Rida vs befolka!

Visst menar folk väl! Absolut-det tror jag säkert, men ibland blir det lite matigt..

När man blir gravid är det en hel del saker som inte är OK att göra.

Tex.
Man ska inte äta jorgubbar, man får inte bada i offentliga bassänger, man får inte bada bubbelpol, man bör inte köra bil MED bilbälte, man får inte lyfta tungt, man får inte äta sushi (det finns annat på sushibordet än rå fisk-för den som undrar), man får inte äta vissa typer av ost, man får inte motionera, och absolut inte rida..

Några av dessa saker ÄR ju faktiskt rekomenderat att inte göra om man är gravid. Visst- Men sen är det väldigt många som har barn som kommer med en hel del för mig ganska konstiga uttalanden, utan att ha kollat upp hur mycket sanning det ligger i det..
Som t ex att köra bil med bilbälte- det är det faktiskt några som sagt att det INTE är bra!? Eftersom OM man krockar och bilbältet dras åt så kan det skada barnet..  Är det bättre att kastas genom bilrutan?
Eller bada i offentliga bassänger- vattnet åker väl inte upp i livmodern och förgiftar barnet hoppas jag- den enda rekomendation jag fått av min BM är att inte bada när vattnet har gått!? Det tycker jag låter lite mer rimligt! 
Det finns också som som säger att vibrationerna i bubblorna i ett bubbelbadkar/pol kan orsaka missfall..

Så kommer vi till detta om ridning. ..
Vissa är för och vissa är emot. Det köper jag. Alla är vi olika och har rätt till våra åsikter. Jag tycker också att man bör respekteras för de åsikter man har oavsett om man tycker annorlunda!

Jag har valt att rida så länge det känns OK, Det är ett val jag gjort och är helt överens med min sambo som också tycker att det är OK. Jag är inte dum i huvudet utan är fullt medveten om de risker jag utsätter oss för.

Det jag stör mig på är att de personer med sina åsikter inte godtar mitt "försvar" om varför jag rider.

Varför är det ingen som ber mig sluta köra bil?
Jag har nämligen inte tänkt ramla av- det är liksom inget jag planerat in på mitt schema.. På samma sätt som att jag inte heller har tänkt att något idiot ska köra in i min bil under tiden jag kör. En hastighet som är betydligt högre och en krasch som är flera hundra gånger kraftigare än om jag skulle drutta av hästen!

Man kan aldrig förutsätta vad som ska hända- det håller jag helt med om..

Varför ber mig ingen att bara stanna hemma från mitt liv? Jag KAN ju bli överkörd på gatan intill affären (så som alla dårar kör i vännäs) Jag kan blir nerslagen och misshandlad när jag går ute ensam på kvällen, jag kan ramla och slå mig illa på isen när jag är på väg till jobbet,
(been there,  done that!) Eller ramla av cykeln/bli påkörd på väg till stallet, allt kan hända!


Och vad är det som säger att jag blivit en sämre ryttare med sämre balans för att jag råkar ha en kula på magen,och jag är fortfarande inte otymplig på något sätt. Det finns väl betydligt tjockare personer än mig som rider ??

Jag är väldigt glad att så många före mig som ridit, hoppat och tävlat som gravida- för så mycket skitsnack som jag hört bakom min rygg får en ju såklart att känna sig som en skurk! Vilken fruktansvärt dålig mamma jag kommer bli.. Men då är jag då inte ensam.

Jämförelserna är en förklaring på hur jag tänker.. De kan av vissa uppfattas som barnsligt, tjuriga dumma argument, men vi återkommer till att, så länge jag och Åke är överens om hur vi ska ta oss igenom denna graviditet så tycker jag att det är ett val som vi inte ska behöva ta skit för!

När jag känner att det är dags att trappa ner eller helt sluta rida så gör jag det, då ber jag någon annan att ta över..

Kan inte ni vara snälla och kommentera- gravida, mammor eller ni som inte har barn. Hur tycker ni?
Alla som vill får tycka om detta så länge man respekterar andras val och åsikter.. Att jag ens måste försvara mig varje gång jag stoppar foten i stigbygeln där någon kan se mig- känns trist!
Jag beskriver mina tankegångar här istället så slipper jag säga det så många gånger! Nu är jag less på allt skitsnack!


En tanke bara!

Ja, nu avundas man dem som vunnit 114 mille eller hur många miljoner det nu var, som de vann i skåne.. OM jag vann så mycket pengar- heelt omöjligt då jag inte spelar på lotto! Men OM.. Det skulle va så fett skönt att kunna köpa precis vad man ville utan att tänka på priset..

Den här t ex. Bara ta 1:a klassflyg till Belgien och hämta hem denna goding!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=323076

kan inte nog nämna hur mycket som blir möjligt med så mycket pengar..

Men jag vågar inte ens tänka på hotbilden- finns ju ett motiv för vääldigt många människor att vilja ha den summa pengar!

kanske skulle det vara aningens bättre att dela ut en mille till 114 personer istället! Då skulle fler bli glada.

Ja tanken var ju god! En tanke bara!

solig kväll med fis i mun!

Japp, han fes mig i munnen. Min häst- han är då för härlig, ibland.. Där står jag och pratar så hjärtligt medans jag flätar svansen och så fiser han mig i munnen- TACK! Kunde inte låta bli att fnissa på vägen hem..

JObbade bara 1,5 timmas övertid idag. Det får bli mer i morgon.
Fixade lite middag- tortellini och broccoli. Sen cyklade jag iväg till stallet. Där hade Gabban varit snäll och mockat min box efter ett litet missförstånd per sms. Tack för det!

När jag suttit upp inför ridturen blev Cerio jättespänd och sköt rygg, sen gjorde han något krumsprång.. Så jag hoppade av och linade honom lite först. (kanske var det blåsten-han var som stimmig hela tiden??)

Upp igen och då slappnade han av lite.. 
Blev mycket tempoväxl idag. Först i galopp så han skulle få ur sig värsta energin sen jobbade han på bra i traven. Det är traven han har jobbigast med. Lite ojämn i bjudning och stöd på bettet i tempoväxl men bli bättre när man galopperat honom rätt rejält först!

Han kändes fin på slutet.

Efter det red vi tillbaka till stallet där den lilla incidenten inträffade.. (stinkbomben alltså)

Hade tänkt åka och kika på löshoppningen men jag orkar inte. Vi ska slå på en film istället och frossar i vindruvor..

Ha det gött!

Vad är detta!`?

Ja hörni: Vad i hela friden är detta. Hur tolkar man följande hästannons!?

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=341425&inriktning=&typ=

ditt och datt

Har boxningsmatch mot mina hormoner just nu! Hur fånigt som helst kan jag tycka när jag är på bra humör..
Men igår hade jag värre separationsångest än en tvååring som lämnas på dagis! Jag grät som ett barn när Åke skulle åka iväg och jobba.
Han skulle lämna mig ensam. Fy tusan!
Idag är en liite bättre dag. Fortfarande på oförklarligt dåligt humör! Trots det fina vädret.

Vi är ju för den som kanske missat det-husvakt. Husägarna är i thailand i två veckor och vi ser efter katterna och håller värmen i huset vid liv.
Så idag blev det lite bökigt då vi har tvättid i lägenheten. Så det är ett jäkla rejjande fram och åter. För att vänta ut kläderna så damsög jag hela lägenheten och har torkat alla golv!

Nu är jag åter i huset för en stund och har damsugit här också..
Bye the way: Var in på blocket för någon dag sen.....

....Minns ni annonsen jag sågade när det kommer till hur man marknadsför sina hästar vid försäljning??
Att lägga ut en schabbig, gammal lurvig, skitig häst på en lerig ridbana får man inga 145 000 för!!

Nu.. Mina vänner; är den ute igen!!

http://www.blocket.se/helsingborg/Valack__placerad_1_30_vinter_var_2010_26813058.htm?ca=2
&w=3


Hästjäkeln har för tusan gått SM!! Längre ner i annonsen kan se att de länkat till bilder från Sm:et. Men varför i hela friden lägger man då ut ridskolehästbilden, ?! Är det bara jag som är så löjlig?? Men om jag tittar på häst, och inte vet ett skvatt om den- så är ju faktiskt det första intrycket av hästen väldigt viktigt!

Men efter att ha sett Sm-bilderna på hästen så vet jag ändå inte om jag gillar den, då jag har den första fruktansvärda bilden kvar i huvudet!

Har bara ett ord: ÄRTHJÄRNOR!!


Vad tycker ni?

Soliga måndag.

Bra dag idag på jobbet. Jag är en riktig vädertjej, påverkas ganska lätt av väder och vind. Och av sol blir allt så enkelt! Jag blir glad, och det går så mycket lättare att jobba.

Efter jobbet hade Åke middagen färdig i huset på nybyvägen där vi nu uppehåller oss eftersom vi är husvakt till några thailandsturister.

Sen åkte vi till stallet. Åke skulle få rida lite på Didi. Så vi tog en sväng tillsammans med hästarna. Cerio kändes superfin i munnen, och stark i kroppen! Så vill jag att han ska kännas varje dag!

Efter den vilda ridturen satt grovgörat igång! Bära alla 8 sommardäck till hästtransport och bil från Saras ladugårdsvind till storvägen genom lera och djupsnö! När jag hade hållit på och kånkat i 30 min kom Åke från det andra stallet till undsättning och hjälpte mig med det sista! Jag var heeelt utpumpad i kroppen!

Nu har vi samma uppgörelse som tidigare år! Han byter däck på mina fordon och jag  bjuder på middag på valfri resturang!

Barnmorskan i morgon- fy tusan vad jag käkat järnberikad kost och tabletter nu! Hoppas hon inte grälar nåt mer på mig..

Magen!

Blir galen av att försöka ladda upp en bild på face då facebook inte vill vara med på mina idéer!
Provar här istället..

Här är det nya växande jag!

 1,5 kg tyngre!


Cerios första "hoppträning"

Nu är det så att jag har totalt tappat blogglusten, men detta blir för långt att dela med mig av på statusraden på facebook!

Då skriver jag här..

Jag tänkte åka i ikväll och rida i ridhuset efter Busterträningen, men då skulle klockan blivit mitt i natten, hade tänkte trava bommar och ta några småskutt. Men så fick jag en plats i träningsgruppen, då Emma inte kunde- så:

Cero fick delta i sin första hoppträning idag. Det låter större än vad det var..

Vi var med på travövningen. Trava över två bommar på lite böjt spår- gick super!! Vi strävade efter att lägga vikten lite mer på rumpan, då han annars blir lång och tung som en måndag efter semestern!
Jättenöjd!
Sen blev det låååååång skrittpaus då de andra hoppade resterande övningar och tills sist hoppade vi tre hinder i följd.
Lite vingligt här och var men hoppade gjorde han! En pytteoxer, och ett räcke med en liten grind och sen ett litet räcke med en vattenmatta.
Tittobjekten tycker jag var lite överkurs, då vi bara skuttat över bommar hemma,
men som sagt- hoppade gjorde han.

Matte är jättenöjd. Det var en "stor" uppgift att klara av men vi var där för miljöträningen.. Jag är glad att han är så lugn och samlad/avslappnad, fast det springer fem andra hästar och frustar bakom och framför och bredvid honom.

I morgon blir det superlugnt för lillgubben, Hade tänk att han skulle få ta några skutt på löshoppningen, men han var så slut i huvudet efter träningen, så vi får vara med nästa gång istället!

BTW Längtar som en galning till vårt 2a Ultraljud på onsdag! Då får vi ett nytt datum för beräknad nedkomst, och se ännu mer av vår lilla bebis!
Nu känns det mer och mer hur det rör på sig där inne- mycket skumt!

RSS 2.0