Jävla socker!

Varför måste alla ha godis stående på bordet hela tiden, just när jag bestämt mig för att "loose a few!?" Ååh, kan ingen bara olagliggöra socker??

Fast oj, skulle nog bli uppror då. Och alla skulle bryta mot lagen- ständigt!
Det är ju sååå gott.
Och varje gång jag förstört min nyttiga dag så tänker ja- I morgon! Då jävlar! Eller.. På måndag!
Men nu blir det:Efter Nyår! Då ska jag skärpa mig. Men jag vet ju innerst inne att då står jag där vid påsk och gnäller och bestämmer mig på mitt allra envisaste sätt att efter påsk!! Då ni..

Jag, Simon och Emma var igår och hoppade med hästarna iaf. Vilken superövning vi fick uppdukade. Allt var redan frambyggt.
Travbom in på studsserie med fyra studs ett galoppsprång och en oxer! Oj oj- Nu snackar vi mjöjksyra hos hästarna efter några vändor! Perfekt.. Hehe.. Man ska känna att man lever!

Men om min häst bara kunde förstå att om hon inte tog i för kung och fosterland på varje studshinder så skulle hon inte få det lika jobbigt. Men men hon lär sig väl hon också. Min eviga Unghäst!

Red ut idag för att trava bort lite ev träningsvärk, och hon, som vanligt rädd för allt, alla snöklumpar såg ju inte likadana ut i morse som igår lite senare på eftermiddagen då dagsljuset var ett annat! Hihi hon e rolig hon-ibland. (Ibland blir man fullständigt vansinnig!!) Går ju inte att göra något! Hon blir ju stel som en pinne!

Nu får hon vila i morgon.. Perfekt vilodag då det finns dem som gillar att tända raketer både en och annan timme i förväg, eller 12 timmar?!

Sitter på jobbet nu iaf. Lugnt som vanligt, men inte lika segt som sist.. Ikväll behöver jag då inte vara stillasittande tre timmar!

Näe nu är det dags att promenara iväg igen, nu börja de vilja ha middag där ute i hemmen!

Huuj


Romantic dinner!

Long time no see! Äntligen kom Åke hem från sina föräldrar efter julhelgen! Oj vad jag saknat honom..

Vi gick och handlade, lite frukost till i morgon (vi är båda mycket dåliga på att handla, det blir bara när det är helt tomt!)
Åke stod för maten och jag för "lördagsgottat"

Middagen som vi tillagade bestod av gammeldags ideal makaroner, stekt falukorv och vitt reisling! Hihih vinet stack verkligen ut ur mängden i den måltiden!

Nu sitter vi framför tvn och har bullat upp med godis och chips, och mascarponeglass- mmm!
Men just nu är vi för mätta...


Få se hur länge vi kan hålla fingrarna i styr- av godiset... Alltså..

Paniiik!

Kom just hem från Umeå med Simon och "LillEmma".
Har köpt ett par svarta Jeans och en tröja, och ett par träningsskor (Tack älsklingsÅke för din julklapp som gjorde min shoppingrunda möjlig! Puss!) 

Har tänkt det länge nu, att köpa mig ett par riktiga löpskor eftersom knäna inte pallar om man är ute och lubbar i kängor!
Men sagt och gjort- de ligger nu i en kartong i hallen!

Det blev bara en snabbis eftersom de stängde fyra och vi åkte in ganska sent.. Så på vägen hem så tänkte jag att jag skulle åka in i V-by för att tvätta bilen på Statoil.
Köpte en silvertvätt och körde in bilen i bilhallen. Efteråt så gick jag som jag alltid gör runt bilen för att se så den blev ren, och inte fått några skador.
-Nope! Inge synliga åkommor denna gången heller..

Vi åkte mot ica eftersom Simon skulle bjuda på middag och han ville handla innan.
I bilen på väg till affären så ifrågasatte han varför jag var så noga och ville tvätta bilen- därför att jag är rädd om den såklart, nu när de saltar som galningar efter vägarna och det var slask idag! Svarade jag.
- Titta nu vad fin den blev, sa jag när vi skulle gå in på ica.
Med ens så såg Simon lite allvarligare ut och frågade;
-OJ? Brukar din bil de ut såhär?!
Jag går över på hans sida och tittar.. PANIIIIK! VAD I HELVETE!! Hela bilen hade ju bortskrapad lack! Den såg ju inte klok ut!!! Huuur hade jag missat det??!!
Jag som en dåre brännde tillbaka till Statoil för att be dem ersätta en omlackering, väl på Statoil så fick jag skämmas lite för min okunnskap:

Man tar tydligen lite avfettningsmedel på en trasa och torkar bort det som var så likt fula bruna repor! Och som i askungen och den magiska tanten- så torkar hon i ett hansvep bort "reporna" och min hjärtklappning också för den delen!!

Sen fick jag en gratistvätt och körde från Statoil som en mycket nöjd kund- after all!!

Ridturen..

Jag och Simon bestämde oss efter lite diskussion vart vi skulle rida- det blev mot Klintsjö. Klintsjö har ju underbara ridvägar när det är ljust ute annars är det helt kolsvart i skogen, man ser knappt handen framför sig, så det var bara att passa på idag! Lite kondisträning för hästarna också.

Stallägarna har ställt ut höbalar i hagarna under julen eftersom de skulle bort över jul så Grynet behöver ändå långgaloppera lite för att i förebyggande syfte förbränna den kommande häng/hömagen! =)

Jag såg ut som en michellingubbe. Har jättetjocka täckbyxor som jag brukar rida i- Och alla vet ju att när man rider i något annat än ridbyxor så åker byxorna upp till knäna och man måste bli förbannad och ständigt dra ner dom!

Så då drog jag ridsockarna utanpå täckboxorna och det såg ut som jag hade världens största lår! Ja eller det var väl då ingen osanning heller då jag har en jävla muskelmassa just där.. Don´t ask me why?! I do like to RIDE! 

Grynet var då så himla stirrig när jag var tvungen att rida längs 92:an, men det är baske mig på tiden hon lär sig, hon är stor flicka snart!

Det var då sååå underbart att stå upp och galoppera, hade ingen lust med ett dressyrpass idag!
Men det var inte lätt att galoppera två hästar efter varandra då båda hästarna blir halvt galen av att inte få vara först.
Så på vägen hem när vi galopperar kastar jag en blick på Simon som ser så sjukt roligt ut där han kämpar för sitt liv att hålla hästen i schack!

Och jag bryter ut i världes asflabb- vem F*N orkar hålla in sin häst i ett kontrollerat tempo då??

Så på sista rakan så garvade vi hejvillt samtidigt som hästarna satte av i fullständigt sken! Det tog oss typ 100 meter att få stopp på dem..

Ja ja, vi hade då kul iaf! Hästarna gick knappt skritta hem sen. Nu blir det nog lite lydnadsträn i morgon, hela ridturen blir en enda stor halvhalt!

En bok..

Att en bok kan beröra en så mycket är helt ofattbart!

Jag har möjligheten på jobbet att lyssna på ljudböcker medans jag arbetar. Jag står ju hela dagarna och skruvar beslag till dörrar på Dooria. Vanligvis har vi vanliga peltorkåpor över öronen med radio på högsta volym.

Så, varje dag mellan 06.00 och 10.00 så är det Äntligen Morgon med Adam Alsing och Gry Forsell! Jäkla toppenprogram för övrigt! Skulle inte missa ett avsnitt.

När det slutar så byter jag till de trådlösa hörlurarna och kör in en cd i datorn som står bredvid vår "station".

Har hört många bra böcker men när jag stoppade in första cd:n till ljudboken Gömda så har jag inte tänkt, drömt, oroat mig om något annat än om Mia Eriksson och hennes liv och kamp för att överleva!



Kort resumé: Maria träffa en muslimsk man och blixtförälskar sig i honom, han är en gentleman och hon är fast i honom och hans närhet!
- Det dröjer inte länge förrän han börjar trycka ner henne psykiskt och snart kommer också det första slaget, sen fortsätter misshandeln! Hon föder honom en dotter men livet blir bara värre för Mia och hennes dotter så hon beslutar sig efter mycket om och men att slå sig fri.
Från den dagen är hon ständigt förföljd av denna man, han misshandlar och våldtar henne. Hon träffar en ny man, en underbar man vid namnet Anders. Gifter sig med honom, får en son.
Men förföljelsen fortsätter och även Anders blir skadad av denna mans gärningar.

Polisen kan inget göra för mannen har ständigt alibi av hans vänner, och man tvingas gömma Mia och hennes familj.
Det lyckas inte så bra och till slut återstår bara en sak- Fly landet!

Jag ömsom gråter, ömsom tjuter av lycka när det börjar verka som att livet ordnar upp sig för Mia. Jag har till och med Drömt om boken!
Drömt att jag har haft inbrott, drömt att jag sett denna man som jag föreställt mig genom beskrivningen i boken, drömt att jag blivit misshandlad. Alltså fy Fan!
Det är det värsta eller den bästa bok jag någonsin läst (om man nu kan säga bästa) Att en bok, en hård pärm med vita blad och svarta figurer i, kan ta fram känslor i en människa till den milda grad att jag inte ens kan sova utan att ha den i mina tankar.

Då måste jag säga att författaren har verkligen en gåva!

Fortsättningen på Gömda heter Asyl och hadlar om Mias familj kamp att få uppehållstillstånd i Usa. Ett land som inte tar emot flyktingar från Sverige. Har aldrig hänt i Usa:s historia!



Det slutar inte här, Maria har andra böcker också: Mias Hemlighet och Mias systrar mfl!

Har bara några bokstäver att avsluta inlägget med! LÄS BÖCKERNA!

Ständig strävan efter rikedom..





Jag kände mig så duktig när jag i typ oktober ringde till min förra chef på hemtjänsten, och meddelade att jag kan jobba jul och nyår om det behövs.

Eftersom jag nu jobbar inom träindustrin så jobbar jag ju inte röda dagar, inte klämdagar sen har vi en hel del inarbetade dagar också!
Så hade jag varit smart eller lat eller vad man nu väljer att kalla det, så hade jag ju varit ledig idag och i morgon och enda fram till den 7e!

Men NÄ då! Jag ringer i all min iver till hemtjänsten och formligen BER om att få jobba. HRM *HOST*Pucko!*HOST*
På den mest familjära storhelgen på hela vårt jordsnurr.

Ja ja, jag ska unna mig själv något denna gång! Hade tänkt gå till frissan med mitt skadedjursnäste till hårskalle. Förhoppningsvis kan storasyrrans bästa kompis Jenny ta sig an mig. Det vore såå kul. Hon är riktigt duktig- och har jobbat hos Björn Axéns och friserat en och annan storkändis!

Sen skulle jag VEERKLIGEN behöva fylla ut min garderob.. Så.. Jobba på!

Även om det känns tungt nu så kommer jag inte ångra något den 27e januari när min lön rinner in på mitt konto!

Gosedjuren..

Ja, eftersom det är fullt omöjligt att ha min älskade häst i sängen där jag helst skulle vilja att hon tillbringade sina nätter, så har jag mina gosedjur som håller mig sällskap..

ChiliMin nakenkatt som jag köpte i juni 07

Och safari
Henne har jag som foderkatt, lånar henne av Helena som är Chilis uppfödare!


Det är två nakenkatter vid rasnamnet Sphynx.

Två otroligt sociala katter! Det går inte att sätta sig i soffan utan att de kommer och ska sitta helst på ens bröstkorg och gnugga ansiktet i mitt ansikte.

Eller trampa fatt på magen! De hör till favoriterna, men inte för mig, blir illamående av allt magmasserande!

Chili älskar att ligga under mitt duntänke på natten där han blir het som en kamin! Han ligger gärna och gossar in sig under mitt täcke tills han blir alldelens svettig och avlämmnar en fettfläck!

Safari nöjer sig med det lilla, hon kurrar om hon bara får sitta bredvid en i soffan- man behöver aldrig röra vid henne!
Skulle hon sluta kurra så är det bara att ladda upp kurret med att lägga sin hand på hennes rygg så sätter hon igång igen!

Mammas lilla duracellkisse!

Jag trodde ...



Jag trodde jag hittat rätt i livet men oj så fel man kan ha!
Här är hon, Mitt hjärta mitt allt! Min guldklimp, min glädje, min oro, min soluppgång, min glädjestrimma i mörkret!
Min mening med att leva detta liv!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0