knäppast

Alltså för er som inte känner mig, och för er som gör det.. Jag är en VÄLDIGT KONSTIG människa..

Snäll, trevlig- för all del, men jag är väldigt underlig..

Igår på ica gick jag förbi tvättmedel/toapappershyllan och kom som av en händelse (faktiskt) fram till blöjorna... Tänkte inte köpa något, bara kika lite, och fundera hur det vore att köpa ett paket- det är ju trots allt inte ljusår bort?!

Men så kommer det konstiga fram- hur kommer det sig att jag står där och tittar på blöjorna och sen ser mig omkring för att försäkra mig om att ingen såg mig?! Trots kulan på magen?! Det var ungefär som om jag höll på att göra något pinsamt/ eller olagligt??

Samma sak en liten stund senare på apoteket.. Medan jag väntar på min tur står jag och kikar på babyhyllan- där det finns salvor, tuttar, tvättlappar osv.. BARA tittar.. Men jag kommer på mig själv med att ställa mig en hylla till höger, och bara SNEGLA mot babyhyllan så ingen tror att jag tittar där?!

Först blir jag full i skratt av mig själv, jag nervösskrattar lite för mig själv, sen blir jag nästan irriterad.. Huuuur knäpp är jag??

Hänger detta ihop med att jag bara tycker att det är ovant att vänta barn eller är det något djupgående?? IIIINGEN aning!

Hur som helst tycker jag att det låter lite roligt att skriva om det... Men inte har jag alla sillsorter på julbordet ibland inte?!

tisdag

det blev stressigt ikväll..

Hem från jobbet, köpa bildelar på preem- och en wunderbaum (så nu skulle jag villa käka upp inredningen i min bil för allt luktar jordgubb),sen in en sväng på apoteket, posta paket på posten, handlat, hem och packa upp, skynda mig att hämta finkan jag skulle få låna av Mia eftersom jag vågar inte köra min innan vi bytt baklucka..

Då skulle Max träna för Buster på kvällen så jag hämtade Cerio i stallet- upp på malmen, packa ur hästen och diverse prylar, skynda sig tillbaka med bilen och finkan och sen tillbaka åter igen för att hinna rida lite..

Cerio kändes väl sisådär.. Lite stökig i munnen, lite dålig bjudning, allmänt seg.. Men sen såg jag att han fått skav vid mungipan så jag antar att det var det som spökade..
Hästarna har börjat gå ute på natten nu så jag anar att han var lite trött också..

Hoppträning för Eva i morgon. Ska bli kul.. Det var en stund sen vi skuttade över lite hinder..

Peppar peppar, än känns det bra att rida, jag är lite flåsig bara.. Det blir ett par skrittpauser- men sen när var det något dåligt?
Magen växer, och kommentarerna haglar in.. Det beror lite på dagsformen hur jag ställer mig till "tjockis" för det tycker jag inte att jag gör skäl för med 5 kg och jag har snart klarat av vecka 26.. Meeeen det är ju en bit bort..

Så länge jag tar mig i mina gamla kläder så kan jag ta "kulan" (det kan ju vara rätt gulligt) Men tjockis vete´ tusan??

så ser det ut i dagsläget...  Återkommer..

Dagligt..

Allt lugnt här.. Rider som vanligt, känns bra fortfarande- peppar, peppar!!
Det som bråkas med mig nu är fötterna- vi står ju arbetsdagens alla 8 timmar och det är ingen hit!! Är inte så svullen än, men jag har mer än ont på kvällarna..
Det känns som att all dämpning under fötterna är borta, och att jag går endast på benet i foten, och så strålar det upp mot knäna. Ringde min chef idag och undrade vad man kan få för bidrag till riktiga sulor som en specialist tar fram genom att gjuta av foten. Men hon skulle återkomma.. Blir riktigt besviken om de inte kan bidra med något- sulorna kostar närmare 2000 att ta fram och jag behöver dem bara på jobbet.

Emma tävlar i helgen och det är mer än självklart att jag ska dit och kika på! Och dregla lite..
Hade tänkt shoppa lite också, men snart går min baklucka på transporten sönder. Jag tror jag ska spara de slantarna en stund till.. Blev avrådd att köpa ett umesläp just för att bakluckorna är dess "barnsjukdomar" meeen jag är såååå kär i mina fina transport! Den är värd pengarna..

Blir större och större om magen. Kan fortfarande ha mina gamla jeans, med lite justeringar runt magen såklart.. Samma med ridkläderna, Heela magen e framme under tröjan- vilken många av mina vänner fnissat glatt åt- men vad gör man??

Idag går jag in i vecka 26..  Och på gravid.se står det såhär för den som är nyfiken:


Nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

strömavbrott

Men nåt så jävla dum i huvudet man blir när strömmen går!! Vännäs och Vännäby har varit lamslagna på morgonen..


Till frukost konstaterade vi att det skulle minsann inte bli nå te till mackorna. Och så frågar jag Åke om vi ska göra klämmackor?
-Ja visst, det kan vi ju göra.....någon dag... Åsså flinar han brett,och jag inser mitt misstag!
Sen tänker han håna mig lite så han säger:
-Gå och slå på radion och hör vad det kan bero på.. Men jag kontrar att jag vet att det är strömavbrott..

Sen straffar gud somliga direkt!
Den dumme går och ska ladda telefonen i laddaren som i regel behöver ström från eluttaget!! Ha ha ha Jag kunde inte sluta skratta!

Efter frukost ger vi oss av mot stallet men jag måste åka och tanka för bilen går på ångorna! Åka hela vägen till V-by till OKQ8 där jag har kort. Men så går det inte ens att tanka, och en stackars farbror som blivit avstulen en hel 500lapp av automaten! Så vi bad en bön och fortsatte mot stallet..

Det gick himlars bra för honom att rida, dax att lägga ut en film snart.. Uteritt stod på schemat. Fram och tillbaka på en skogsväg. Vi tränade lite ökningar, och avbrott samt glp.fattningar.

Jag fick också rida lite för att visa att man behöver inte kicka hästen i magen eller smacka sig blå i ansiktet bara för att Didi är gammal. Sen gick det bättre..

Nu blir det upp på Malmen snart. Tävlingarna börjar 15.00 och jag sitter i domartornet idag och i morgon! Spännande..
All for now!

RSS 2.0