se där!

Här är beviset på det jag skrev om i ett tidigare inlägg! Lämna fisken hemma!

Saker att undvika på kontoret för att få behålla jobbet.

Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Skippa fisken om du vill bli poppis bland kollegerna. Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

2009-08-12 | Publicerad 09:12  |  Uppdaterad 09:53 Aftonbladet

Här kommer en lista på tio saker du bör undvika för att behålla ditt jobb. Allt från fisk i mikrovågsugnen till fräcka skämt tas upp bland varningarna som kan rädda ditt jobb.

Om du inte vill hamna i onåd hos sina kolleger gör du bäst i att undvika dessa beteenden, skriver CNN Money.

1) Var inte kontorets tråkmåns:

Att vara artig och bjuda på ett skämt då och då är ofta uppskattat. Att vara kontorets ständiga pessimist är det dock inte.

2) Värm inte fisk i mikrovågsugnen:

Din fiskmiddag var kanske utsökt igår kväll, men lukten av den vid lunchen dagen efter kommer inte att göra dig populär i fikarummet.

3) Gå inte barfota:

Du bör åtminstone höra dig för bland dina närmsta kontorsgrannar om det är ok. Fotfobi är mer utbrett än vad många tror.

4) Stjäl inte mat:

Om ditt kontors gemensamma kyl inhyser läckrare luncher än din makaronilåda kan det vara svårt att låta bli. Men att stjäla mat är en dödssynd på kontoret, även om det "bara" handlar om någons lunchyoghurt.

5) Håll en anständig nivå:

Ett fräckt skämt som dragit ner skrattsalvor bland dina vänner kan lätt väcka anstöt bland dina kollegor. Ett annat tips är att inte läsa din e-post högt utan lära sig var gränsen går mellan arbete och fritid.

6) Fläk inte ut ditt liv på Facebook:

Om du känner att du måste lägga ut festbilder och liknande på Facebook bör du åtminstone låsa bilderna. På det sättet undviker du att fel personer råkar se dem.

7) Tvinga inte andra att höra dina irriterande ringsignaler:

Även om du likt de flesta fjortonåringar har laddat ner den senaste hitlåten till din mobil bör du ligga lågt med det. Att ställa in telefonen på vibrator under arbetstiden brukar uppskattas.

8) Spela inte hög musik:

Om du känner att du jobbar bättre med favorit-housemixen eller ditt senaste hårdrocksalbum i öronen bör du avnjuta dem med hörlurar.

9) Smöra inte för dina chefer:

Att låta dina chefer veta att du uppskattar dem är bra. Att alltid hålla med dem och svansa efter dem är inte bra, i alla fall inte om dina kolleger stör sig på det.

10) Kom inte för sent:

Att ständigt vara försenad uppskattas varken av dina kolleger eller av din chef. Du uppfattas lätt som opålitlig om du kommer in en kvart sent varje morgon.


Kommentarer
Postat av: Anneli

Haha vilken bra lista! Kanske något att kopiera o hänga upp på jobbet :)

2009-08-12 @ 19:57:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0