Bildbonanza!

Lite bilder från bröllopet bjuds det på här!
Det var en av Åkes bästa kompisar som gifte sig. Ett jättefint bröllop, vi åt god mat och hade jättetrevligt. Synd bara att jag fick åka hem tidigare.




Vi har en digitalkamera anno 1436 så vi fick tyvärr inte dom bästa bilderna!


Jessika och Jennika Jennefors sjöng för brudparet!


Jag och Åke fick nöjet att sitta supernära brudparet!! Dessutom trevliga bordsgrannar! Daniel här på bilden är INTE full- fast det kanske ser ut så!! =))


Jag försökte få ett bra kort på Åke-
Bild nr 1. ser åke ut som en utvecklingsstörd.
bild nr 2. ser Åke ut som en yxmördare!!
Och på bild nr3. Alltså bilden ovan- tvingade jag honom att se lite glad ut! Och detta blir resultatet!


Myycket god tårta!

Magbilder har även efterfrågats. Jag fick så dåliga bilder på mig själv så dem vägrar jag lägga ut. Däremot kan ni få lite view from the top-


Har även en bild på utsikten från vår soffa!




All for now!



Surt

Jag som hade tänkt mig ut och rida idag. Men icket!

Jag kände redan igår att Cerio var lite svullen i ett bakben och lite varmare. Men jag åkte ändå in på Malmen för att lina honom. Om ett annat för att titta om han hade ont- men han var superfin i både trav och galopp. Taktfast, spänstig och visade inga som helst tecken på att ha ont i något ben..

Linade honom bara en kort stund innan jag åkte hem med honom igen.
Roligt å komma iväg och kika på Busterträningen om ett annat. Och bra för pållen att få komma ut och åka lite transport. Trots att han står som en ängel och travar själv in i  transporten.

Men idag var han fortfarande lite svullen och varm. Så det blir några dagars vila för honom så får vi se hur det ser ut sen.
Missar juh Kerstinträningen i morgon vilken känns som den största besvikelsen, då jag längtat som ett tok sen sist!! Hittar inga sår heller, så han har säkert smällt på sig själv när han lekt rövare i hagen- det är straffet man får för att man ger sin häst lite vila när man likväl ska bort några dagar!

Övertid i veckan; 2timmar idag, 2timmar i morgon och 2timmar på onsdag.. Sen på torsdag skulle det visst börja snöa. Känns inte bra att jag ska jobba så mycket när det är så fint väder.. Meen, det blir ju lite extra klirr i kassan.

På Onsdag blir bebis 1 vecka äldre. Då går jag in i vecka 19. Och Ultraljudet ser vi mycket fram emot på onsdagmorgon!
Har börja känna något som rör sig lite, men inte tillräckligt för att jag ska vara säker på om det är magen eller bebis. Konstigt!

Och jag som gnällt på att magen inte växer. Tji fick jag. PÅ en vecka tycker jag att jag blivit dubbel så stor! Men än så länge har jag bara gått upp 1 kg.
Ska bli spännande att se vad matchvikten slutar på!

All for now- Tjing!





Nalle Puh frukostbullar

Ett väldigt efterfrågat recept så som vi har gjort reklam för det! Otroligt goda frukostbullar- och det nyttigaste som går att få!! Sött och gott bröd som håller sig färskt länge!!

Nalle Puh Bullar:
24st

5dl mjölk
250 keso
50g jäst
½ dl honung
1 ägg- uppvispat
½ dl smör med rapsolja (finns färdigt på flaska)
2 rårivna morötter
1tsk salt
4 dl fullkorns dinkel
9-14 siktat dinkelmjöl

1. Värm mjölk och keso fingervarmt. Lös upp jäst och honung i mjölk och kesoblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna.

2. Låt bullarna jäsa i rumstemp med en bakduk över. ca 30 min

3. Arbeta degen. Gör runda bullar och låt svälla ytterligare i 30 min!

4. Pensla försiktigt med mjölk ovanpå bullarna innan gräddningen.

5. Grädda bullarna i 225grader i mitten av ugnen mellan 10-14 minuter tills de fått fin färg!

6. Ät och njuut!

Naaadaa

Har absolut nästan inget intressant att skriva om..

Jobbar på dagarna, ingen ridning för att det är så jäkla sämst underlag när det har tinat och frusit på så marken är så ojämn och hård att tillochmed skritt vore livsfarligt på våra vägar..
Världens finaste häst får vila några dagar tills det tinat ytterligare lite till..

Trött som tusan på eftermiddagen även om blutsaften gör susen! Mkt piggare på morgonen!!
Har äntligen slutat spy på dagarna, mår lite illa "till och från" men jag ser ljuset i tunneln!

I morgon går jag in i v 18. Och ännu tycker jag inte att det syns nåt, jag har gått upp hela 9 hekto!! Och drar jag in magen lite så syns inget- kul.. När jag nu får vara tjock så vill jag ju ha lite mage.. Men icke..

-Vänta du bara.... Är det jag fått höra, så jag får väl göra det då!!

Detta händer i v 18:

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. 

Barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu. 
 

Minne..

Tävlingar på hippo i helgen, och i dag kunde jag inte hålla mig borta längre.. Åkte in tidigt och tittade och jag var rätt sugen på att hoppa.. Fy. När jag var där gick det bra. Men när jag åkte hemåt 6 h senare och lyssnade jag på radion- hörde jag en låt:

http://www.youtube.com/watch?v=RJF5svMrTgY

Ni kanske tycker det är fånigt, men texten är fantastisk! Och då blev det känslomässigt jobbigt en stund. Jättejobbigt.. Jag saknar henne så mycket. Det finns ingen jag saknar så mycket som henne. Älskade vän..



Du var så älskad!


You’re out of my life, it cuts me like a knife
I’m wounded and it hurts, it hurts, it hurts
Since I can’t tell you
You’re out of my life, but did you have to die?



Jag har en jättefin häst i stallet som jag tycker så mycket om, men vad gör det när det är två olika individer. En häst är inte bara en häst som går att byta ut hur som helst.
Man kan tycka om flera hästar, men den vän man förlorat, var ju speciell!

Det som är jobbigt är att inse att hur jag än bär mig åt, vad jag än gör, vem jag än ber till så kommer hon aldrig tillbaka! Inget gör mig så frustrerad! Vi var ju inte färdiga..

Känns skönt att älta ibland.. Att ta riva upp fula sår, så de kan läka lite bättre...

torsdag

Nyduschad, duntofflorna och morgonrocken på och mys i soffan, något ensam kanske, men gubben kommer snart hem! Känns bra efter idagt!
Efter en mycket god middag åkte jag till stallet och red. Cerio har fått vila i tre dagar, men kändes efter att överskottsenergin lagt sig mycket fin..

Han har haft några dagar då han faller in i galopp så fort man ska trava- vet inte var det kom ifrån och det försvann lika snabbt som det kom. Otroligt irriterande, det var som att han inte kunde bärga sig, studsade på stället, toker!
Men nu har han samma taktfasta trav som innan.

Jobbade mycket med tempoväxl i dag. Jättefin i traven och i galoppen som är så stor, så får man kämpa så man blir blå för att bibehålla sin egen styrka och balans när han tycker att det blir jobbigt och dundrar iväg.. Men efteråt känns det såå bra!
Roliga häst!

Nu börjar äntligen sveriges värsta bilförare! KUL!!

SE YA!


RSS 2.0