Explosion utan blodvite

Skulle kolsyra lite vatten åt mig själv igår , så jag tar flaskan från kylen med vatten och skruvar fast den i apparaten, stänger skyddsglaset och trycker på knappen- Ett tryck, två tryck och PANG! Jag tror jag fick en chock för jag fattade inget! Det slog lock för öronen av smällen och det forsade vatten ner på golvet!
Se kvicknade jag till och skyndade mig att torka upp allt vatten. TUUR var väl att skyddsglaset höll annars hade jag fått allt över mig , men kolsyrepatronen hade slitits bort från apparaten.
Och plastflaskan innanför glaset var i micromolekyler!!

Åke tog på med sig resterna och stegade iväg till Boströms där vi köpte den fasnsfullt dyra maskinen och gissa om de blev upprörda!
Åke fick en helt ny maskin och två patroner och 8 smaker!



Det kallas att smööra! (med ALL rätt!)

Vete fan om jag vågar trycka på denna?!

Blev ju lite paanik nu också, har lagt ut sadeln på alla annonssidor jag känner till, och några timmar senare ringer de en och vill prova den, så jag fick be henne ringa på söndag efter tävlingarna! Herregud, jag måste ju ha en sadel i helgen! Men i morgon kommer Åke med en sadel från Övik, en Frank Baines. Hoppas den är fin, då blire köpa av!

Var hurtig igår och gjorde en underbar fläskpannkaka! Det är topp 5 maträtter! Mmmm myycket fläsk ska det va!

Detta är min paradrätt! Näst efter att steka tunnpannkaka!

Chili och Safari fångades också för en gångs skull tillsammans, de hörs bara emellanåt då de bråkar hysteriskt!
Söta som få!

Red Grynet i ridhuset idag, gick skitdåligt, bäst att det går bra i morgon för Eva på hoppträningen så jag får känna mig lite taggad inför tävlingen!

Helt galen helg på bondgård!

Fest i lördags hos Emma och Fredrik resulterade egentligen med hångel med ett plastansikte och vältränade kroppar genom ett gympass!

Vi gjorde potatisgratäng och porterstek och Emma gjorde en fantastisk Pannacotta!


Sen gick vi över till det lite mer intima, närmanden av plastdocka.. Fredrik instruerar på Mini-Anne (HLR)


Jag försökte också återuppliva den stackars saten!

Emma däremot, hon blev då så till sig att hon kysste dockan- långtradare dessutom! =)



Jag förstår då inte vad Emma ser i dockan, nog tror jag Fredrik skulle duga gott! =)

Efter lite plasthångel och vin, gick vi över till den riktiga workouten!

Emma har köpt en; (kärt barn har många namn- jag kallar den pilatesboll??
Det var den roligaste träning jag då har gjort, det svar skitsvårt att hålla sig kvar på den! Vi lade upp fötterna på kökssoffan och armbågarna på bollen. Att försöka hålla upp sin kropp och samtidigt hålla balansen var svinsvårt! Men huur bra som helst. Jag har fortfarande träningsvärk i magen!



Sen hade jag några tips på andra sixpack-övningar
= Jävligt jobbigt!!

Man kastar personens ben mot golvet och denne ska såklart hålla emot och trycka upp benen igen! Suuuper jobbigt.
HockeyFredrik klarade flest! Vi får träna vidare på dessa övningar Emma!! =)

Jag åkte hem mittadagen på söndag och Red en sväng på Vicke. Är hästvakt åt Malins Vicke medans de är i fjällen. Sen tog jag en minitur på Grynet för att sen hinna till barnkalas kl 15 i Braxsele. Det var ändå svindåligt underlag. Jag red i 15 min och for hem igen! Värdelöst!

Efter kalaset åkte jag och städade ur gammlägenheten, sköönt! Nu är då det gjort!
Sen åkte jag tillbaka till Braxsele till MallanBallan och vi såg rallybrudar- Helkul rulle!

Nu ska jag lägga ut min sadel på annons! Hoppas någon nappar!
Huuj!


Könsbyte och dåligt mode! Samt total lycka

Ja nu låter jag säkert lite drastisk, men ibland tror jag att jag är mer man än kvinna,
jag har några exempel,
Jag märker aldrig när någon klippt sig, städat, färgat håret, gått ner i vikt ( om det inte är extremt) Jag märker inte heller om någon skaffat glasögon, tapetserat om, hatar att gå länge och titta på kläder i butiker.. Man ska IN- KÖPA- UT!
Tur nog så är Åke min motsats- alla exempel ovan är Åke expert på att upptäcka!
Han kan gå in i ett rum i någon annans hus och se att ena golvlisten i ena hörnet har en spricka!! Det skulle jag AAAldrig märka!
Men hela jag är ju som en slashas! Jag går väldigt gärna i mjukiskläder (bryr mig inte såå mycket om vad jag har på mig, (Om jag inte ska bort någon stans)
kanske för att jag ändå har ett ganska bra självförtroende (yey for me!)

Tur att jag har min modeguru Simba the one and only- Simon, honom ringer jag om jag ska in till stan och handla kläder- de fåå gånger jag GÖR det!

PÅ tal om mode... Har ni sett den nya reklamen på bajsuppsamlarboxorna, på GinaTricot. Eller även kallad haremsbyxa?

Det är tamefan det absolut värsta jag sett i modeväg!?
Men vad vet jag- i don´t do fashion!

Erikträning igår, Det gick bra när jag hade grälat på hästen lite så hon inte skulle vara så stark i munnen..
Sen så, jobbade hon på bra, vi kunde ha gjort en fin avslutning då hon kändes super på en av linjerna, men då blev jag fröken fällkniv, och får ta om det igen tills det sitter. Är nöjd, Erik såg framsteg så det låter ju bra..

Och för någon dag sen fick jag ett mail från Jenny Nyström från Umeå som trodde att de hittat mina gramantyglar på hippo! Lyckan är total! Skulle få ta dem på hippotävlingarna som hägrar nästa helg, Tusan vad många anmälda det är.. Kommer bli jättekul!

Besök hos Emma m bondgård i helgen i Malmby- äntligen tar vi oss dit ut. Åke ska ju också följa med, Så Emmas Fredrik får en lekkamrat också! =)
Jag tror minsann det ryktades om en liten sväng på hästarna också! Spännande..


Havrepappas blogg!

Detta inlägg har jag kopierat från havrepappas blogg som bloggar på hippsons hemsida. En mycket tänkvärd text för oss hästälskare.. Läs den och begrunda!

Ensam hästtjej (för)söker

Vill du leva ensam, skaffa häst. Vill du dela ditt liv med någon annan än hästen, så sälj då hästen igen! Jag har inga belägg för mitt påstående, men min känsla är att det finns väldigt många fler singlar i hästvärlden än i samhället i övrigt, frågan är bara varför?

Visst, Sverige är det singel-tätaste landet i världen, och det finns mer än en miljon enmanshushåll i Sverige. Att vara ung, snygg och singel har blivit något av en livsstil för unga tjejer allt sedan Sex and the city glorifierade överkonsumtion av alkohol och män Ändå, faktum kvarstår. Det känns som det finns många fler singlar i hästvärlden än på andra håll.

Att hästeriet tar så mycket tid att det inte finns tid för annat i livet är inte hela svaret på frågan, även om tidsaspekten säkert spelar in både i själva "att träffa någon" och i att "ha tid till att utvecklas tillsammans".

Hästvärlden är en egocentrisk värld. Vem är det man försöker att förverkliga genom hästen? Sig själv såklart! Det är ju inte för hästens skull som man lär den förvänd galopp eller piruetter. Det handlar enbart om den egna framgången, om sig själv. Att bevisa för sig själv, och för de andra i hästvärlden att man minsann kan. Jag är alldeles övertygad om det faktum att om hästen själv fick välja, så skulle skrittpiruetter inte stå högst upp på önskelistan över "roliga saker att göra en onsdag".

Nästan allt i livet för en hästtjej kretsar kring hästen. Det övriga är mer eller mindre bara ett nödvändigt ont. Man jobbar för att ha råd med häst och ens huvudsakliga umgänge är folk i stallet eller andra likasinnade hästmänniskor. Som kille till en hästtjej så skall man nog skratta sig lycklig om man får lov att vara en liten, liten fölmåne i hennes hästuniversum. Det är väl klart att det är väldigt många killar inte nöjer sig med det, utan vill ha mer än så.

Det räcker att jag ser till Anna. Min egen påverkan på hennes humör är väldigt liten. Mycket lite av det jag gör får henne gladare eller ledsnare. Om jag är sjuk så rycker hon bara på axlarna, men om däremot Lancio skulle hosta till en gång i stallgången, ja då skakar hela hästuniversum med minst 5.8 på Richterskalan.

För ett tag sedan så såg jag följande citat på en av de större debattforumen på Internet som handlar om hästar, jag vill minnas det börjar på B och slutar på ukefalos. "My husband told me I could choose beteween him and the horse. Damn I´m gonna miss that man!" Det var en tråd där medlemmarna förfasade sig över att Stinas kille tyckte hon skulle tillbringa lite mindre i stallet. Stina själv var ledsen men oförstående, hon var ju inte i stallet mer än 5 timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Jag läste, log för mig själv och tänkte att det var den där egocentriska världen igen. Oförmågan och oviljan att rucka det allra minsta på sig och sitt för någon annans behov.

För mig, som för alla andra män till hästtjejer runt om i Sverige, så är citatet faktiskt inget som man skrattar åt, utan det är en realitet lika självklar som skrämmande. Evigt förbannad vore den man som skulle ha den oerhörda fräckheten att ifrågasätta vare sig tidsåtgång, kostnad eller nyttan av hästeriet. Må han brinna! Jag förmodar att även Stinas man är singel vid det här laget.

När jag bara hade känt Anna i ett par, tre veckor så skulle jag fika med hennes mamma i Borås ridhus medan hon red ett pass på Lancio. Vi satt där i cafeterian och tittade ut i manegen medan Anna red. Plötsligt så säger Annas mamma: "Anna har ridit hästar i hela sitt liv. Det finns inget som betyder mer för henne än det. Ingenting". Jag är ju inte dummare än att jag fattade det dolda budskapet i den meningen, och jag nickade allvarligt till svar.

Om hästen är det enda som betyder något för hästfolket så är det självklart att man kommer att man missa en hel del saker som ligger utanför hästvärlden. Man kanske missar böcker som man borde ha läst, resor man borde ha gjort eller mannen med stort M som man borde ha träffat (och kanske delat livet med).

Om hästen är det enda som är viktigt, så kommer det i sin förlängning att innebära ett liv i ensamhet. Jag känner faktiskt inte till ett enda äldreboende i det här landet där man accepterar att man delar rum med sin häst (Jag är hemskt ledsen Jens Orbacks mormor).

Det är förbannat synd därför att hästtjejer (och killar) har så mycket att ge. Även om ett liv med Anna är ett liv i skuggan av hennes häst, så har hon likafullt massor med bra saker att tillföra till mitt liv. Jag är ganska övertygad om att det samma gäller hästfolket i allmänhet. Precis som det finns en "rätt" häst till alla hästtjejer, så finns det säkert en "rätt" man. Det kanske tillslut skulle vara värt att offra ett ridpass eller två för att träffa honom? Att våga öppna upp dörren i det egocentriska mörkret och släppa in någon annan nära, någon som inte har vare sig man eller svans?

Jag har en idé. Programmet "Ensam mamma söker" känns oerhört förlegat och uttjatat. Det är ändå bara ett gäng galna morsor som vill ha en man som kan hjälpa dem att bära hem kassarna från ICA, och helst även betala dem. Det bara lyser desperat och kåt mamma om dem lång väg.

Låt oss istället prova ett helt nytt koncept på samma tema, jag talar självklart om "Ensam hästtjej söker dräng". Programmet där tre hästtjejer testar de utvalda killarna på olika sätt. Jag kan tänka mig moment som: mockning i mörker, backning av hästtransport utan backspeglar och hålla galen häst i snöre medan man smäller av fyrverkerier bakom hästen. Varje vecka blir en kille bortröstad och får gå och lägga sig på gödselstacken.

När programserien är slut så kanske åtminstone tre hästtjejer har träffat mannan med stort M, efter 5 säsonger är vi uppe i hela 15 "perfect matches". Nej, det kanske inte löser problemet för hästvärldens alla ofrivilliga singlar, men det är en början.

Jag önskar er övriga all lycka till, glöm inte bort att ni har massor att ge. Våga släppa fram Pippi Långstrump inom er, hon klarade minsann av att leva både med häst och... apa.


dåliga skämt..

Nu på kafferasten har jag kommit fram till att jag måste ju vara sämst i världen på att återberätta skämt.
Jag hör ju väldigt mycket på radion.
Och då hörde jag en hysteriskt rolig kommentar i dag som jag skulle berätta för de andra på fikat, men när jag satt där och kunde nästa inte hålla mig för fnitter så tittar de på mig!?
De drog inte ens på mungiporna.. Hur mycket säger det om mig? Eller dom?

Och jag är heller inte en sådan som glömmer att tala om poängen dvs det roliga, utan jag återberättar precis som det lät!
Har jag bara dålig humor, jag nu får jag gå i det tysta och fnissa för mig själv.
ja ja, man står sig själv närmast, lika bra att ha det trevligt då! =)

träning,träning, träningsvärk!

Dressyrtränat för Kerstin ikväll, är nöjd, det märks att man kan börja där man slutade sist, känns skönt, är less på att ständigt starta på ruta 1.
Kommer få träningsvärk i högerbenet, fick arbeta på med de, då hon sprang och tryckte sig mot högerskänkeln i början.
Skulle ha sprungit en runda ikväll också, men har så ont i benhinnorna igen, har fuskat med skoombytet när jag tagit mina promenader, om jag inte tar mina gåskor, så får jag ont direkt..
Hoppas jag får med mig Ödlan så kanske det blir boxning i morgon?

Peppar inför Erikträningen på torsdag också. Den låg som bra till nu då det är lugnt med hoppningen fram till nästa Evaträning, mitt i mellan. Perfekt.

I morgon åker Åke till Timrå och sen ser jag inte av honom förrän fredagkväll! Dåliga veckan i veckan. Då han inte kommer hem alls, inte ens på dagarna. Hoppas att han hittar något nytt snart!

bildinlägg

Har tagit lite bilder från fristaden Granån..

Fin, fina, mysiga hus!

husbond´n! Håkan.


Regeringen, mamma Andersson och husmor!
 
Husets inte så verksamma vakthundm, dock fortfarande i jakt.
Snälla och lugna gråhunden Ammi.


Se har vi sötest´n! Nenji såklart!
Finns inget sötare!

Äru harmynt?!

Sen tog jag lite egobilder också!


En vacker vårdag, ute och promenixar, och leker med hunden!
Lite vääl soligt för en närbild kanske! =)


Sådär ja, nu slipper då JAG ha solen i ansiktet! =)

Fick massa presenter i granån också, vi passade på att fira födelsedagsbarnen. StorÅke, Vickan (nästa vecka) och jag var också med på ett hörn.

Jag fick underbart påskblomster av Fam Ahlberg och presentkort på biobesök!
 

Av Håkan och Majsan fick jag en hel hög pengar att bränna på det jag önskar- det kommer blir till hemmet, nya gardiner ska införskaffas och diverse förnödenheter.
Av hela högen Bellgran fick jag jättefina koppar! Tack snälla för de fina presenterna!


Vi kom hem igår kväll. Sov ut i morse, jag gick en powewalk till stallet oh red en sväng på Grynet, hon hade vilat nu i tre dagar- HON var laddad! Men hon lade energin på bra saker, var riktigt fin att rida när hon sansat sig lite!
Sen kom Åke och hämtade mig och vi åkte upp med Nenji till Malmen för att duscha henne. Dynghund!

Nu har åke gjort Pizza som vi ska mumsa i oss snart- tur jag har honom. Annars skulle de sällan bli mat alls.

Ryttargalan blev inställd.. Fasen, jag som hittat en underbar klänning! Ja ja, nu går jag och hoppas på att det kanske finns någon plats kvar för Erik Berggren i veckoslutet. har ju som redan "förlorat" de pengarna- kan ju lika gärna lägga dem på hästen då!

Sådär ja, nu ska jag fortsätta se på hästhoppning på svt 1. Helena Lundbäck är tydligen redan
färdig för finalen i Las Vegas. Heja Sverige!

Huuj


födelsedagar, film, och Granån..

Var och såg Benjamin Button i onsdags med en kompis. Jag tyckte det var helt ok. De är ju ganska tunga filmer, dessa oscarsbelönade rullar. Händer inte såå mycket, men de blir som bra i slutändan ändå! Och Brad Pitt...- vissa skriker av förtjusning så fort de ser honom (dit hör inte jag), andra tycker inget speciellt om honom.

Om han ska jämföras med andra och läggas i liknelse med lösviktsgodis, så är han en sån där som man ändå stoppar i godispåsen och kan tycka smaka bra ibland, om man riktigt är sugen på en sådan godis!?
(förstår någon hur jag menar?)
Det finns ju några godisar som alltid ska ner i påsen, men han hamnar också där på något sätt. I vissa scener är han ju för underbar i filmen- Medans i andra; undrar man vad folk ser i karln! Ja ja, den får 3st löständer av 5 möjliga!

Har ju fyllt år också, och igår kom hela gänget hem och fikade. (fick det till 10 pers under kvällen)
Mycket trevligt, tack för att ni kom! Åke hade varit så duktig och bakat det mesta,
jag hann dock göra en marängtårta med bär (attans att jag inte tog kort på den fina!) sen fanns det förstår mycket halvfabrikat på kakfatet också, det tog jag med till jobbet idag för att bjuda på!

I kväll åker vi till Granån! Världens bästa by! Mycket trevliga människor och det är väl det enda platsen på jorden (förutom hästryggen) som jag finner sinnesro för en stund!

Grynet får helvila nu i tre dagar. Skönt för henne, så kan hon stå och sola där i sin hage tillsammans med Nixan..
Det gick jättebra på hoppträningen i onsdags, hon kändes fin, lilla gumman!
Nästa tävling blir nationella i Umeå på HIppo. Det längtar vi till!

Bilder kommer efter helgen!

Huuuj

Gala, glass och möten!



Seså! Se nu till, att in på slutspurten anmäla er till ryttargalan! Det ska då jag!

Provade en ny glass igår eftersom jag skulle tvätta i bilen i bilhallen, (det är ju som bio) man kan ju inte åka in i biltvätten utan något ini mön! =)
 
Nåt så grömt gó! Men dyyr, 23 spänn! Men det var den väl värd- första glassen på året! Kom i ett mycket stilfullt litet paket.. Spännande redan innan man satt tänderna i den..

Domartorns"grupp"möte ikväll kl 18. Innan dess ska jag rida Grynet en sväng, älskade lilla häst!
Och sen ska jag också rida pelle efter mötet! Fullt upp hele kvälln!

Och hör och häpna! I morgon börjar LOST! (Imorgon!?!) Det brukar ju gå onsdagar!!
Hoppas det bara är smygpremiär på starten?? Går 22:40 så det var sent som tusan till råga på allt! Ja ja, måste offra en för laget..

Nää, back to work- Hej!

helgens bravader!

Efter jobbet i fredags kom jag mig iväg vid 16 tiden. Mitt raggande hade inte lyckats så jag fick åka ensammen =/
Ja ja, det går ingen nöd på mig, Åke väntade ju på mig i Timrå.

Efter fyra timmar var jag framme! (det tog då en jävla tid!) Gps:en och Åke hjälpte mig hitta till Gunilla Nylanders gård och Grynets nattliga uppstallning. Väl där tog vi en liten ridtur för att hon skulle få röra lita på sig lite efter resan. Vi skrittade och travade lite efter vägen bara.

Sen åkte vi till Sundsvall fälltridklubbs anläggning där tävlingens skulle hållas. Vi gick en sväng och kikade runt lite. Sen åkte vi till Åkes övernattningslägenet och la oss tidigt, då mådde jag inte bra! Ont i huvudet som tusan, tur jag hade med mig medicamentos!
Vi vaknade utvilade och jag åkte direkt till anläggningen för att knipa en daguppstallningsplats.. Vi fick en liten box! Great! Dagen var räddad!

Sen Följde Åke mig och vi åkte och gav hästarna frukost hos Gunilla, sen tog vi vårt pick och pack och körde iväg till tävlingsplatsen.

För ovanlighetens skull var det en bra vetetrinär som besiktade hästarna. Hon gör inte som de andra och attackerar hästarna med händer över hela kroppen, utan hon var väldigt lugn och försiktig, Grynet gillade henne!

I första klassen (110) så fick vi två nerslag i omhoppningen (fas2), sen så la jag en volt så hon inte skulle stressa upp sig mer. Rider man som ett arsel så får man skylla sig själv, allt beröm till hästen!
I andra klassen (120) så fick vi ett nerslag också, men då kändes det bättre ändå!
Ja ja, man kan inte vara bäst jämt! =) *skratt*

Jag såg 130:n också, en rafflande omgång med många friskt satsande ryttare!

Snyggast!


Klockan19 startade jag hemresan. Körde hem på tre timmar (gissa om jag ville hem?!) Huuur trött som helst och dödssjuk kändes det som- tyckte fakiskt lite synd om mig, speciellt för att jag var ensam! Surrade dock en väldans massa i telefon! =)

Men väl hemma i stallet var det som att jag befann mig i andra andningen, jag linementerade lilla gummans ben, packade ur tävlingsskåpet, surrade med Sara en stund,
Klockan 22:59 körde jag i på vår parkering.
Sen ställde jag mig i en varm dusch och duschade  i ca en halvtimme! Underbart!
Det viktigaste var att vi stängde av mobilerna! Annars skulle mamma ringa klockan 7 på morgonen för att hon vill vara första att gratta mig! =)

Sen slocknade jag som en klubbad säl!

Vaknade vid 11- riktigt utvilad, och älsklingen gick upp för att göra frukost på min FÖDELSEDAG! Yey! Grattis till mig..
Vi hade inte så mycket hemma, men jag hade önskat rostat med ägg och kaviar!
Sen gick lilla hjärtat och handlade.
Han kom hem med massa ingredienser och började baka! Älskade älskade underbara man!

Han bakade först en långpannekaka liknande kladdkaka, sen ställde han sig och gjorde en toscatårta!
Allt medans jag fick besök av Bästaste Emma! Hon kom med gofika och blomma och en "presentkort" från henne och Simba (världens enda Simon). En kväll med Bio! Jag får välja film! Yey! Älskar sådana presenter! Jag är sämst på ta mig iväg med mina vänner och hitta på något! Tack snälla ni!

Hoppas vi får lite gäster till veckan, ingen vill komma idag då jag är hälsofarlig för andra människor! =) Tanken är väl torsdag eftermiddag/kväll.

Tack mina bästa vänner!



Medans Åke bakade, vräkte jag och Emma i oss efterbörden!! Yummie!



Åke kämpar på!



Efter baket och Emmas besök, städade jag hela lägenheten för att sen inta soffläge!
Ikväll ska jag och Åke till stallet, och medans jag mockar skit så går han en liten sväng med Grynet så hon får promenera av sig lite eventuell träningsvärk!


Familjen samlad, medans de tre ligger på tvåsitsen, intar jag störstsoffan själv! LYX!

Puss hej..


Jag är med döden levande..

Min kropp har missförstått lite av veckans innehåll! Ligga på soffa under en filt, skulle vara nyttigast inte åka iväg och tävla, ont i huvudet som attans!. Kände mig sämre redan igår! Var och tittade på Bästa Emma och finaste Legenden som tränade dressyr för KT, kulk att se! Så mycket har hänt sedan man såg hästen första gången! En eloge till dig vännen!
Själv gick det inte så bra, G har varit spänd hemma, har inte kunna rida igenom henne ordentligt. Och det kändes igår, stökigt; var nog ett lämpligt ord på oss som ekipage . MEN- Då kan det bara blir bättre!? =)
Det bästa med KT är att man går aldrig från lektionen missnöjd! Trots början, löser vi det alltid!

Har inte packat klart riktigt än, får göra det när jag kommer hem. Slutar två idag. Skulle tro att jag tar mig iväg vid 
16-snåret, förhoppningsvis inte senare, vill rida när jag kommit ner.

Jamen då hörs vi efter tävlingarna då! =)

Trevlig helg alla glada!


en ny chans!

Efter att ha varit hos Systeryster i Braxsele i tisdags med Simon, så tänkte jag att efter allt tjat ge Caroline af Ugglas en ny chans.
Den låten gick på radion idag- på mixmegapol (the one and only) De hade SchlagerBonanza idag! Hela melodifestivalenskivan rullade i lurarna.
Och väl på radion slipper jag då min gud att se på henne! Kanske missar jag Mellis på lördag!? Hoppas inte, men när hon kliver upp på scen så ska jag byta kanal, tål inte att se hennes tandställningslösa nuna! UÄK!
Om vi ska bortse från stackarens missbildningar (Jag är kanske inte snyggare, men jag ställer inte upp i offentliga musiktävligar!)
Jag förstår inte vad folk i så fall se i hennes röst! Huur kan man tycka den är bra? Malin och Simon tyckte iaf att texten var bra, men jag tycker inte den skiljer sig från någon amerikansk text om vi ska lägga märke till just texten i första han! Samma jävla textremsa rullar ju hela tiden, Stanna kvar hos mig, jag älskar dig, snälla snälla snälla osv osv. Hon låter som en tjatig unge som jag skulle lämna i bilen när jag går in på ica! 
Med andra ord- inget märkvärdigt med Ugglan! Sen, hennes röst-den ska vi inte gå in på då jag inte har fantasi nog att beskriva de fruktansvärda fenomenet i ord.
Näe- hon fick sin andra chans men icket! Har nog aldrig varit med om något liknade i Mellis!

Nog om henne-. slösar mycket energi på den kvinnan trots allt! Måste lägga av med det!

Känner mig inte pigg,hade riktigt ont i halsen och kände mig slö i morse, inte för att tävlingen är hotad.. Jag skulle ha åkt om jag så var akut leukemisjuk! Men hade varit roligare om jag varit pigg och taggad enda ner i tåspetsarna!
Ja ja! Kommer kännas bättre väl där, det är jag övertygad om. Såg igår på listorna att jag fått uppstallning hos Gunilla Nylander, har hört att hon har ett fint ställe, eget ridhus och allt!- blir lite nyfiken!

Måste bara skriva om min totala lycka! Jag har äntligen hittat min tvättmedels/sköjlmedelskombination som luktar underbart! Jag vill ju att när man tar upp kläderna från tvättstugan så ska den lukta starkt av tvättmedel och sköljmedel, man ska på långa vägar veta att kläderna är nytvättade, och som jag kämpat för att hitta ett tvättmedel!
Men eftersom vi har haft en parfymfri sensitive så är det kanske inte så konstigt, men jag trodde att det var endast sköjlmedlet som luktade. Så nu gillar jag att tvätta igen!

Dressyrträning ikväll för Tell. Ska blir kul, var två veckor sen sist, eftersom hon varit borta på lite semester. Men det passar ju bra att rida igenom henne ordentligt nu så här innan tävlingen!

Nu är klockan 6 min över 12 och andra delen av mitt arb.pass börjar, varsågoda! Här har ni fått lite bokstäver urplockade ur mitt svenssonliv! Huuj

Bögkisse och ont i halsen!

Åke var med Nenji till veterinären i går och skulle klippa ner klorna mer än vi vågar- så det blir ordentligt gjort! Men det har då aldrig varit problem här hemma hon är ju världens snällaste att klippa klorna på! Kändes som skönt ändå...
Kom till saken! JO, väl där så hittade Åke ett blingbling halsband till vår bögkisse! 
Chili är whitout doubt- världens mest homosexuella katt!




Han trivs bra i sitt nya halsband! Safari ska också få ett, i sinom tid..

Igår åkte jag och Simon till MallanBallan för att hon skulle färga mitt hår och för att se Desperate Housewifes! Det är ju vår lilla tradition som skrivet.
Och när vi kom till huset så var det helt klart full rulle! Malin höll på att färga håret på svägerskans ónga! Så vi hjälpte faktiskt till lite med kvällbestyren och barnafikande (stolt). Sen satte hon igång med mitt hår!


ja, när ser jag någonsin klok ut?!

Malin och Simon gjorde det mesta för att slippa hamna på bild, men jag kan gotta mig i deras ångest idag!
I know they wanted it! De ville egentligen.. eller? Tack stumpan för kladdkakan! Oj den satt där den skulle!



Härom helgen var Åke och fiskade hemma i Granån.
Jag skämtade och sa att han fick inte komma hem utan mat! Men tydligen ville han komma tillbaka, för till middag serverades två feta rödingar! Såå underbart, fantastiskt gott det är med väl tillagad färsk, fin fisk!?

röding på saltbädd!

Tävling i helgen- sundsvall på schemat.. Har mer eller mindre bestämt mig att inte hoppa på söndagen.
Det känns som onödigt att hoppa bara en klass på Söndagen då jag vet med största sannolikhet att hon kommer vara trött. Speciellt efter att stå i utebox en hel natt med alla nya intryck. 

Hon ska gå två dagar på hippo, men då är det så pass nära- då tar jag hem henne över natten så får hon ladda batterierna i hagen och i sin egen box. Jag tror nog att hon mycket väl skulle kunna gå båda dagarna! Utan tvivel! Men dessutom har jag farligt ont i halsen! Och jag värderar min "hemmatid" väldigt högt då jag aldrig är hemma med Åke nu när han jobbar borta så mycket!
Känns kul att åka till sundvsall och tävla, men inte att åka fredag efter jobbet och komma hem sent söndag kväll! Vill hinna känna av helgen också. Känns mycket mer peppad inför nationella tävl i april på hippo!

Oops i did it again!!

Vad har det blivit för fel på mig och mitt minne?? Var heelt klart lite väl övertaggad i omhoppningen på hippos klubbtävling idag.
I 110:n så red jag fram länge! Det behövdes, hon var spänd när jag red  och hoppade fram, men hon lossnade, allt eftersom! Väl inne på banan kändes hon super! Hon kändes stark i kroppen och fin i munnen.
I omhoppningen red jag däremot fel hinder (igen) men det spelar ju ingen roll, vi petade ändå ned en bom i den klassen. Men nu får det vara slut på felridningarna!
Här har jag gått nu hela vintern och väntat på att ta revansch på förra årets "lilla misstag" Jag vill helst bara förtränga att jag red rakt förbi sista hindret och trodde jag hade hoppat klart!? Hade kunnat få topplacering, men men ingen idé att gråta över spilld mjölk!
GÖR OM GÖR BÄTTRE!!
I 120 hade jag taggat ner ett hekto, hon kändes fin i den klassen också, redo för minsta hjälp. Hon är underbar min lilla studsboll! Å hon tycker det är så kul! Det känns i hela kroppen på henne! Vi tog det lite "piano" i omhoppningen då det är första gången hon går avd a i 120. (Om man bortser från DM:et)
Vi kom femma! En grön rosett fick vi... Det är den enda färgen på rosett som jag inte har i min lilla samling=) Så äntligen kom jag femma!

Nu blire Sundsvall nästa helg, ska blir riktigt kul!
Hej från mig!

Skandal!

För helvete! Nu är jag upprörd! Vad håller svenskarna på med??! Jag röstade på Starpilots (flera gånger) enkomt för att den där vansinnigt konstiga kvinnan inte skulle gå vidare!! Men icke! Vad är det för fel på Caroline af Ugglas??! BIG NO, NO!

Skicka henne till Japan och kasta bort passet!
Det kallas KONSPIRATION!
Jag VÄGRAR tro att någon röstade på henne?! Melodifestivalen struntar i rösterna och skickar vidare sina låtar! Hur vet vi att röstningen verkligen fungerar? För kvällen- URSNYGGA Petra Mede får ju bara ett kuvert!
Näe, jag ska helt sonika låta bli att se nästa år! Jag blir bara förbannad!


Usch!! Kommer vakna upp i morgon svettig och illa till mods, med gråten i halsen för att hon har förstört min natt och detta års upplevelse av Mellis!

Fredag..

Dagarna som jag väljer att kalla "bra" dagar blir bara fler och fler, till min stora lycka!
Vi hade lite att göra sista timmarna på jobbet så chefen sa att vi lika gärna kunde gå hem?! Jajjemen! Det gjorde vi!

Åkte och kikade på sista gruppen för Erik Berggren, mycket givande.. (unnande mig faktiskt att ta bilen idag) Sen åkte jag till stallet för en liten ridtur.
Jag hade dock en sådan tragisk träningsvärk i framsidan av låren så jag kunde knappt rida! Vad har jag gjort??! Jag kunde inte ens rida lätt!
Red som en trasdocka.. Benen fladdrade och hängde döda som feta sälar efter sadelkåporna. Hon vilade igår så idag var vi ute och långgalopperade och lite tempoväxlingar. Fick som tur va låna Ingelas gamla gramantyglar i vävribb eftersom jag glömde mina på hippo- mina fina, dyra, mjuka, underbara, fina, fina, bästa, mjuka, fina gramantyglar i läder! Jag SÖRJER ska ni veta!
Nu har jag beställt från hööks de billigaste jag kunde hitta eftersom jag måste ha dem nu!
De kom idag, äckliga, fula, svarta vävribbgramanhelvete som jag nu tvingas rida med, har redan bestämt mig att hata dem! Det ÄR skillnad på "kvalla" och "kvalla"!
Dessutom om man beställer från internet, som jag gjorde måste man beställa för mer än 200 om ordern ska godkännas. Så jag hittade en huva att ha på tävling, förhoppningsvis passar den något av mina schabrak iaf. Och för att fylla ut de återstående kronor för att kunna skicka iväg ordern hittade jag det mest perfekta! Knoppgelé!
Ja, alltså en gelé som ska hålla manen på plats så inte massa småa hårstrån sticker ut när man knoppat! Hoppas den funkar, det blir att prova i Sundsvall nästa helg!





Efter ridturen åkte jag hem och vi gjorde tacos jag och Åke, mycket gott! Hemmagjortd guaqumole (stavas?) Älska avokado föresten, DET skulle jag kunna äta som godis..
Sen kom Nicke, Hanna och Majsan på besök, trevligt som altlid!




Hopp in i duschen och iväg till bion- SLUMDOG MILLIONAIRE
Fråga Åke vad han tyckte- Nja.. Nej, inge bra.
Fråga mig? Jättebra! Helt min typ av film, värd sina 8 oscars! Hjärteskärande, tragisk, evig kärlek och lyckligt slut! Jag är sååå, en tönt! Men den stämpeln gör mig inget!


Skellefteå AIK! Här har ni er trognaste följeslagare, och reklamman!

I morgon blire promenad upp till Malmen med Malin, och en ridtur med Ponnierna. Sen måste jag rida "igenom" Grynet så hon är lydig och fin till söndag då det är tävlingsdags! Packa ihop det mesta ska jag också när jag likväl håller på. Vad glad jag blev när Åkes möte med jobbet blev senarelagt så han kan stanna och kika (kanske filma lite också) Ovärdeligt att ha det på film, så man kan studera sig själv efteråt!

Nu är klockan snart ett på natten, nu ska vi hoppa isäng och sova ut riktigt till i morgon!

Tri paltá ´å en körvring! Puss

Mellan dagarna..

Veckans mellandagar har flutit mig förbi i all hast! Det betyder, snart helg! Snart söndag, snart hopptävlinig! Läängta!

Var med på mammahoppningen i går med lille Pedro.
Mammahoppningen är ponnymammorna i föreningen som våghalsigt nog tog tag i, och ordnade en hoppträning. Mycket bra initiativ, har inte fnissat så mycket på länge, riktigt trevligt hade vi!
Kul att hoppa ponny, har ju dock aldrig hoppat så liten ponny, hade ju bara kat D när ponnyåren var aktuella. Det var svinsvårt att veta var han skulle hoppa av, man känner ju inte igen galoppen och avståndet till hindret. Men jag tror jag fick godkänt av både tränare och mamma och ryttare, hoppas jag iaf..

Idag var det Grynets tur att hoppa lite, vi började lite trevande, spänd, stirrig, vinglig, men allt eftersom hon började spänna av kändes hon kanon. Och vår lilla bana gick super! Mycket nöjd! Hon känns laddad till helgens klubbtävling på Hippo! Om inte så är matte det iaf.

Åke och Nenji kom upp en sväng till ridskolan när jag hoppade också, sedan åkte han hem och förberedde middagen.
Och när jag kört hem hästen och klivit innanför dörren, stod lilla hjärtat och gjorde vofflor!
Det satt fint. Med glass och Drottningsylt. Det är GI det! Or not..

Erikträning i morgon, ska ta en prommis med hunden efter jobbet och gå och titta, efter det ska jag rida Pelle, och sen Grynet. Kvällen bokad, men Åke ska ändå åka till granån, så det är lika bra att jag håller mig sysselsatt när jag är ensam.

Huuj

Helgen är snart slut

I morgon är det måndag, Jisses,nu går veckorna verkligen fort! Och helgerna förstås ännu fortare. Det har knappt funnits en lugn stund i helgen.
Upp vråltidigt lördag morgon, Klev upp halv sex! Försökte äta lite frukost, kändes som jag skulle iväg och tävla. Den känslan får jag alltid när jag ska upp tidigt för att rida, då kan jag inte äta, Men ska jag till jobbet lika tidigt så är jag huur hungrig som helst!

Äkte till stallet, släppte ut alla hästarna mockade, tog in Grynet, bortade av henne och gjorde henne respektabel. PÅ med Alla skydd och täcken och in i transporten, So far so good! Inte ens transporten krånglade. Jag har alltid lite "krångeltidstillägg" ifall att!

Skulle ju träna för Mikael Schultz. Kan bara säga att jag tyckte han var helt suverän! Han var så rolig att rida för! DET gör jag GÄRNA om!
Hade mycket att säga..(en tränares bästa egenskap, tycker jag) Vi fick bra kritik! Han gillade grynet och satte ett mycket bra ord på henne för att beskriva henne! Elektrisk..
Och tänker jag efter så.. ja det är ett jättebra ord på henne! Han gillade henne, tyckte att hon var lite väl överambitiös (NÄHÄ) Överhoppar sig fortfarande, men det gör hon ju, det är inget nytt.

Han tyckte att jag hade en bra position i sadeln, men eftersom hon hoppar som hon gör så tappar jag ju balansen, därav blir vi lite vingliga i serier. Bara att traggla på! Jag var mycket nöjd efter träningen, Grynet var lugn och avspänd trots allt, hoppas jag får fler tillfällen att rida för honom.

När jag hade kört hem Grynet till lunchhöet och hagen så begav vi oss (jag och Åke) till stan igen, jag skulle in på rusta och Ö&B och arken zoo, Åke ville köpa lite saker till Nenji.
Nenji fick en sele, ett reflexkoppel, leksaker, och en reflexväst av Åke, Katterna fick en kattsäng som man hänger på elementet, De älskar den! Det blir ju så varmt, precis som de vill ha det!

Sen var tanken att det skulle bli sushi, men när vi kom dit så höll de på att stänga för lunchgästerna, så vi åkte på max och tryckte varsin burgare istället! Garanterat gott!

När vi hade inhandlat alla prylar så körde vi hem. Vid brännlands wärdshus började Åkes bil rycka lite?! Oj jag måste visst tanka, Äh jag gör det i vännäsby sa en kaxig Åke. Så vi brände förbi Okq8 i Brännland.
Hoppas du är stark sa Åke när bilen började att inte lyda gasen!! Det gick saktare och saktare och saktare. Till slut stog vi där!
 
Ja där stod vi då, mitt mellan vännäs och umeå. Men Åke var kaxig, han hade förstås bensindunken med sig!
Så han med stolta steg stegade ut och skulle hämde den! Ett oskyldigt litet läte som jag tror skulle föreställa ett kratt meddelade att dunken var tom!!
Ha ha ha ja gick inte mer än att skratta, Åke satte sig i bilen igen och provade starta! Den brummade villigt igång (tydligen så går det om bränslet fått rinna tillbaka?!)
 
Åke sitter och skrattar i bilen, vill inte hamna på min blogg! =)

Vi kom till korsningen vi Okq8 i vännäsby och huckrade oss in på bensinstationen. Det var verkligen på håret!


Bäst att tanka i reservdunken!? eller?
Men det ÄR inte så lätt när tankmätaren inte funkar och inte hastighetsmätaren heller, man kan
ju som inte gå efter trippmätaren då heller!


Tanken rymmer 60 liter!
Vi körde typ på ångorna!

Vi kom hem och packade upp allt,katterna skulle provligga sängen såklart, Chili lade beslag på den direkt, Safari fick nöja sig med att ligga i knät på oss..


Chili gör sig hemmastadd!


Safari trives istället i Åkes knä!

Nu sitter jag själv hemma eftersom Min älskling har åkte för att jobba, ser honom igen på onsdag! Hatar när han jobbar borta! =(
Tur jag har djuren att tänka på, och att hästen tar upp så mycket tid att jag kan vara i stallet hela dagarna!

Näe nu blir det en varm dusch och en kopp the framför tv:n!
Hej svejs från mig!

RSS 2.0