Nalle Puh frukostbullar
Ett väldigt efterfrågat recept så som vi har gjort reklam för det! Otroligt goda frukostbullar- och det nyttigaste som går att få!! Sött och gott bröd som håller sig färskt länge!!
Nalle Puh Bullar:
24st
5dl mjölk
250 keso
50g jäst
½ dl honung
1 ägg- uppvispat
½ dl smör med rapsolja (finns färdigt på flaska)
2 rårivna morötter
1tsk salt
4 dl fullkorns dinkel
9-14 siktat dinkelmjöl
1. Värm mjölk och keso fingervarmt. Lös upp jäst och honung i mjölk och kesoblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna.
2. Låt bullarna jäsa i rumstemp med en bakduk över. ca 30 min
3. Arbeta degen. Gör runda bullar och låt svälla ytterligare i 30 min!
4. Pensla försiktigt med mjölk ovanpå bullarna innan gräddningen.
5. Grädda bullarna i 225grader i mitten av ugnen mellan 10-14 minuter tills de fått fin färg!
6. Ät och njuut!
Nalle Puh Bullar:
24st
5dl mjölk
250 keso
50g jäst
½ dl honung
1 ägg- uppvispat
½ dl smör med rapsolja (finns färdigt på flaska)
2 rårivna morötter
1tsk salt
4 dl fullkorns dinkel
9-14 siktat dinkelmjöl
1. Värm mjölk och keso fingervarmt. Lös upp jäst och honung i mjölk och kesoblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna.
2. Låt bullarna jäsa i rumstemp med en bakduk över. ca 30 min
3. Arbeta degen. Gör runda bullar och låt svälla ytterligare i 30 min!
4. Pensla försiktigt med mjölk ovanpå bullarna innan gräddningen.
5. Grädda bullarna i 225grader i mitten av ugnen mellan 10-14 minuter tills de fått fin färg!
6. Ät och njuut!
Kommentarer
Postat av: Lisa
Det här receptet ska kommas ihåg :D Äter du dom som mackor med smör och pålägg eller som bullar bara som dom är?
Postat av: Pernilla
Nä jag delar dem i mitten och lägger dit smör och skinka eller ost och lägger på locket!! åå såå gott=)
Postat av: keo
Har du smakat fiskpalt nån gång? Annars får du det på lördag.
Postat av: Pernilla
KEÅ- behöver jag vara orolig.. jag tror jag är det=)
Postat av: Keå
Japp de ska du nog vara
Trackback