Bling bling..

MMM, forgive me father though i´ve sin..


Vaar bara tvungen att köpa ett blingbling pannband till Grynet! Den stackars hästen som föddes utan tecken i pannan måste ju få något som lyser upp hennes bedårande lilla ansikte! Sen att det kostade mig en hel del, det sopar vi tills vidare under mattan!!


Känner mig dock stolt ändå som för en gång skull ha tänkt unna mig själv lite uppmärksamhet.. I morgon ska jag och Emma iväg och simma och basta och sola och surret får vi ju inte glömma, Öronen kommer blöda som varje gång vi talas vid!!

Sen på lördag har jag bestämt mig att dra iväg till Agnäsbacken och åka slalom hele dan!! Jag har visst än så länge lockat med mig Malin och Peter m barn (troligtvis, kanske)- Hoppas ju att Emma och Fredrik också vill göra oss sällskap.  Sen föreslog Malin att vi kan stanna på middag efteråt och hon ska färga mitt hår.
För hör och häpna! På tisdag ska jag till frissan.. Det skulle jag behövt göra i ett halvår nu!

Detta blev typ min månad, har aldrig ödslat så mycket pengar på mig sen- näe, kommer inte på när! Så länge jag har haft häst så går alla pengar till den. Jag är sååå, en hästnörd! Tragiskt men sant,

Ska bli ändring på det, jag känner ju hur bra jag mår bara av tanken att jag också får ta del av mina pengar!
Men jag är ju hästshopoholic, det kommer jag aldrig ifrån, så grynet kan vara lugn. Hon får sin beskärda del hon också!

Hittat en ny kandidat till henne också!!

http://www.hastfolk.se/index.php?option=com_content&task=view&id=253&Itemid=100

Har inte kollat in honom så noga. Det är ju inte aktuellt, men drömma går ju. Han kommer till Sverige i Mars..


Buu och Bää!

Idag så studsade min otur mot en vägg och vändes för ett ögonblick. Bilen gick igenom!! Ett år till tills nästa helvetesdag! Jag var så nerös så jag trodde jag skulle kräkas!!
Transporten... Gick också igenom!!!!! Sååå underbart!!1½ år till nästa besiktning, wonderful!
Känner mig så glad för den skullen, jag känner mig så handikappad utan bil och hästtransporten.. Nu ska jag bara betala för mig också, hela kalaet har ju hittills kostat mig ca 4000! Tack för den!

Hoppträningen för Eva kändes riktigt bra i lördags! Jag är faktiskt riktigt nöjd.
Jag red henne på morgonen innan träningen, lugnt bara, ut och långgalopperade tills hon frustade nöjd med sig själv. Tanken var att hon helt enkelt skulle rastas innan sin uppgift på eftermiddagen.
Till min stora fasa var det travbommar till uppvärmningen, jag vet att det borde vara världens lättaste grej men när hon är så spänd så tar hon inte ut steget så travbommar för andra, blir för lilla Grynet galoppstuds! Och tro mig hon ryms verkligen med att hinna sätta ner alla fötter mellan bommarna.

Men nu så krävdes det bara två knaggliga rundor över travbommarna så slappnade hon av sedan. Jag misstänker att om jag inte ridit henne innan så hade jag hållit på än med att försöka få henne att trava över dem.
Synd bara att man inte alltid får möjligheten att rida dem innan.. När man jobbar och allt!

I morgon blire jobb, ja förutom Dooria så blire` hemtjänsten på kvällen, hinner inte rida heller. Tyypiskt..
Men nu måste jag försöka skrapa ihop lite ören så jag kan finansiera mitt ekonomiska fall pga bilen!

Hade ganska snabbt varit på fötter igen om det inte jävlats med lägenheten, jag trodde jag hade den uthyrd men tji fick jag när det blev ett dunder missförstånd och jag nu blir jag tvungen att betala två månadshyror till!

Ja ja, jag får tänka på barnen i africa, eller några andra stackare, jag har det verkligen inte värst- herregud! Jag sitter nu med en bärbar dator i knät framför platt tv:n i vår nya skinngrupp i en varm lägenhet, och gnäller över min egna bil och min egna hästtransport och berättar gladeligen om min lyxhobby.. HRM... Skärpning, jag vet!

Till råga på allt! Måste jag torka min dyyra nakenkatt i röven för han förmår inte tvätta sig själv efter toabesöken!

Jävla översittar kisse!


kul fredag..

Nja, det kan jag väl ändå inte påstå!? Jobbet har flutit på bra i veckan. Älskar när det är mycket att göra- dagarna går myycket fortare då!
Efter jobbet cyklade jag direkt till stallet och red. Och under mina två år så har jag aldrig upplevt en så underbar ridtur som det var idag!! Hon var så mjuk, avslappnad, lydig.. You name it!!
ÅÅ de dagarna är allför få..

Måste medge att jag rider ju  som säker många andra hoppryttare på tok för lite dressyr! Hon är ju genomriden såklart, väldigt lydig osv osv. Men vilken skillnad det var idag.. Red för Pia Lundmark härom veckan, hon grälade lite på mig om att jag ständigt måste göra halvhalter på halvhalter. Och visst min häst gör bra halter, men nu har jag nött och nött på dessa halvhalter som tränare tjatar om hela tiden och nu har de verkligen gett resultat (skämmes på mig att jag är så trångbodd i hjärnan)

Jag fick verkligen en "aha"-upplevelse!

Glad i hågen åkte jag hem och skulle plocka ur det sista ur min lägenhet. (går väl på någon timme tänkte jag) Jo pyttsan!
Nu kl 23.00 är jag precis färdig, och jag började typ 17.00!
Jag hade verkligen inte mycket, bara i en liten etta, hur mycket kan det möjligtvis rymmas?!
EN HEL DEL, KAN JAG LOVA!!

Jag är helt slut i kroppen och trött som tusan! Så jag har tokskrattat hela kvällen,
ni vet- sådär "super-trött-så-jag-vill-gråta-skratt".. Och Åke fick jag med mig, vi skrattade som två småungar och höll på att tappa möblemanget i backen flera gånger!

Nu ska jag hoppa i säng, läsa slutet på Mia Erikssons "Mias systrar" Sen ska jag äntligen börja läsa Sanningen om GÖMDA. Blev så insatt i böckerna så jag var tvungen att köpa den boken, och innan JAG köper en bok....

Evaträning i morgon, känns superkul nu när hon gick så bra idag. I morgon ska jag sätta min teori i praktiken.
Grynet är ju oftad spänd och övertaggad när man ska träna för någon, eller egentligen alltid!! Hon är galen och övertänd jämt!

Så jag tänkte; Försök få ett barn att göra sitt skolarbete innan de lekt. Så i morgon ska jag ut en kortis och rasta henne några timmar innan träningen.. Bara i låg form, trav och galopp. Så kanske man kan komma till ridning lite snabbare!
På tävling funkar det ju, hon går ju ALLTID bäst andra klassen..

Jag tror det blir bulla!! Hörs.. Pusss

Skit, skit, skit!!

Fick ett sms idag från min chef- eller från företaget snarare, de skickar ofta ut sms till de anställda om att de har fått mail som behöver läsas, och dyl.

De ska varsla ännu fler!! Sist, så fick jag stanna kvar eftersom jag redan är uthyrd! Det är ett undantag de tydligen får göra för facket. Men nu vete` sjutton!!

Jag älskar mitt jobb, kan inte de som hatar sitt jobb bli varslade och få sluta istället?! Hur många tycker verkligen det är kul att gå till jobbet på morgonen?? Näe, men straffa mig bara! Göör det!

Och precis nu, för en halv sekund sen, la jag på telefonoluren! En mycket nära person till mig har drabbats av cancer!
Varför? Så onödigt!!

Jag ids inte ens skriva något mer om det, jag tror inte jag behöver förklara mitt förhållande till cancer, de är väl rätt så lika som hos andra människor!

I övriga har jag ridit två hästar idag, kände mig väldigt hurtig! Cyklade först till mitt stall- Red Grynet (gick sådär) Det blåste ju, så då är hon ju rädd för allt i heela världen!!
Sen cyklade jag till Malmen och red ett stycke söt c-ponny!!! Guud vad jag vill ha en ponny! Hihi hade inte det varit något..?

Fina lilla ponnyhäst, han var riktigt fin idag, tycker så mycket om det lilla pyret redan..
Den lilla tonåringen som föst slår i dörrar och skriker könsord till sin ryttare (så föreställer jag honom som människa!) Men när man diskuterat en stund så hjälper han både till med disken och städar sitt rum!

I morgon ska vi ta en favorit i retur.. Grynet ska vila, sen blire Bio klockan 19.00 med LillEmma- barnhemmet! Den skulle visst vara lite hemsk tror jag visst! Fredag ska jag flyttar ut ur min lägenhet, Eller det sista iaf, (har ju flyttat lite pö om pö)

Min bil då: Fy för bilar- nu råkar jag älska min bil, men jag blir ovän med tanken på att jag måste byta ut hela avgasröret! kommer kosta mig flera tusen! Arbete ej inräknat!! Faan. Kunde jag inte få glida lite på min tur någon vecka till??
Hur kul känns det att ha jobbat julafton, och alla min surt ihoparbetade pengar som jag hade tänkt ha till något kul- kommer gå till bilskrället??!!

Näe, bit i det sura jävla äpplet bara! Bit ihop!

Lördag; Evaträning!! Lääängtar!! Tur man har något att se fram emot iaf!

Puss och klem- Huuj

Usch för tandläkare!

Så fort jag kliver in i väntrummet, hos tandläkaren blir jag alldelens kallsvettig! Händerna fryset till is och man andas bara från halsen och  uppåt. Se när jag sätter mig i stolen så är det total förnedring som gäller, hatar när någon gräver i käften på mig!!

Röntgenplåtarna såg bra ut, inga hål! Dock, så måste de göra om en gammal lagning! NEEEEJ!!!
Paniken hopar sig och det blir ännu svårare att andas, jag måste alltså tillbaka dit!!? I Feb! Detta kommer bli årets värsta månad.. Om det inte var så att de faktiskt bara ville hjälpa mig (och kräma ur en massa massa pengar) så skulle de ha hamnat på listan på saker som kan dra åt helvete!!

Men nej, jag veet ju innerst inne att jag bara är löjlig, men jag är ju då inte ensam, Varför är det så hemskt att gå dit?! Jag blev inte alls sådan när jag t ex skulle undersöka min rygg och stog och vek ut mig inför två läkarstudenter och en läkare, med bara underkläderna!! Det går bra minsann!

Idag fick jag mitt efterlängtade telefonsamtal också att bilen är färdig, och transporten.. Så nu har jag bokat ombesiktning också. Men duu, fasen vad de har höjdt avgiften, det kommer kosta mig 500 att besikta om fordonen, det är två hundra billigare än när jag besiktade den för första gången, nog brukar det väl vara halva priset?! RÅN; är vad det är!

Det är sådant alla tar betalt för, det alla måste ha, det man verkligen verkligen behöver är alltid svindyrt! Om jag inte pungar ut så får jag ju körförbud, jag MÅSTE ju ha min bil!! Ja, transporten också för den delen!

Lilla hjärtat har åkte för att jobba. Kommer hem i morgon bitti, när jag åker iväg för att jobba. Sen syns vi klockan halv fyra då jag ska hämta mina fordon igen.. Så det blir bara en lugn kväll för mig själv med de två´bebisarna jag har bredvid mig. Chili och Safari! Mysigt..

Puss





Lyckad kväll!!

Jisses vad kul vi hade ikväll! Å´ som vi skämde ut oss i stan´ (jag och Malin har en förmåga att göra det!)

Vi Åkte in till Umeå, vi åkte på Obs hon skulle ha ett par speciella tuttar till Emma (Malins yngsta dotter) Nåja, få inte för er något, ni vet- nappar! Inga Bröst såklart! De fanns tydligen bara på obs- myycket viktigt!

Sen körde jag kosan vidare mot centrum i Umeå och lämnade av henne vid "Frasseraggen" Tog sedan hennes bil och körde till Sara ut till Amerika gård och vi gick med Hilma (Saras häst) till ridhuset så hon för andra gången skulle få springa lite med sadel på! Hon vad sååå duktig..

Åkte sedan tillbaka till Malin och vi drog på Max e4:An och tryckte ultimate cheesemål med lökringar och garlicdip (gäller att lukta gott i boisalongen!)

Sen blev det alltså dagen vi väntat så länge på! Bio! Vi som planerat i all evighet på att ta oss iväg- och äntligen..

Spymätt åkte vi till Sf och intog våra platser i stolarna. Sen vi hade börjat skrattat, så tog det jävlar i mig inte slut!
Ni vet när man skrattar så häftigt att man inte får luft!? Man bara gapar och får kramp i magen!

Försökte idag återskapa en av de roligaste scenerna för att åke skulle se huur kul den var- resultatet blev typ såhär:



Ni fattar när ni sett den hysteriskt roliga filmen!!

Eftersom Åke inte sett den tittate han bara konstigt på mig, och underade om jag var helt i mina sinnes fulla bruk?!

Hihi den kan jag varmt rekomendera, man slutar inte skratta förrän slutexterna rullar in!

Gå in och se trailer på www.yesman.se !

_____________________________________________________________________



Idag och andra sidan sov jag till 11, åt varma mackor till frukost, sen ringde Emma Rehnman, Då ville hon ha sällskap till Hippo. Eftersom landslagstränaren i ponnyhoppning Daniel Svensson var på plats och delade med sig av sina kunskaper till tjejerna.

Jajjemen, så blev det, vi åkte dit och såg en grupp, åkte hem, jag gick en powerwalk till stallet! Gick en promenad med Grynet för att hon skulle slippa undan den ev träningsvärken från träningarnaför Erik Berggren i helgen!
Powerwalkade hem och Åke hade gjort porterstek! (Vilken karl jag har) Underbara Åke som gillar att laga mat och baka osv. Riktigt huslig är vad han är!

Nu har vi precis frossat i semlor! Och nu är det snart sängdags! Ska ju upp tidigt!

Puss och kram och nyp i stjärten!

Resultatet

Blev lyckat! Oj så fina de var sofforna, men jag har hoppats på att sofforna skulle vara ännu mjukare!! Men eftersom Åke hade beställt så kunde vi ju inte provsitta



Så äntligen!! Nu har vi sofforna på plats! Inte en dag för tidigt..

Var och hoppade för Erik Berggren idag med Grynet. Gick sådär.. Inte helt nöjd.
Gick som inte att riktigt sätta fingret på vad det var, hon var spänd och jag helt blockerad- var som en kille när jag red. Kunde bara tänka på en sak åt gången. Antingen ordningen på hindren jag skulle hoppa eller hålla sig kvar på yrvädret!
Men ibland får man ju svackor, jag ska då verkligen inte klaga! Grynet är för det mesta helt underbar att hoppa!

Roligt att SysterYster kunde komma också, blev så glad! 

 Här är hon, hon ääälskar min katt. Vill helst ta hem honom till sin säng och vakna bredvid honom varje morgon. Or not?!

Syster Malin..
Nu har vi äntligen bokat in the big day!! Rita kors i taken! Stoppa pressarna! Nu jäklar!
Så många gånger vi pratat om det men i morgon blir det av! BIO!

Vi är ju båda stora fan (fän) av Jim Carey- Yesman blir morgondagens höjdpunkt!

Men som enligt planering blir det en sväng förbi Sara på hippo först medan Malin shoppar loss på stan (själv sysslar jag inte med sånt) När jag går på stan är det -in i affären- ta det man ska ha- betala och gå ut! Inte hålla på och kolla en massa- Är som en karl i det fallet också!
Inge kul att gå med. Blir vansinnig på alla som trängs och ska hålla på att undersöka affärerna! Tacka vet jag ridkläder- Däär minsann! Vill jag lova att jag kan gå i fleera timmar! Bara runt runt runt... Om och om igen och önska en fet plånbok!


Tur så har jag min personliga stylist. Simon som förtvivlat försöker se till att jag tar på mig anständiga kläder. Så jag inte går runt i min gröna ladugårdsoverall! Hihi jo just. Det skulle just se kul ut att gå med på stan!

I morgon får jag lämna in bilen och transporten också till Tomas som ska förbarma sig över den! Så jag kan beställa min ombesiktning någon gång!

Pärlan som startade i morse trots sträng kyla! -30 grader!!
Min lilla stackare har nämligen ingen motorvärmare! Men oj så hon led när jag vred om nyckeln- Volvo for life!

Kvinnor och män..

Sååå sant..

 Nåja- För det mesta iaf!

mmm- kan nog stämma!?

 ha ha ha ja, precis..

 yepp!

 skulle tro det va?

 så typiskt oss!

 Såå sant!

sann kärlek har fått ett utseende!

 mmm, men den som väntar på något gott! Eller??!

 Ha ha ha men det där är ju jag!
Fniss.. Vart köper man dessa?

Hurtbulle!

Idag har varit en bra dag! Var hur pigg som helst, trots att jag klev upp halv 5. Tog cykeln til jobbet- Cyklade direkt efter jobbet till stallet och mockade. Grynis fick vila idag..
Trampade vidare hemåt, tog fram köttfärsen till middag, lånade Åkes skidor(och hör och häpna) gick upp till elljusspåret och skidade 5KM!

Kom hem, damsög lägenheten och satt igång med lasange´n! Underbara maträtt! Sen ringde Åke från stan- SÄNGEN HAR ÄNTLIGEN KOMMIT!! Åke hade verkligen rätt när vi diskuterade att man tillbringar ju rätt många timmar där. Så ska man prioritera så borde ju en bra säng ligga i topp??!

Jo då! Minsann! En tempur. Här snålas det inte på kvallan! Jag lääängtar till sängdags (efter bloggandet)! =)

Så när vi ätit och Åke diskade undan, skruvade jag ihop benen på sängen och renbäddade. Nu är den fit for racing! ;-)



Det blev kaos när jag packade upp sängarna!



Lilla hjärtat städade undan (eftersom jag gjort maten!)

 Jag skruvade ivrigt ihop sängbenen!!

Vad?! Har jag något bakom ryggen eller?!

Safari sprang och gömde sig i tumultet..

Chili vill förstås alltid vara i centrum!


Sen är det som fullbokat heela veckan!

I morgon ska jag iväg och rida en c-ponny. Ahahahaha kan ju bli riktigt spännande! Sen Grynet förstås..
På onsdag äre hoppryttarmöte med VRF på hotellet. "They better" bjuda på fika!!
På torsdag ska jag dressyrträna för Pia Lundmark- Ska bli såå kul, det har jag inte gjort förr! Omväxling förnöjer.. Hoppas jag.
På Fredag äre Erikträning! Så kul det ska bli, läängtar!
Samma på lördag morgonen, så blir andra dagens hoppträning för Erik. Och på kvällen åker jag nog till stan för att longera ett stycke unghäst . Andra gången med sadel (om det blir som det är tänkt?!)
Söndag ska jag SOOOVA- är väl enda dagen som jag är ledig på, men rätt var det är så ringer de från hemtjänsten, och vill att jag ska göra lite nytta hos de gamla..
Måndag- Tandläkaren, FYY!

Sen äre inte planerat nå längre. måste tvinga Tomas att ta sig an bilen och transporten, så jag kan göra min ombesiktning!

Hittade föresten lite bilder på Chili från i sommras. hihi Han för första gången utomhus! Han var livrädd! De lilla knytet mitt!



Han ser betydligt lugnare ut än han var! Han bara satt där! Vägrade röra sig ur fläcken!



Kolla in hängtuttarna, visst kan man inte låta bli att älska honom! Sexy babe!

Saker som kan fara åt helvete!

På mitt favorit radioprogram Mix megapol har de en lista som heter: Saker som kan fara åt helvete! Alltså saker som ovillkorligt kan försvinna ur jordens existens. Helt onödigt, irriterande, sådant man nästan är villig att betala för att slippa!
Inte sånt som är självklart, typ krig?? Då skulle man ju få "lista" ihjäl sig!

Jag ska nog påbörja min egen lista tror jag. Jag vill börja med att lista något som hände mig idag..

Här kommer jag, med min mat i högsta hugg, så där vid halv tolv tiden. Hungrig som en varg! Det säger ju att man äter med ögonen- SÅ sant! Men man vill ju att maten ska dofta gott också...  Eller hur?!

Och idag vad det som vanligt någon nyttig jävel- som väljer att ta med sig fisk!!
(jag vill bara poängtera att jag har inget emot fisk, tycker det är helt okej som föda)

Men det luktade ju fan i mig könsorgan i hela matsalen!! UÄÄÄK! Någon värmde en portion gamm "töör" surfirre i en micro och jag höll på att dö där jag stod med min mat i handen och bredde en hårdbrödsmörgås. Vem fan vill stoppa mat i munnen med könslukt i HELA lokalen?
De hade ju lika gärna kunna öppna en surströmmingsburk!

Historien blev ju genast lite skojjigare eftersom jag hade varit så duktig och lagat "korv i ugn". '
Så där satt jag sen, men en rund hudfärgad matbit på min tallrik sisådär 10 cm lång. Och stanken i näsan..

MM.. näe få inte för er något nu..

Så på listan "Saker som kan fara åt helvete" hamnar idag:

1. Fisk i offentliga matsalar

To be continued..


Mitt nya år

Didn´t work out exactly as i planed..

Kvällen började jättetrevligt! Efter jobbet åkte jag till Brån till Tomas och Malin Nygren där alla hade samlats för att fira in det nya året, och minnas det förra.

Suuper god mat- Friterad kyckling, klyftpotatis, sås och massa annat gott! Vi badade bubbelbad, lyssnade på musik och alla festade loss- utom jag och lillemor som, däremot så gärna såg på!

Sen gick vi ut för att fyra av såååå många raketer- bara bigbabies i den familjen !! Ha ha Raketer för flera flera hundra!
Ja ja det är ju bara nyår en gång per år!

När de andra gick in strax efter tolv och raketerna var slut, så börja jag känna att oj, jag hade inte behövt äta så mycket. Maten stod mig upp i halsmandlarna!!

Det sjunker snart undan.... Host*or not* host

Sen ringde Sara och de skulle hem från Yttersjö till Umeå,
Jag hade lovat att hämta dem och köra dem hem. 9st skulle ju ge en bra slant!

Jag gav mig av och i hjåggsjö var klart-jag mådde uruselt! Spydde första gång efter vägen där i mörkret. 
Jag  mådde ju bra efteråt, så det var nog bara maten som inte fick plats!

Jo jäklar heller att det var! Det blev både ett och annat (eller 7) stopp till innan jag var framme.

Första svängen med "fyllhundarna" fortsatte med nödvändiga stop regelbundet efter vägen, jag klarade mig tur nog genom stan! (Den turen hade jag inte andra svängen då det blev att kräkas vid ett rödljus, och när det blev grönt körde jag in till kanten! )

Nu i efterhand har jag tänkt att jag  var jäkligt duktig på att köra med magsjuka- Vid varje stop, stängde jag av helljuset, drog ur växeln och satte på varningsblinkersen innan jag hoppade ur bilen.. Vem fan hinner tänka på det då?? Jag tydligen..

Men andra ord så kunde mitt nya år väl kunnat börja lite trevligare. Hade varit så kul att kunna surra lite med mina medresennärer.

Få ta igen det senare!
Nu mår jag dåt myyycket bättre. Hoppas bara jag inte smittat någon med mina gott-nytt-år-kramar!

Huuj..

RSS 2.0