näsettävlingar

Nu har vi kommit hem från Näsets nationella hopptävlingar! Kanonbra tävlingsplats! Synd att fredagen tillbringades i dyngslask, sen blev det bara bättre och bättre!

I går lördag vann vi 125!! Kanonkul! Segertäcke, pokal, blommor, plakett, rosett och Premier!! Här snålas det inte!!
I 130 red jag avd B och gick med 0 fel!

Idag kändes hon kanonfin!! Red bara 115- knep en tredjeplats!Nu blire å packa om och i morgon bär det av till Norrköping på semester till min faster och min kusin.. Nästa tävling är hippo- bara att ladda om!!

130
115

Näset

Resan ner till nästet gick bra, Grynet tyckte det var skönt att åka tillsammans med sin nya kompis och stöd för helgen- Mindy.. Kändes ganska härligt att kunna titta till dom medans bilen rullade. (Vi åker alltså med Määttäs hästbuss i helgen)

Det var väldigt intressant att se proffsen sköta banan i morse då det regnat oavbrutet som vi kom. De fick alltså SKOPA ut vatten ur banan med traktor!! Så de sköt på starten till första klassen.
Red bara 120:in idag.
Grynet var lite avvaktande på framhoppningen eftersom det var så slaskigt- men inte halkigt, skönt nog! Inne på banan tände hon till som vanligt och var fortfarande stark och lite springig- rundan kändes lite orytmisk men vi rev ett hinder iaf i fas 2. Jag får räkna den klassen som min "offerklass". Jag känner på mig att det går bättre i morgon! 

Rider 125 och 130. Lägger upp filmerna när jag kommer hem! Återkommer med uppdat..

Vill "by the way" säga att vi har då världens bästa övernattningsmöjligheter hos Anna och Henrik i deras fantastiska hus på Alnön! God mat, bästa sällskapet och en varm säng! Kan inte bli bättre..

Puss hej!

Äntligen!

Nu har jag lyckas fatta hur man lägger upp en film på youtube från filmkameran- jag är ju den minst tekniska människan så don´t judge me!

Grynet i Övik 120+ omhoppning bed A:1a

Hon är brunstig på videon- så man får ha lite överseende med backutsparkar! =)
Pinsamt bara att hon hoppar mig ur sadeln i omhoppningen!! Ja ja, den bju jag på! Bara å träna balansen liiite till!!

Mittavecka!

I veckan har jag och Åke stora "hälsapåveckan". Alla man har sagt man ska besöka ska vi verkligen försöka hinna med att träffa! Igår bar det av till Grannäs till "Mamma G" och c/o.

Idag fick Hanna rida Grynet- tyckte det skulle vara kul att se en riktig dressyrryttare rida henne! Sen byggde jag och Simon om sommarhagen i spöregn! Men nu är härstarna glada iaf.

Sen åkte Jag och Åke till Sara och fikade kladdkaka och mazariner. Och Sara bjöd på pizza! Sen har vi har tillbringat hela kvällen åt att dregla över hingstar på nätet!!
I morgon blir det 60års kalas i flarken.. Då blir det en tur med mc:n. Fick låna hem ett skinnställ av Sara som hon försökta kränga på mig. Satt som gjute! Får se vad hon har tänkt sig i prisklass..

På torsdag eftermiddag bär det av till näset med Fam. Määttä. Simon och Emma kommer också med. Vi ska få sova hos Världens bästa Anna Astergren! Synd bara att det verkar som att det ska regna heeela helgen..

Väntar också på att Pernilla Larsson ska lägga ut lite bilder från Övik- tur så knäppte Matilda lite "luftfartsbilder" från tävlingen- och jag fastnade på ett av dom:

Framhoppningen i 120

Nu blire sänge- Huuuj!

Tävlings helgen är slut för denna vecka!

Är helt färdig efter helgens bravader! Sov oförskämt bra i bilen! Perfekt tempratur på natten!! Synd bara att det blev ljust så fort trots mina tonade rutor på bilen!

I 120 var hon stark som tusan!! Bedömningen var en A:0, men jag hade ingen hejd alls, efter bara några hinder! Ett pet i kombinationen, och sen var jag tvungen stanna henne i slutet av banan så vi kunde rida över mållinjen med livhanken i behåll. Klappade om henne och lade en volt och försökte få henne att tagga ner.

I 130 var hon fortfarande stark men kändes ändå bättre! Ett pet, men mycket nöjd!
Grynet var glad över att få komma hem till Orneta och sommarhagen. Jag damsög hela lägenheten eftersom katterna haft roligt när jag varit borta, städade och damsög bilen, åkte och tvättade bilen utvändigt. Badade katterna. Nu håller jag på att smälla av i soffan!

Hej så länge!


Tävling!

Utan  nytt träns och nya stigbyglar begav jag mig tillsamans med Grynet till övik för att försöka visa vad vännäs går för.. Och i 120 blev det en riktigt rafflande omhoppning!! De första ekipagen red snabbt!! De som kom efter red jättesnabbt. Jag red som en dåre- ingen dressyrgalopp här inte!! Jag red in som näst sista ekipage, och gick upp i ledning med min tid, men så kom sista ryttaren och red än värre, så det resulterade i en 2a plats för mig i 120 bed A1:a (gör om gör bättre i morgon)

Sen blev det middag med Lundbergarna, Lyxéns, Helmerssons, Nina och Håkan m familj, Charlotta och Tony m familj och Jag- Tack Nina och Håkan för maten!! Jag bjöds på grillat och pären och sallad, Yummi!
Sen fick jag låna en cykel av fam Lyxén så jag och Nenji tog en cykeltur..

Och jag har fått så mycket hjälp idag, Kavajhållare var Matilda, Sara filmade, Nina och Håkan utfodrade mig- har faktiskt känt mig lite bortskämd. Det är så kul när man åker iväg flera från samma klubb!! Man blir ju som inte ensammen då!

Så nu ligger jag alltså i min bil på parkeringen på öviks ryttarklubb och myser med Nenji och surfar på datorn med lite godis på sidan- Just nu kan det inte bli bättre!!
Här är lite bilder:

Ryttarklubben tänker då på allt. Denna fick alla när man anlände!

Så här engagerad är man i spiltan
=)

Grynet står och brunstar bredvid Herman som ser lika engagerad ut!
 Så här glad ser Nenji ut när matte kommer tvåa! Tur man har stöd från familjen!!

Bildbevis =)


Chili saknar mig!

Överlagt mordförsök!! När matte är borta gör Safari som hon vill!

i väntans tider

nej jag är inte gravid... Men jag är i väntans tider på världens snyggaste träns! Hoppas det hinner komma i morrgon så jag får ha det i övik!!



Var bara det jag ville framföra så här halv två på natten!!

Hela dagen full i göra!!

Inte haft en lugn stund i dag, eller jo egentligen sov jag för länge- sov tills jag fick ont i ryggen av att ligga!! Love when that happens! Då vet man att man tagit sovmorgon!

Åke och Per har åkt till Skeå och ska fira lite semester med sina kompisar.
Jag cyklade till stallet för att sätta igång att laga massa täcken jag fått av Emma! Täcken som kan vara bra att ha nu när en till stjärna ska komma till stallet..
Det är ändå som att det är för roligt för att vara sant så jag vågar inte riktigt "gå ut" med det än.. Rätt var det är så blir det inget- sen kan jag ju låta alla nyfikna vara nyfikna ett tag till!

Jag har ju lite bilder jag skulle kunna lägga ut men jag spar på dom ett tag till. Vi är iaf överens om kontraktet nu så det kan jag skriva på i början på nästa vecka! När det är klart bjuder jag på resten..

När jag handsytt ihop fem täcken (!) kom Emma med sina två hästar. Först red vi Legend och Grynet på stora ridbanan- travade mycket bommar- Grynet var fantastiskt rolig att rida när hon lossnat i kroppen, som ett gummiband!
Känns fin inför helgen, åker på lördagmorgon. Rider 120 på lördagen och 120, 130 söndag!

Efter vår lilla ridtur löshoppade vi Amigo- herregud vad han tagit sig!! Hoppade jättetrevligt!! Stora runda språng och öppnade sig jättefint bak! Ska bli kul att följa honom när han växer upp och blir rosettjägare!

Nu har vi äntligen landat i soffan hemma hos mig! Simon jag och Emma ser Benjamin Button. Just tryckt lite kladdkaka, nu väntar jordgubbarna!

Hej så länge!

Lugnt å skönt

Det händer inte så mycket nu.. Slappar och njuter av min semester..

I morse åkte jag för att rida Lillan, hon är nu ute på annons och vi skulle filma lite när jag red, men det var nog tyvärr en illa vald dag, insekterna var helt maniac!!
Stackars Lillan försökte springa bort från dom och var tjorvig i munnen och sprang bara dit hon trodde det inte skulle finnas någon ohyra.
Förhoppningsvis kanske Sandra hittar något användbart på filmen. Men hon var så duktig, det var första gången vi red ut själva och hon gick ensam från gården. Duktig liten..

Sen cyklade jag och la mig på playa del vännäsbadet. Synd bara att jag inte fick med mig någon. Men där låg jag och myste i solen med världens bästa/värsta bok- den är verkligen jättehemsk!


Sen började åskan mullra, det gillar ju jag!
Cyklade hem igen och tog bilen till stallet för att ta in alla täcken jag hängt på tork efter tvätt.
Det kom ju världens skyfall!
Nu sitter jag hemma i soffan och funderar hur jag ska tillbringa resten av kvällen- det blir garanterat en ridtur på Grynet iaf, men det blir ikväll!

Nu ska jag såspåsa i soffan!!

Jävla skit rent ut sagt!!

Totalt misslyckad hästtransportförsäljning! 

De som skulle komma och köpa transporten hade kört 41 mil enkelväg och tyckte att den såg bra ut. Så vi kopplade på för att se så elen fungerade. Det gjorde den.. Men då började dom fundera varför högra bromslampan lyste svagt hela tiden!? Och jag då som inte kan något blir ju helt som ett frågetecken. Men tjejen ringer sin pappa och han säger att då är det ett jordfel! Köp den inte råder han, för att då måste man dra om elen.

Trots att jag försäkrar om att elen är kollad på verkstad i vinter. Det ÄR inget fel på transporten!
Och Sara som just kommit ut tänkte att det kanske bara var fel på sladden- eftersom den är gammal och så. Vilket också var min tanke. Men de beslutar sig för att inte köpa den och börjar åka hemåt.
Då kommer Greger ut (Saras kille) Och säger helt enkelt att det är ju positionslampan- och att varför den inte lyser på vänster sida är för att den lampan kan ju vara trasig.

Så vi skruvar lös glaset och då ser Sara att det bara är en kabel som lossnat från fästet och att det faktiskt inte ÄR något fel på den trots allt. Det var bara vi som var helt pantade i huvudet!!

Så jag ringer till dem igen för att de bara åkt max 10 minuter och förklarar läget. Men de drog sig ur ändå.
Förbannad blir jag på mig själv för att jag inte åkte och tittade på den innan- men den har ju aldrig krånglat innan, någonsin! Men what can I say!? Transporten älskar mig och vill inte flytta!

Sen tycker jag att om de nu tyckte att den var fin och att det bara var ett sådant fel så skulle då jag vända istället för att ha åkt 82 mil tomhänt! Men då får dom skylla sig själva! För jag har minsann rent mjöl i påsen!

Men mycket surt- när jag trodde att jag hade sålt den!!

uppblåst?!!

I helgen har det konsumerats alkoholhaltiga drycker,  godis i kopiösa mängder, och skräpmat till förbannelse!!

Min mage är i vecka 30 av en graviditetet i jämförelse..   Jag känner mig som en betongsugga! Tog på mig att jobba i morse, nu när det är gjort så känns det bra, dagen blev lite längre än om jag sovit till 12 då jag slutade jobba!
Måste skärpa till mig- kan inte sova bort hela semestern..

I morgon kommer tjejen som ska köpa min transport.. Längtar- så jag kan släppa tanken på den för alltid!

Träning för Eva i morgon. Känns mycket bra. Behöver hoppa lite på tävlingshöjden för att det ska kännas bra inför helgen. Annars kändes hon städad och fin idag när jag red en sväng.

Till min besvikelse följer inte Emma med till Övik!! Legenden har raceat at hagen och sträckt sig eller något liknande, hästar hästar hästar! Jag är så glad att Grynet är förskonad- peppar peppar, det värsta som hänt de senaste halvåret är att hon haft en lite halvlös sko som jag spikade fast på en gång. Jag är bortskämd!!

Här kommer lite bilder från helgen..  Roligt att se så många ute som man vanligtvis inte surrar med så ingående!

Blixten verkar vara för stark!

Partyprisse Erik!

Snyggast i stan!

Hanna och Danne!

Här sitter de och kikar i en tidning med porriga underkläder! Inte min! ÅKES!!!

Partyhjälmen på!

Allt ska förevigas!!


Katterna är alltid med!!

 Man måste koncentrera sig när hjälmen ska på!

Hyperpedantiska Pernilla städar som få!

Fullast fick ha VM-hjälmen!

Crazy Catman!

Dagen efter. Det finns ALLTID en dagen efter!

En slagen hjälte...

Lyckad mat och vännäsdagarna!!

Gjorde världens godaste potatisgratäg igår!! Har lärt mig av mästaren!! Emma the potatismaister!!
Och Åke gjorde tjälknöl till och tillhörande sallad bara med det godaste! Avokado, rödlök och fetaost!  Åke gillar när jag skär löken , jag har ett knep som jag ska söka patent på!





Se till att låsa om dig ikväll! =)

Ja och det gör jag varje gång!! Huuur lätt som helst nu att hacka lök!

Varit och ridit i morse i ridhuset innan dressyrträningarna, sen cyklade jag Simon och Åke och simmade.. Jättevarmt i vattnet!

Sen gick vi en sväng jag och Åke på gatorna mellan stånden och Åke köpte en ny mchjälm eftersom han ska köpa ny mc!
Kawazaki Ninja! Längtar så jag får åka igen, saknade Honda Firebladen när Åke hade glidar´n!

 Nice!

 

MMM I´m lovin it!
Snygg va!?

Nu taggar jag inför ikväll! Må regnet ösa ner! Vännäs gator- here we come!

En helt vanlig födelsedag!

Här bildbloggar jag lite från Emmas födelsedag idag!! Hurra för henne!

Hulken visade sig när fikat tog slut!!

Vi andra väntade tålmodigt!

När Åke fick dricka ur termosen lugnade han sig något!

Jag och Emma försökte hålla oss för skratt!

Men tillslut brast det!!

Simon skröt om sina nyckelben som vi numera kallar fågelbad!

Åke blev uttråkad och började leka med medicinbollen!

Vi blev lite låga i sockret och var tvungen att höja oss lite!

Vi tänkte att vi skulle spara på disken!

Så vi högg in! Jag såklart! Emma och Simon..

These are the leftovers! Skrämmande!

Såhär glad är man på Emmas födelsedag när man inser att de tre små grisarna har ätit mannen ur huset!!

Vansinnigt kul vi har haft ikväll!! Simon höll till och med på att få andningsuppehåll mellan sina skrattanfall! Då är det illa!

Evaträning!

Här kommer tiderna för Evaträningen på Måndag den 13e!

grp 1. 15.30 Vi samlas strax efter 3 och bygger fram!

Amanda Jonsson
Max Hansen
Lisa Borgemo
Carolina Määttä
Malin Lundberg

Grp 2 16.30

Pernilla Andersson
Jenny Burman
Carolina Määttä
Ofelia Lundberg
Emma Rehnman

Jag tror inte jag missat att informera någon per telefon, men detta kan ju vara bra att ha ändå..
Och samma gäller som för alla andra träningar. Har man sagt ja, men inte dyker upp så får man betala träningen ändå. Pris 120kr.
Betalas kontant till Eva på plats. (väldigt gärna jämna pengar)

frukostproblem!

Nu har jag och Åke infört sommarens fasta rutiner, vi har nu varit och simmt två dagar i rad i spöregn! Varmt och skönt i vattnet iaf! Och vi var faktiskt inte ensamma! Det var två småungar där också samtidigt. Inte illa att ha hela basängen för sig själv.
Idag däremot tror jag att det är fler som är badsugna! Nu kikar ju till och med solen fram!

Och sen har jag ett problem som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa.. Åke vill ju börja rida på ridskola till min stora förtjusning. Men det saknas ännu några personer för att det ska bli en hel grupp! Och jag har försökt raggat folk som kan tänka sig men karlar är ju så in i vassen tjuriga! De tror att ridning är till för tjejer och de tror de ska blir utskrattade (vilket iofs är lite sant)
Men jag lovar att vi kommer att skratta med dom! För jag är säker på att de kommer gilla de!
Åke har redan sett ut en cowboysadel som han vill köpa när vi hittat en snäll gammal häst han kan rida lite smått på. Åke har verkligen gått in för detta med 100%! Härligt.. Vilken karl jag har!!

Jag har då skrattat nu på morgonen, jag upptäckte hur lik jag är min mamma i vissa fall..
Jag kan fan inte läsa instruktioner. Jag har förstört leverpastejen! Jag trodde på något konstigt sätt att det stod bredbar leverpastej, så jag har ju varit på andra sidan och gröpt ur som en byfåne. Men det står med stora bokstäver SKIVBAR leverpastej. Och en jättestor bild på hur man ska öppna förpackningen. Och detta märkte inte jag förrän Åke skar en bit åt sig. Så nu ser den ju helt missbildad ut!

Samma sak när jag skulle öppna förpackningen till smörgåsrånen. Jag höll på bli vansinnig att jag inte fick upp förp. så jag slet som ett vilddjur! Och Åke säger lugnt- dra i fliken där det stå "öppnas här"

Och precis så är min mamma! Så många gånger jag blivit knäpp på henne när hon öppnat ett skinkpaket med återförslutbart lock med en kniv på ovansidan!?? Herregud! Tur jag inte gått så långt!

Sådärja, nu har jag delat med mig och våra frukostproblem här i hushållet! Läs och begrunda!


Vilken helg!... Och semesterstart!

Torsdag: På torsdagen tog jag semster i fyra veckor! Jag och Emma bagav oss till Piteå på torsdagseftermiddagen. När resan gick bra, Grynet verkade trivas i sin transport.
Tanken när vi kom dit var att jag skulle rida lite innan vi avslutade kvällen, men det första jag gör är att låsa in nycklarna i bilen!!
Stor guldstjärna till Håkan Och Nina (och barnen förstås) som hjälpte mig att göra inbrott i min egen bil! Ritten blev av trots allt, lite senare än jag hade tänkt bara. Men hon kändes superfin!!

Fredag:Kändes super i 110:n! Toppen runda! Perfekta språng på alla hinder utom det vi petade- insprånget till kombinationen, bara mitt fel!! Meeen... 4e plats trots detta!
120:n blev hon lite överladdad och stark- fick inte igenom en förhållning och hon blev jätte flack över insprång och utsprång i kombinationen- surt! Har nog aldrig haft 8 fel i en klass tror jag!
Fick nöja mig med en 16e plats!Efter tävlingen åkte jag och Emma på bio- The proposal. Myycket bra film!!

Lördag: Vinner 120:n! Great!

Söndag: Accimulatorhoppning. En mycket rolig bedömmning!! Petade ett, trodde jag satsade men på videon rider jag lugnt i min lilla dressyrgalopp! Vansinne! Måster lära mig gasa på hästen! Men en 11e plats!

Tack Emmas moster Britt för att vi fått bo i hennes hus med en hel nedrevåning för oss själva! Och till vår stora förtjusning hade hon just fått hem sina nya livskamrat Liqurice dream. (även kallad Nisse- NilsAugust) Kärt barn har många namn! En underbar labradorvalp på 9 veckor!! KÄRLEK!

Var hemma vid fem i eftermiddag, packade ur och släppte Grynet och Nettan på betet igen- sen åkte jag och red Lillan, galopperade henne för första gången. Vi red ut en sväng med Sandra och Diddi.. Duktig liten- bara en enda bakutspark!

Tack älskade vän! Emma som har varit  min högra hand hela helgen! Ovärdeligt!

Nu ser jag film och doppar jorgubbar i choklad- nu saknas bara mannen, som tyvärr är i granån! Hoppas få se honom i början av veckan!

Försov mig..

Vaknade i morse av känslan- Oj, nu känns det som att jag sovit lite för länge!!
Tur så är jag ju van att gå upp så tidigt så kroppen är ju så inställ på det. Jag börjar kl 6 på morgonen och vaknade 06:13 Och jag studsade ur sängen (det värsta är att jag hinner alltid bädda sängen!?) På 15 min var jag på jobbet så jag var egentligen bara 30 min sen..
Speedad som ett psyk! Otäckt nästan vad överdrivet pigg man blir första timmen- full av adrenalin för att man stressat.
Sen tog extraenergin slut och det var svårt att hålla upp ögonen. Innan jag hade gjort färdigt allt nödvändigt igår så var kl halv 12!! (Brukar inte gå och lägga mig så sent!) Trött, trött!

Allt e packat nu iaf till Piteå.. Åker i kväll efter jobbet. Ska slå på Orneta en sko innan jag åker bara!
Ringde nu och hörde om uppstallning, jag hade fått en box i stallet.
Jag skrev som meddelande till tävl.arrangören att Grynet inte kan stå i en mobil box (efter det som hände i Skellefteå) Men att jag även kunda ta spilta.. Men så fick jag en box i stallet.. Underbart skönt!

Dyyrt, men samtidigt har jag bara en häst så jag kan gott lägga pengarna på henne., Hon ska ändå stå där hela meetinget.

Tack Malin för att du agerar barnvakt till vårt håriga "barn" Nenji.. Guldstjärna till dig!!
Åke ska spendera helgen på annat håll, jobba och stå vakt på Gumbodahed tror jag stod på schemat!

Hörs med resultat på söndag kväll!  Take care now, bye bye then!

Hur dum får man vara??

 

Åtta barn till sjukhus efter ridolycka

Lastbil körde förbi och tutade - då skenade hästarna

När lastbilen körde förbi och tutade började hästarna skena.

Åtta barn i åldrarna 10-18 fick föras till sjukhus.

- Hästarna skenade och barnen blev skadade, säger Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.


Polisen larmades om olyckan vid Åby ridskola utanför Norrköping klockan 10.06.

Barnen skadades i samband med att 12 hästar som fanns på en äng skulle hämtas, uppger polisen.

- De 13 barnen på ridlägret skulle hämta hästar på en äng. Då kom det en lastbil som det skramlade om. Och i samband med det tutade chauffören, kanske för att de befann sig för nära vägen. Då skenade hästarna och barnen blev skadade, säger Roland Carlson.

Åtta barn i åldrarna 10-18 fick föras till Universitetssjukhuset i Linköping respektive Vrinnevisjukhuset i Norrköping, uppger landstinget på sin webbplats.

När samtliga barn utom ett undersökts av läkare kunde det konstateras att inget av de undersökta barnen hade allvarliga skador, uppger landstinget på sin webbplats.

- Vi kommer att skriva en anmälan om arbetsplatsolycka, säger Roland Carlson.


RSS 2.0