Nalle Puh frukostbullar

Ett väldigt efterfrågat recept så som vi har gjort reklam för det! Otroligt goda frukostbullar- och det nyttigaste som går att få!! Sött och gott bröd som håller sig färskt länge!!

Nalle Puh Bullar:
24st

5dl mjölk
250 keso
50g jäst
½ dl honung
1 ägg- uppvispat
½ dl smör med rapsolja (finns färdigt på flaska)
2 rårivna morötter
1tsk salt
4 dl fullkorns dinkel
9-14 siktat dinkelmjöl

1. Värm mjölk och keso fingervarmt. Lös upp jäst och honung i mjölk och kesoblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna.

2. Låt bullarna jäsa i rumstemp med en bakduk över. ca 30 min

3. Arbeta degen. Gör runda bullar och låt svälla ytterligare i 30 min!

4. Pensla försiktigt med mjölk ovanpå bullarna innan gräddningen.

5. Grädda bullarna i 225grader i mitten av ugnen mellan 10-14 minuter tills de fått fin färg!

6. Ät och njuut!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Det här receptet ska kommas ihåg :D Äter du dom som mackor med smör och pålägg eller som bullar bara som dom är?

2010-03-16 @ 22:30:52
URL: http://li5a.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Nä jag delar dem i mitten och lägger dit smör och skinka eller ost och lägger på locket!! åå såå gott=)

2010-03-17 @ 06:23:36
Postat av: keo

Har du smakat fiskpalt nån gång? Annars får du det på lördag.

2010-03-17 @ 22:21:36
Postat av: Pernilla

KEÅ- behöver jag vara orolig.. jag tror jag är det=)

2010-03-18 @ 08:02:24
Postat av: Keå

Japp de ska du nog vara

2010-03-18 @ 20:35:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0