till Granån, men ska ju på sexparty hos Sofia på lördagkväll- blir ju kanoners!! Sen söndag ska ju pappsen firas! Undrar om jag kan hålla ett löfte till mig själv att inte ta på mig att jobba om det behövs?

Nu är skåneresan spikad iaf! Första helgen i dec åker vi ner till Flyinge, och alla våra vänner i södern. Tobbe Larsson där Simon jobbar nu ska uppträda. Kan ju vara kul å se vad jag själv missat=)

Vi bilar ner och det blir Jag, Emma, Hanna, och Malin. Åke backar ur i sista stund!
Vilket kackel..

lite kort

Ryckte ut och jobbade extra ikväll. Något måste jag ju hitta på. Ligga som en soffpotatis ligger inte för mig..

Eh jo!! Det var nog den största lögnen hittills.

Lillan får vila en vecka till, är nog inne i någon växtperiod, rätt mycket överbyggd bak. Jättevinglig, snubblig, sur och bångstyrig i lördags morse då vi skulle visa henne. Tur att kvinnan sett henne en gång innan, då hon var som "vanligt", och skötte sig exemplariskt!

Amigo har vilat några dagar och vi ska ut på en tur i morgon. Ska försöka åka in i veckan och rida lite dressyr i ridhuset. Får se hur länge underlaget tillåter utomhusridning.

Var upp och tittade på löshoppningen ikväll. Söta små unghästar som med skräckblandad förtjusning skuttade runt!

Längtar som tokig till torsdagkväll då Cerio ska komma. Gud förbjude att något sätter käppar i det hjulet!!

Nu hälsar jag John Blunbd välkommen. Upp 4.45 i morgonbitti!


lite kort

Ryckte ut och jobbade extra ikväll. Något måste jag ju hitta på. Ligga som en soffpotatis ligger inte för mig..

Eh jo!! Det var nog den största lögnen hittills.

Lillan får vila en vecka till, är nog inne i någon växtperiod, rätt mycket överbyggd bak. Jättevinglig, snubblig, sur och bångstyrig i lördags morse då vi skulle visa henne. Tur att kvinnan sett henne en gång innan, då hon var som "vanligt", och skötte sig exemplariskt!

Amigo har vilat några dagar och vi ska ut på en tur i morgon. Ska försöka åka in i veckan och rida lite dressyr i ridhuset. Får se hur länge underlaget tillåter utomhusridning.

Var upp och tittade på löshoppningen ikväll. Söta små unghästar som med skräckblandad förtjusning skuttade runt!

Längtar som tokig till torsdagkväll då Cerio ska komma. Gud förbjude att något sätter käppar i det hjulet!!

Nu hälsar jag John Blunbd välkommen. Upp 4.45 i morgonbitti!


lite kort

Ryckte ut och jobbade extra ikväll. Något måste jag ju hitta på. Ligga som en soffpotatis ligger inte för mig..

Eh jo!! Det var nog den största lögnen hittills.

Lillan får vila en vecka till, är nog inne i någon växtperiod, rätt mycket överbyggd bak. Jättevinglig, snubblig, sur och bångstyrig i lördags morse då vi skulle visa henne. Tur att kvinnan sett henne en gång innan, då hon var som "vanligt", och skötte sig exemplariskt!

Amigo har vilat några dagar och vi ska ut på en tur i morgon. Ska försöka åka in i veckan och rida lite dressyr i ridhuset. Får se hur länge underlaget tillåter utomhusridning.

Var upp och tittade på löshoppningen ikväll. Söta små unghästar som med skräckblandad förtjusning skuttade runt!

Längtar som tokig till torsdagkväll då Cerio ska komma. Gud förbjude att något sätter käppar i det hjulet!!

Nu hälsar jag John Blunbd välkommen. Upp 4.45 i morgonbitti!


RSS 2.0