nu rullar det igen!

Har skuttat runt hela dagen idag, gick bra på jobbet, mycket att göra hela tiden!

Hem, kasta i sig lite blåbärssoppa cykla iväg till brån, red Mabelle- träffade Carro så vi tog en sväng, cyklade hem och mellanlandade i lägenheten och hämtade Nenji- cyklade vidare till Loppan och gjorde stallet. 
Sen kom Sara som ville ta en liten sväng på lilla gumman. Så då följdes vi. Jag på: Cykeln- vad annars?

I morgon ska jag börja rida Lilla igen, känns synd att utbildningen stannade upp där ett tag men vi får se det som en liten vila!

Nu har jag anmält Loppan och Diza till Umeåtävl i okt. Båda får gå 95 och 1m.

Evaträning på onsdag och klubbtävling på söndag! Blir kanon!

Nu ska jag betala räkningar. Alltid lika kul!

När ska jag hinna laga mat? Tur att vi alltid gör storkok och sen fryser in i matlådor. Annars skulle vi inte få i oss någon mat.. Orutinerat!

SM

Har varit på Hippo nu i fyra hela dagar och tittat på hästhoppning. Finns otroligt mycket fina hästar, fy tusan!
Kom hem ikväll och åkte och red Loppan. Lite bomarbete bara. Hon överhoppar sig inte som Grynet gjorde, jag sitter och väntar på världens skutt men icke. Det tar en stund att vänja om sig.

I morgon åker jag och rider Mabelle i brån. Och sen lät det som att Sara skulle hälsa på mig och Loppan och rida en sväng.
Evaträning på onsdag! Great.
Har tagit en fast plats för Buster nu också! Tror det kan bli bulla- om jag inte blir döv på kuppen nu när vi ska börja vara inne!!

Nu har jag flirtat in mig hos Ingela också, så jag får hoppa Diza på umetävl i okt, älskar att tävla, om än så bara unghäst!
Förhoppningsvis får Loppan också starta någon klass.

på väg mot ridbanan:


Recept

Kör 3 kexchoklad o 6 msk smält smör i mixern, bred ut i pajform och grädda i 175C ca 6 min.
Smält 150g blockchoklad o rör ihop med 3 äggulor, 6 msk grädde o 1 tsk vaniljsocker.
Låt svalna ...o häll över. Låt stå kallt i ca 4 timmar... hoppas det smakar =)


Ett recept jag fick av Maria på facebook, var tvungen att lägga in det någonstans så jag inte glömmer det eller tappar bort det, blir ni sugna så ta och gör pajen själva.. Tror den kan smaka!

Ledig från jobbet i dag och i morgon eftersom jag skulle ha tävlat.. Kändes inte så kul att jobba istället, då känns det bättre med en stoor godispåse och sitta och titta på tävlingarna.
Jag har nog fortfarande inte fattat att hon inte kommer tillbaka.. Det känns hela tiden som att jag rider Loppan bara en stund, för hon ÄR ju inte min, men att Grynet snart kommer tillbaka. Och det funkar liksom inte att säga till mig själv att hon är borta nu, jag tror ändå inte på det..
Man har alltför många gånger önskat att man kan spola tillbaka tiden, vilket ännu inte fungerat för mig iaf. Så nu önskar jag att jag kan spola fram tiden så de jobbiga stunderna inte är lika jobbiga.

Evaträning igår gick bra, hon blir lätt spänd, då blir hon lite blockerad och inte riktigt så lyhörd som jag önskar, men jag har ridit hästen 5 gånger, och vi känner knappt varandra, så vad kan jag begära. Annars är hon snäll att ha med sig, väluppfostrad dam!

Storstädat hela lägenheten, damtorkat, plockat undan, nu ska katterna badas och topsas öron, klippa klor, och handla katt och hundmat..
Har såå mycket annat att göra också. MÅSTE ta mig i kragen och plantera om blommorna inte gjort på 5 (!) år!! Alla rötter är i en enda stor cementklump av jord. Fattar inte att jag skriver det här: PINSAMT!

Måste rappa på lite, vi åker snart in till HIppo..

...och sen fortsätter tåget.

Redan i tisdags åkte jag och hämtade Loppan, ett 11 årigt sto från tyskland som ska ha tävlat i södra sverige. Men nu på sistone inte så mycket vad jag förstod.
En vänlig dam med nerv. Fin att rida, väldigt svag men det är såå skönt att ha något i stallet igen.
Hon är som alla andra hästar jag kommer rida så olik Grynet. Men det antar jag att jag kommer få leva med, ingen idé att fortsätta älta det, det känns bara jobbigt!

Annars händer det inte så mycket. Varit i Granån i helgen hos svärföräldrarna. Åke har jagat och fick skjuta en ko. Då har vi mat på bordet i år igen!

Idag har jag tametusan varit hurtig, åkte till stallet efter jobbet, red, smörjde alla saker, plockade undan lite sommartäcken, tog hem lite schabrak för att tvätta, cyklade hem, började städa i lilla förrådet vi har i lägenheten, ut med alla sommarkläder och in med vinterns pälsar, lite dyster sysselsättning men känns skönt nu att det är gjort, behöver min mössa i morgon till jobbet! Kallt så in i vassen!
Åkte iväg och pantade burkar och lämnade tillbaka lite böcker till bibblan, - Guuud vilket svensson-liv jag levt idag!?

Nu degar jag i soffan framför tv:n.. Tycker faktiskt att jag är värd det..
I morgon blir jag nog i stallet hela dagen, Åke har ändå rymt till Granån, så jag har ändå ingen som saknar mig hemma.

Ja det blir inte roligare än såhär. idag...

Tack vännen!

Sagan var helt enkelt för bra för att vara sann! Jag vill tro att de högre makterna längtade så mycket efter den finaste ängel de någonsin lånat ut!
Mitt fina lilla Sto! Min fina lilla hjärtevän..

Det bästa jag gör just nu är att spela hög, skrikig musik i hörlurarna, då känns det som de skriker åt mig, istället för mig!
Vill bara skrika, allt vad jag kan! Eller ut och springa tills jag spyr av utmattning- på något sätt försöka få ut allt!
Jag har för mycket tid att tänka och så får jag panik över att jag inte kan springa ifrån mig själv, jag får inget grepp om känslorna eller tankarna i huvudet! Jag blir hysteriskt arg, så väldigt ledsen, lättad på något sätt att inte behöva känna oro, arg igen. Allt på samma gång.. Alla känslor trängs om att få komma fram först, och jag vill bara slippa ta tag i dem..

I turkiet gick det ändå som bra ändå, det som hade hänt kunde jag inte ta in!
Hon var ju bara död, men det går över när jag kommer hem.. Det löser sig, jag fixar det, jag kan hjälpa henne, det är ingen fara!

Så när det väl gick in så är det de sista dagarna som varit jobbigast!

Men livet går vidare. Min älskade lilla Grynet finns i mitt hjärta, jag kommer aldrig hitta någon som henne. Jag kan inte få henne tillbaka, men jag får ta åt mig den äran att fått ha henne och rida en sån fantastisk häst oavsett våra duster och delade meningar i vissa lägen! Hon surade, trilskade och hoppade rakt in i hjärta på mig!

Igår hittade jag en ny vän som verkligen försöker trösta mig.
Jag har ju hela tiden känt att jag kan inte gå hemma och inte RIDA! Jag måste ha en häst att åka till varje dag, annars slutar jag leva!

"Loppan" är en tysk tjej 11år som jag fått låna. En riktig arbetsmyra som gör sitt bästa. Jag tror vi kommer bli goda vänner hon och jag!


RSS 2.0